Niko Bellic

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Niko Bellic
Grand Theft Auto
Προωθητικό σχέδιο από το Grand Theft Auto IV, το οποίο απεικονίζει τον Niko Bellic
Πρώτη εμφάνισηGrand Theft Auto IV (2008)
Τελευταία εμφάνισηGrand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony (2009)
Δημιουργήθηκε απόRockstar Games
Εκφωνείται απόΜάικλ Χόλικ
Καταγραφή κίνησηςΜάικλ Χόλικ
Σαμ Γκλεν
Μπας Ρούτεν
Αμίρ Περέτς
Μάριο Ντι' Λίον
Πληροφορίες χαρακτήρα
ΙδιότηταΣυν-ιδιοκτήτης της Bellic Enterprises
Κλέφτης αυτοκινήτων
Πληρωμένος δολοφόνος
Τόπος καταγωγήςΑνατολική Ευρώπη
Οικογένεια
ΓονείςMilica Bellic
ΣυγγενείςRoman Bellic (ξάδελφος)
Mallorie Bardas (ξάδελφος εξ'αγχιστείας)

Ο Niko Bellic (σερβικά: Нико Белић, Niko Belić, προφορά: Νίκο Μπέλιτς) είναι πλασματικός χαρακτήρας, πρωταγωνιστής του βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto IV. Ο Niko έκανε συζήτηση με τον μακρινό του ξάδερφο, τον Roman. Κάποια στιγμή, ο Roman του λέει πως η Liberty City είναι πλούσια περιοχή και πως έχει εκατομμύρια λεφτά πάνω του, πράγμα που στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Ο Roman, απλώς έχει ένα μικρό κέντρο των ταξί, το οποίο είναι έτοιμο να κλείσει γιατί χρωστάει πολλά λεφτά και ότι έχει μπλέξει στον υπόκοσμο. Ο Niko όμως δεν το φαντάστηκε έτσι και πείστηκε από τον Roman, με αποτέλεσμα ο Niko να πάει στην Liberty City. Όμως είχε χάσει την πτήση για την Αμερική, και έτσι αναγκάστηκε να πάει με έναν πλοίο που στο πλοίο Platypus μετέφεραν παράνομα, διαμάντια μεγάλης αξίας μέσα σε γλυκά. Ο Niko έφτασε στην Liberty City, αλλά δεν το περίμενε έτσι. Ήταν μια πόλη γεμάτη φονιάδες και κακοποιούς που τους ένοιαζε μόνο να φροντίζουν τον εαυτό τους. Ο Niko όταν έμαθε την αλήθεια σοκαρίστηκε και έτσι αποφάσισε να βοηθήσει τον ξάδερφο του.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Niko Bellic είναι Σέρβος και γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1978 στην Γιουγκοσλαβία. Παλιότερα, είχε συμμετάσχει στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και ήταν κυανόκρανος του ΟΗΕ. Ο Niko όμως φυλακίστηκε για άγνωστη αιτία. Απελευθερώθηκε όμως και έτσι όταν έμαθε πως ο ξάδερφός του ζει στην πολυτέλεια, πήγε στην Liberty City.

Ο πατέρας του είναι αλκοολικός και είχε έναν αδερφό που πέθανε. Η μητέρα του είναι η Milica Bellic, με την οποία ανταλλάσσει μηνύματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ο αδερφός του σκοτώθηκε στον πόλεμο και έτσι έμεινε με τον πατέρα και την μητέρα του. Σε ηλικία 15 ετών αφού ο Niko πολέμησε για το χωριό του στο οποίο σκοτώθηκαν 50 άτομα με τους επιζώντες να είναι μόλις 4 (Ο ίδιος ο Niko, ο  Florian Cravic, που άλλαξε το όνομα του σε Bernie Crane, ο Darko Brevic και ο Roman, που αργότερα έφυγε για την Liberty City). Μετά από λίγους μήνες, ο Niko δούλεψε σε πλοίο στην Αδριατική Θάλασσα, αλλά αργότερα έφυγε με ένα άλλο παράνομο πλοίο και έπλευσε για την Liberty City.

Η φωνή του Niko ανήκει στον Μάικλ Χόλικ.