Rebelde

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Rebelde
ΕίδοςΤηλενουβέλλα
ΔημιουργοίCris Morena
ΠρωταγωνιστέςΑναΐ (Anahí)
Αλφόνσο Ερρέρα (Alfonso Herrera)
Κιρστιάν Τσάβες (Cristian Chávez)
Μάιτε Περρόνι (Maite Perroni)
Ντούλσε Μαρία Αμάργο (Dulce María Amargo)
Νινέλ Κόντε (Ninel Conde) Κρίστοφερ (Christopher)
ΧώραCountry flag Μεξικό
Αριθμός επεισοδίων440
Παραγωγή
ΠαραγωγήTelevisa 2004
Διάρκεια45'
Προβολή4 Οκτωβρίου 2004–
9 Ιουνίου 2006

Η σειρά Rebelde είναι μια μεξικάνικη τηλενουβέλα της οποίας την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Televisa και δημιουργήθηκε από την Κρις Μορένα (ισπανικά: Cris Morena). Είναι μια διασκευή της διάσημης αργεντίνικης τηλενουβέλας "Rebelde Way" (Ανυπότακτες Καρδιές), στην οποία αναπροσάρμοσαν τους χαρακτήρες ώστε να ανταποκρίνονται στο μεξικάνικο κοινό. Η σειρά διήρκεσε τρεις τηλεοπτικές σεζόν και γυρίστηκε στο "Elite Way School", ένα πολυτελές ιδιωτικό σχολείο στην Πόλη του Μεξικό. Είναι αξιοσημείωτο πως οι βασικοί ηθοποιοί της σειράς, ερμηνεύοντας ένα συγκρότημα της σειράς, σχημάτισαν πραγματικά το δικό τους με το όνομα RBD και η μουσική τους έγινε το σάουντρακ της σειράς.

Πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά "Rebelde" προβλήθηκε στις Η.Π.Α από την Univision. Ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουνίου 2006. Επίσης, μεταδόθηκε σε 65 ακόμη χώρες όπως στο Περού, στη Ρουμανία, στη Βραζιλία και στην Ισπανία Αφού ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια ανακοινώθηκε ότι θα γυριζόταν μια ταινία, μετά την περιοδεία των RBD, αλλά τελικά ακυρώθηκε εξαιτίας του χωρισμού του συγκροτήματος.

Το Φεβρουάριο του 2009 ανακοινώθηκε ότι η Τζένιφερ Λόπεζ θα ήταν η παραγωγός της αμερικάνικης εκδοχής του "Rebelde" που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει.

Συγκρότημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι βασικοί ηθοποιοί έχουν σχηματίσει ένα συγκρότημα το οποίο ονομάζεται RBD (στα ισπανικά προφέρεται έρε-βε-δε ).

Το συγκρότημα αποτελείται από 6 μέλη: Αναΐ (Anahí), Πόντσο (Poncho), Ντούλσε Μαρία (Dulce María), Μάιτε Περρόνι (Maite Perroni)Κρίστοφερ (Christopher), και Κριστιάν (Cristian).

Οι RBD γνωρίζουν τεράστια επιτυχία σε όλη την Αμερική, την Ισπανία, Ιαπωνία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησαν το πρώτο αγγλόφωνο album τους με τον τίτλο 'Rebels', ενώ έπειτα ακολούθησαν άλλοι δίσκοι όπως ο "Celestial" και ο " Empezar Desde Cero". Το συγκρότημα μετά από κάποια χρόνια όμως διαλύθηκε.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]