Red Bee Media

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Red Bee Media
ΚλάδοςΜέσα ενημέρωσης
Ίδρυση2005
ΈδραΛονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Υπηρεσίεςσχεδιασμός λογοτύπων και ident για Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Διαδίκτυο
ΙδιοκτήτηςEricsson
Ιστότοποςredbeemedia.com

Η Red Bee Media, πρώην Ericsson Broadcast and Media Services (EBMS), είναι μια βρετανική εταιρεία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών που εδρεύει στο White City του δυτικού Λονδίνου, με γραφεία στη Γλασκώβη, το Κάρντιφ και το Νιούκασλ, καθώς και διεθνή γραφεία στην Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Άμπου Ντάμπι. Διαθέτει 2.500 υπαλλήλους παγκοσμίως και διανέμει πάνω από 2.7 εκατομμύρια ώρες προγραμματισμού κάθε χρόνο παγκοσμίως. Είναι θυγατρική της Ericsson.

Οι πελάτες περιλαμβάνουν τηλεοπτικούς σταθμούς όπως τα Βρετανικά BBC, UKTV, ITV, Channel 4 και Sky, το Σουηδικό TV4, τα Γαλλικά TV5 Monde και Canal+, μέχρι το 2013 την ΕΡΤ, καθώς και εμπορικά σήματα όπως τα Βρετανικά Barclays και Bacardi και την Κορεατική Hyundai.

Επιπλέον μεταδίδει πάνω από 500 τηλεοπτικές ροές σε αναλογικά, ψηφιακά επίγεια, ψηφιακά δορυφορικά, καλωδιακά, διαδικτυακά και κινητά, μεταξύ των οποίων όλα τα οικιακά κανάλια του BBC (εκτός από το BBC Parliament, η παραγωγή και η αναπαραγωγή του οποίου διαχειρίζονται τα Millbank Studios) με διεθνή κανάλια όπως το BBC World News, το BBC Worldwide και το BBC Lifestyle και έχουν παρουσία σε περισσότερες από 180 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαχειρίζεται την πλειοψηφία των υπηρεσιών βίντεο κατά παραγγελία (VOD) στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του BBC (BBC iPlayer), του Channel 4 (All 4) και του UKTV (UKTV Play).

Ιστορία και τοποθεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ενώ η Red Bee Media προέρχεται από την BBC Broadcast Limited που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία ανήκε μετέπειτα στην Creative Broadcast Services Limited, η οποία ανήκε από κοινού στην Macquarie Capital Alliance Group και στην Macquarie Bank Limited με έδρα την Αυστραλία, και δημιουργήθηκε ειδικά για την αγορά της από το BBC. Τον Αύγουστο του 2011 η Red Bee Media αγόρασε την Genius.

Την 1η Ιουλίου 2013, η Ericsson ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη Red Bee Media για να συμπληρώσει τις προηγούμενες εξαγορές της εταιρείας στη βιομηχανία Broadcast και Media: το τμήμα τηλεοπτικών εκπομπών της Technicolor, της Tandberg Television, της HyC Group, της Fabrix Systems και της Microsoft Mediaroom. Στις 30 Σεπτεμβρίου, η συναλλαγή παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, εν μέσω φόβων ότι η συμφωνία θα μείωνε τον ανταγωνισμό στον τομέα των θεαμάτων. Η συμφωνία εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου 2014 και η Ericsson ολοκλήρωσε την εξαγορά της Red Bee Media στις 12 Μαΐου.

Στις 9 Νοεμβρίου 2017, ανακοινώθηκε ότι η Ericsson Broadcast και Media Services θα μετονομασθεί σε Red Bee Media και θα αποτελέσει ανεξάρτητη επιχείρηση που ανήκει πλήρως στην Ericsson. Η κίνηση αναφέρθηκε ότι ήταν να ανοίξει ο δρόμος για την πώληση του τμήματος που οι αναλυτές ισχυρίζονται ότι η Ericsson προσπαθεί να πουλήσει.

Ηνωμένο Βασίλειο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο προκάτοχος της Red Bee, BBC Broadcast Limited δημιουργήθηκε από το BBC το 2002 τοποθετώντας μια σειρά από υπηρεσίες δημιουργίας και διαχείρισης καναλιών του Βρετανικού φορέα μέσων ενημέρωσης. Ήταν μέρος μιας συμφωνίας με τη βρετανική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός εμπορικού τμήματος που θα μπορούσε να συμπληρώσει το εισόδημα του BBC από τις τηλεοπτικές άδειες, διατηρώντας έτσι τις αυξήσεις των αδειών χρήσης στο μέλλον. Οι άλλες οντότητες του εμπορικού τμήματος ήταν το BBC Worldwide, το BBC Resources, το BBC Ventures και η BBC Technology.

Η πώληση της BBC Technology στη Siemens Business Services (νυν Atos Information Technology) το 2004 και τη μετεξέλιξή της, στην Atos αφήνει μόνο το BBC Worldwide και το μετονομασθέντα BBC Studioworks ως εμπορικές θυγατρικές εταιρείες του BBC.

Την 1η Αυγούστου 2005, η BBC Broadcast, μαζί με τις θυγατρικές της, πωλήθηκε για 166 εκατομμύρια λίρες στερλίνες στην Creative Broadcast Services Limited, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε ειδικά για την αγορά και ανήκε στην Macquarie Capital Alliance Group και την Macquarie Bank Limited με έδρα την Αυστραλία. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Red Bee Media στις 27 Οκτωβρίου 2005. Λίγο πριν την πώληση, η BBC Broadcast αγόρασε το Broadcasting Dataservices ("BDS") από το BBC Worldwide, ενισχύοντας έτσι την προσφορά EPG και προγραμμάτων μεταδεδομένων.

Αυστραλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2006, η εταιρεία αγόρασε τις εμπορικές δραστηριότητες του Australian Caption Center (ACC) το 2006 για 7,5 εκατομμύρια δολάρια (GBP 3,2 εκατομμύρια), αλλάζοντας τις ως Red Bee Media Australia τον Μάρτιο του 2007. Το υπόλοιπο μέρος του ACC έγινε το μη κερδοσκοπικό Media Access Australia.

Γερμανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάρτιο του 2008 η Red Bee Media εξαγόρασε την Titelbild Subtitling and Translation GmbH, που κατείχε ευρωπαϊκούς παρόχους πολυγλωσσικών υποτιτλίων και μεταφραστικών υπηρεσιών, επιτρέποντας στην Red Bee Media να προσφέρει υψηλής ποιότητας μεταφραστικές υπηρεσίες σε πολλές γλώσσες καθώς και να επεκτείνει την Red Bee Media στη γερμανική αγορά.

Ισπανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Οκτώβριο του 2008, η Red Bee Media απέκτησε την Mundovisión, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρία υποτιτλισμού και ηχητικής περιγραφής στην Ισπανία. Παράλληλα με την πρόσφατη εξαγορά της Titelbild στη Γερμανία, η προσθήκη της Mundovisión εδραίωσε τη θέση της Red Bee Media ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής ευρωπαϊκών υπηρεσιών υποτιτλισμού, υπογραφής και ακουστικής περιγραφής στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης.

Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τον Νοέμβριο του 2007 η Red Bee Media είχε συνεργασίες με την ΕΡΤ, για τον σχεδιασμό όλων των λογοτύπων της. Η συνεργασία στοίχισε περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα σήματα προβάλονταν από το Σάββατο 7 Ιουνίου 2008 έως τη Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, λόγω κλεισίματος της ΕΡΤ.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]