Papo & Yo

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Papo & Yo είναι ένα βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας φαντασίας, που κυκλοφόρησε στις 14 Αυγούστου 2012 στο PlayStation 3 μέσω του PlayStation Network [1] και από τις 18 Απριλίου 2013 στα Microsoft Windows μέσω του Steam. Κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου 2014 σε OS X και Linux μέσω του Humble Indie Bundle X. Το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα νεαρό Βραζιλιάνο αγόρι τον Quico, το οποίο, ενώ κρύβεται από τον καταχρηστικό, αλκοολικό πατέρα του, βρίσκει τον εαυτό του να μεταφέρεται σε μια ονειρική φαβέλα, και συναντά ένα κανονικά υπάκουο πλάσμα, το Τέρας. Ο παίκτης, ως Quico, μπορεί να αλληλεπιδράσει με το Τέρας και να χειριστεί τα κτίρια της φαβέλας με μοναδικούς τρόπους, όπως στοιβάζοντας μεμονωμένες καλύβες το ένα πάνω στο άλλο, για να ολοκληρώσει παζλ και να προχωρήσει στο παιχνίδι. Το Papo & Yo σχεδιάστηκε από τον Vander Caballero, ο οποίος δημιούργησε την ιστορία με βάση το παρελθόν του στην αντιμετώπιση ενός κακοποιητικου και αλκοολικού πατέρα.

Μουσική υπόκρουση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο προγραμματιστής Minority ανακοίνωσε μια κυκλοφορία soundtrack (που συντάχθηκε από τον Brian D'Oliveira[2]) στο PSN σε μια ανάρτηση ιστολογίου, με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας στις 18 Δεκεμβρίου 2012 στη Βόρεια Αμερική και μία ημέρα αργότερα για την Ευρώπη.[3]

Είναι διαθέσιμο σε ψηφιακούς διανομείς όπως το PlayStation Network, το iTunes Store, το Amazon.com,[4] Steam, SoundCloud κ.λπ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Dutton, Fred (3 Ιουνίου 2011). «Papo & Yo announced for PSN». Eurogamer. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουνίου 2011. 
  2. «The Music Stylings of Papo & Yo, Soundtrack and Sale on PSN Tomorrow». Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2012. 
  3. «Papo & Yo Original Soundtrack to be released!». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2012. 
  4. «The Papo & Yo soundtrack is now available on iTunes and Amazon for $5.99». Minority Media. 18 Απριλίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2012. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]