Srpski film

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Srpski film
Κινηματογραφική αφίσα της ταινίας.
ΣκηνοθεσίαΣρντάν Σπασόγιεβιτς
ΠαραγωγήΣρντάν Σπασόγιεβιτς
Ντραγκόλιουμ Βόινοβ
ΣενάριοΣρντάν Σπασόγιεβιτς
Αλεξάνταρ Ραντιβόγιεβιτς
ΠρωταγωνιστέςΣρνταν Τοντόροβιτς
Γέλενα Γκαβρίλοβιτς
Σεργκέι Τριφούνοβιτς
ΜουσικήWikluh Sky
ΦωτογραφίαΝεμάνια Γιοβάνοφ
ΜοντάζΝτάρκο Σίμιτς
Εταιρεία παραγωγήςContra Film
ΔιανομήJinga Films
Πρώτη προβολή11 Ιουνίου 2010 (Σερβία)[1]
Διάρκεια104΄
ΠροέλευσηΣερβία
ΓλώσσαΣερβικά
Αγγλικά
Σουηδικά
Ακαθάριστα έσοδα€6,975 (στη Σερβία)

Το Srpski film (σερβικά: Српски филм, διεθνής τίτλος: A Serbian Film) είναι μία σερβική ταινία τρόμου του 2010.[2][3] Η παραγωγή και η σκηνοθεσία έγινε από τον Σρντάν Σπασόγιεβιτς, το σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη και από τον Αλεξάνταρ Ραντιβόγιεβιτς.[4] Πρωταγωνιστούν οι Σρνταν Τοντόροβιτς, Γέλενα Γκαβρίλοβιτς και ο Σεργκέι Τριφούνοβιτς.

Η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται σε έναν πορνοστάρ, που έχει αποσυρθεί, και του οποίου του γίνεται πρόταση να συμμετάσχει σε μία σινεφίλ ταινία, όμως γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μία ταινία πορνό, για ξεχωριστό κοινό, η οποία έχει, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η νεκροφιλία και η παιδοφιλία. Η ταινία, από το ντεμπούτο της, συγκέντρωσε προσοχή εξαιτίας των λεπτομερών απεικονίσεων σε σκηνές βιασμού, νεκροφιλίας και παιδοφιλίας. Έτσι, η ταινία λογοκρίθηκε και απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νορβηγία και άλλες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Srpska premijera "Srpskog filma" 11. juna». Filmske.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουνίου 2010. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2010. 
  2. http://www.imdb.com/title/tt1273235/
  3. http://www.abandomoviez.net/db/pelicula.php?film=10682
  4. «A Shocking Interview with 'Serbian Film' Duo Srđan Spasojević & Aleksandar Radivojević». Bloody-disgusting.com. Ανακτήθηκε στις 20 Μαρτίου 2011. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]