Grand Theft Auto Advance

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Grand Theft Auto Advance
ΔημιουργόςDigital Eclipse
ΕκδότηςRockstar Games
ΠλατφόρμαGame Boy Advance
Ημ/νία κυκλοφορίας26  Οκτωβρίου 2004
δεδομένα (π  σ  ε )

To Grand Theft Auto: Advance είναι βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας δράσης το οποίο κυκλοφόρησε το 2004 για το Game Boy Advance. Τα γραφικά του προέρχονται από τα πρώτα παιχνίδια της σειράς, συγκεκριμένα από το Grand Theft Auto και το Grand Theft Auto 2. Το παιχνίδι ανήκει στην γενιά του Grand Theft Auto III.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι τοποθετείται στην πόλη της Liberty City, η οποία βασίζεται στην πόκη με το ίδιο όνομα του Grand Theft Auto III. Ωστόσο, ο χάρτης της πόλης είναι μεγαλύτερος κατά 80% από αυτόν του GTA III. Στο παιχνίδι, υπάρχουν τρία μεγάλα νησιά όπως και στο GTA III. Πέρα από αυτά τα στοιχεία, τα δύο παιχνίδια έχουν μικρές διαφορές. Στο Αεροδρόμιο Francis δεν υπάρχουν αερογραμμικές γραμμές, ενώ τα τραίνα και τα τούνελ έχουν αφαιρεθεί, ώστε ο παίκτης να βλέπει την κατεύθυνση του αυτοκινήτου.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι τοποθετείται στο 2000 στην πόλη της Liberty City, ένα χρόνο πριν τα γεγονότα του Grand Theft Auto III. Πρωταγωνιστής είναι ο Mike που δούλευε μαζί με τον φίλο του, Vinnie. Κάποια μέρα, αποφάσισαν να φύγουν από την Liberty City, αναζητώντας αλλού μία καλύτερη τύχη. Και οι δύο δούλευαν σε αρτοπωλείο. Ο Vinnie αποκαλύπτει πως είχε σχέσεις με άτομα του υποκόσμου και ο Mike, παρόλο που εκνευρίζεται, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Σε μία αποστολή, όμως, ο Vinnie σκοτώνεται επειδή υπήρχε βόμβα κάτω από το όχημα του. Όταν το μαθαίνει, ο Mike αποφασίζει να πάρει εκδίκηση.

Ο Mike αργότερα συνεργάζεται με μεγάλες (σε μέλη) συμμορίες, όπως τους Uptown Yardies, μια Τζαμαϊκανή συμμορία με αρχηγό τον King Courntney, και τους Yakuza, μια συμμορία Ιαπώνων.

Στην πορεία, χρειάζεται τη βοήθεια του 8-Ball, ή αλλιώς Μούλαχ (που είναι το πραγματικό του όνομα), αλλά, όπως φαίνεται στην εισαγωγή του παιχνιδιού, συλλαμβάνεται. Παρόλα αυτά, ο Mike καταφέρνει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του Vinnie και φεύγει από την πόλη.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι οι Mike, Vinnie, 8-Ball, Jonnie, King Courtney, Cisco, Asuka Kasen, Misty, Federico, Scorelli, Billy, Freddy, Pat, Yuka, Biff Rock, Jonnie και Mary.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 Υποδοχή
Σκορ συναθροιστή
Συναθροιστής Σκορ
GameRankings 70%[1]
Metacritic 68/100[2]
Σκορ κριτικών
Δημοσίευση Σκορ
Game Informer 7.5/10[3]
GameSpot 6.5/10[4]
IGN 8.5/10[5]

Το Grand Theft Auto Advance έλαβε μικτές κριτικές. Στο GameRankings έχει μέση βαθμολογία 70% σύμφωνα με 41 κριτικές,[1] ενώ στο Metacritic έχει βαθμολογία 68/100, σύμφωνα με 33 κριτικές.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Grand Theft Auto for Game Boy Advance». GameRankings. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Φεβρουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2008. 
  2. 2,0 2,1 «Grand Theft Auto for Game Boy Advance Reviews». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2008. 
  3. Game Informer review, Ιανουάριος 2005, σ.148
  4. Gerstmann, Jeff (26 Οκτωβρίου 2004). «Grand Theft Auto Advance Review». GameSpot. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2012. 
  5. «Grand Theft Auto - Game Boy Advance». IGN. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2007.