Sonic the Hedgehog (βιντεοπαιχνίδι, 2006)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Sonic the Hedgehog (βιντεοπαιχνίδι 2006))
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Sonic the Hedgehog (βιντεοπαιχνίδι, 2006)
ΔημιουργόςSonic Team
ΕκδότηςSega
Ημ/νία κυκλοφορίας14  Νοεμβρίου 2006 (Xbox 360, Βόρεια Αμερική), 21  Νοεμβρίου 2006 (Xbox 360, Ευρώπη), 30  Νοεμβρίου 2006 (Xbox 360, Αυστραλασία), 21  Δεκεμβρίου 2006 (Xbox 360 και PlayStation 3, Ιαπωνία), 30  Ιανουαρίου 2007 (PlayStation 3, Βόρεια Αμερική) και 23  Μαρτίου 2007 (PlayStation 3, PAL region)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Sonic the Hedgehog είναι βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας που κυκλοφόρησε το 2006 για Xbox 360 και Playstation 3 απ' την Sega και την Sonic Team, με σκοπό η Sega να γιορτάσει τα 15 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της μασκότ της του Σόνικ. Το παιχνίδι λόγω του ονόματός του, για να ξεχωρίζει από παλαιότερα παιχνίδια της σειράς, από κόμικς, από κινούμενα σχέδια και φυσικά από τον ίδιο τον χαρακτήρα, λέγεται αλλιώς Sonic 06, Sonic 2K6, Sonic 360 ή Sonic Next Gen.

Σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σενάριο του παιχνιδιού ακολουθεί τους τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες Σόνικ, Σάντοου και τον (καινούργιο) Σίλβερ. Όταν οι ιστορίες και των τριών χαρακτήρων τερματιστούν θα ξεκλειδωθεί το Τελευταίο Επεισόδιο.

Η Ελίζ είναι η όμορφη πριγκίπισσα της Σολιάννα, μιας ειρηνικής πόλης. Ένα βράδυ που γινόταν το Φεστιβάλ του Ήλιου, ο διαβολικός Δρ. Έγκμαν επιτίθεται στην πόλη, ψάχνοντας για ένα πανίσχυρο μυστικό όπλο που είναι στην κατοχή της πριγκίπισσας Ελίζ. Αυτό το όπλο ονομάζεται Φλόγα της Καταστροφής και μπορεί να καταστρέψει όλο τον κόσμο. Όμως ο Σόνικ επεμβαίνει πάνω στην ώρα (όπως πάντα), παίρνει την Έλιζ μαζί του μακριά απ' τον Έγκμαν, αλλά αυτός στέλνει και άλλα ρομπότ για αντιπερισπασμό, ενώ ο Σόνικ παλεύει με τα ρομπότ ο Έγκμαν απαγάγει την Ελίζ αλλά αυτή δείχνει στον Σόνικ ένα Σμαράγδι του Χάους.

Την επόμενη μέρα ο Σόνικ συναντιέται με τον φίλο του τον Τέηλς και πηγαίνουν μαζί να βρούνε την Ελίζ. Ο Σόνικ και ο Τέηλς βρίσκουν την Ελίζ και παλεύουν μ' ένα ρομπότ Έγκμαν. Αργότερα στην επιστροφή ο Σόνικ λέει στην Ελίζ να χαμογελάει και ότι είναι το όλο αυτό που χρειάζεται. Η Ελίζ εξηγεί στον Σόνικ για τη φλόγα της καταστροφής που θέλει ν' απελευθερώσει ο Έγκμαν και να σχηματίσει το Σολάρις, τον θεό ήλιο και ότι αυτή κρύβει το μυστικό της δύναμης αυτής.

Όταν γύρισαν στη Σολιάννα ένας σκαντζόχοιρος ονόματι Σίλβερ ο οποίος έχει τηλεκινητικές δυνάμεις επιτέθηκε στον Σόνικ. Ο Σίλβερ αποκαλεί τον Σόνικ Ίμπλις Τρίγκερ και σκοτώνοντάς τον πιστεύει ότι θα προστατέψει το μέλλον. Ενώ οι δυο τους παλεύανε, ο Έγκμαν απήγαγε ξανά την Έλιζ, ο Σόνικ έτρεξε να τη σώσει αλλά ο Σίλβερ τον έριξε κάτω και πήγε να τον σκοτώσει. Την τελευταία στιγμή ήρθε η φίλη του Σόνικ η Έιμυ και σταμάτησε τον Σίλβερ, ο Σόνικ την ευχαρίστησε και έφυγε. Μετά ο Σόνικ συναντήθηκε με τον Τέηλς και τον Νάκλς. Οι τρεις τους πήγαν στη βάση του Έγκμαν, ο Σόνικ θα έδινε το Σμαράγδι του Χάους στον Έγκμαν μ' αντάλλαγμα αυτός να του δώσει πίσω την Έλιζ. Ο Έγκμαν απέρριψε την υπόσχεσή του και παγίδεψε το τρίο σε μια χρονοδίνη όπου τους έστειλε σ' ένα μακρινό και κατεστραμμένο μέλλον.

Ο Σόνικ, ο Τέηλς και ο Νακλς συναντήθηκαν με τον Σάντοου και τη Ρούζ που είχαν παγιδευτεί και αυτοί σ' αυτό το κατεστραμμένο μέλλον. Για να γυρίσουν πίσω πρέπει να ανοίξουν μια πύλη στο χωροχρόνο η οποία θα προκληθεί αν ο Σόνικ και ο Σάντοου κάνουν Ελεγκτή Χάους μαζί. Οι δύο ομάδες χωρίστηκαν για να βρουν τα Σμαράγδια του Χάους, μετά πάλεψαν μ´ένα τέρας ονόματι Ίμπλις, αφού οι φίλοι μας νίκησαν αυτό το τέρας γύρισαν στο παρόν.

Όταν γύρισε ο Σόνικ έσωσε την Έλιζ αλλά ο Σίλβερ του επιτέθηκε ξανά, ο Έγκμαν ξαναπήγαγε την Έλιζ. Ο Σίλβερ παραλίγο να σκοτώσει τον Σόνικ αλλά επενέβη ο Σάντοου και πάλεψε με τον Σίλβερ, ενώ ο Σόνικ έτρεχε να σώσει την Έλιζ.

Αφού έτρεξε μέσα στο δάσος ο Σόνικ είπε στην Έλιζ να γυρίσουν πίσω στο κάστρο της Σολιάννα. Αφού κάθισαν σε μια λίμνη, φύγανε μετά από λίγο.

Ο Δρ. Έγκμαν επιτέθηκε ξανά και απείλησε να καταστρέψει τη Σολιάννα, η Ελίζ παραδόθηκε στον Έγκμαν. Ο Έγκμαν είπε στην Έλιζ ότι χρειάζεται τα 7 Σμαράγδια του Χάους και τη Φλόγα της Καταστροφής για να ξυπνήσει το Σολάρις και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του για να ελέγχει ολόκληρο το χωροχρόνο.

Ο Σόνικ πηγαίνοντας να σώσει την Ελίζ συνάντησε τον Σίλβερ, αλλά αντί να του επιτεθεί συμμάχησε μαζί του για να τον βοηθήσει να σώσει την Ελίζ. Το σκάφος όμως του Έγκμαν καιγόταν και ανατινάχτηκε προκαλώντας έτσι το θάνατο και του Έγκμαν και της Ελίζ. Ο Σόνικ και ο Σίλβερ χρησιμοποίησαν Ελεγκτή Χάους ώστε ο Σόνικ να γυρίσει πίσω και να σώσει την Ελίζ. Ο Σόνικ έσωσε την Ελίζ και νίκησε τον Έγκμαν για άλλη μια φορά.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι πήρε αρνητικές κριτικές, καθώς είχε προβλήματα με την κάμερα και τον χειρισμό και γενικώς βγήκε από τα πιο αποτυχημένα παιχνίδια της σειράς.[εκκρεμεί παραπομπή]