Σκόρπιον (Mortal Kombat)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Scorpion)
Scorpion (Mortal Kombat)
Γενικές πληροφορίες
Χώρα πολιτογράφησηςΙαπωνία
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
Ύψος74 in Edit this on Wikidata
Βάρος210 lb Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Ιαπωνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταassassin
επαγγελματίας πολεμικών τεχνών
μισθοφόρος
fictional ninja
vigilante
πολεμιστής
Ιστότοπος
www.mortalkombat.com/roster/scorpion
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Σκόρπιον (αγγλικά: Scorpion) είναι φανταστικός χαρακτήρας από το Mortal Kombat, ένα franchise από fighting games της Midway Games και της NetherRealm Studios. Ο Σκόρπιον είναι ένας απέθαντος νίντζα, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την αναζήτηση του για την εκδίκηση για τους θανάτους του εαυτού του, της οικογένειας τους και της πατριάς του. Το βασικό όπλο του είναι το δόρυ κουνάι, το οποίο χρησιμοποιεί για να καμακώσει τους αντιπάλους.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο στο αρχικό παιχνίδι του 1992, ο Σκόρπιον έχει εμφανιστεί σε κάθε κύριο παιχνίδι εκτός από το Mortal Kombat 3 (1995). Το παρελθόν του χαρακτήρα τον καθιερώνει ως Χάνζο Χασάσι (ιαπωνικά: 波佐志 半蔵), έναν πολεμιστή της φανταστικής πατριάς Σιράι Ραιού, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Μπι-Χαν της αντίπαλης πατριάς, Λιν Κουέι. Μέχρι το Mortal Kombat 1, που είναι ένα soft reboot του franchise, ο Σκόρπιον είναι και εχθρός και σύμμαχος του πολεμιστή της Λιν Κουέι Κουάι Λιάνγκ (κινέζικα: 奎良), τον κεντρικό Σαμπ-Ζίρο του franchise. Ξεκινώντας με το Mortal Kombat 1 (2023), ο Κουάι Λιάνγκ γίνεται ο βασικός Σκόρπιον του franchise, με τον Σκόρπιον του Χανζο Χασασι να συνεχίσει να εμφανίζεται ως εκδοχές από εναλλακτικές αλληλουχίες.

Εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παιχνίδια της Midway[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Mortal Kombat (1992), o Σκόρπιον είναι ένα απέθαντο φάντασμα, ένας πολεμιστής που σκοτώθηκε από τον Σαμπ-Ζίρο, έχοντας μια γυναίκα και ένα παιδί, και επέστρεψε στα υπόλοιπα βασίλεια με σκοπό να πάρει την εκδίκηση του. Το τέλος υπονοεί πως η κατάρα της υπερφυσικής ύπαρξης του Σκόρπιον σημαίνει ότι μπορεί να εκδικηθεί αλλά δεν μπορεί επανενωθεί με τη ζωντανή οικογένεια του.[1]

Άλλα παιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Scorpion εμφανίστηκε ως επισκέπτης χαρακτήρας στα παιχνίδια της Midway NBA Jam Tournament Edition (1995),[2] The Grid (2000),[3] MLB Slugfest: Loaded (2004),[4] και Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy (2004).[5]

Ο Scorpion μπήκε στο καστ του Injustice: Gods Among Us του 2013 ως μεταφορτώσιμος χαρακτήρας. Στο τέλος του στο Classic Battle, αναλογιζομενος πώς κατέληξε στο κόσμο αυτό, ο Scorpion αντιμετώπισε τον Τράιγκον, ο οποίος τον κάλεσε θυμομένος με τον Scorpion γιατί είχε αφήσει τον στρατό των δαιμόνων του και του έκλεψε τη δόξα νικώντας τον Υψηλό Σύμβουλο της One-Earth (Σούπερμαν). Ο Scorpion μάχεται, νικά τον Τράιγκον και παίρνει τον έλεγχο των δαιμονικων δυνάμεων του, τις οποίες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να κυβερνήσει τον κόσμο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]