Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
ΔημιουργόςRockstar North
ΕκδότηςRockstar Games
ΜηχανήRockstar Advanced Game Engine
ΠλατφόρμαXbox 360, PlayStation 3 και Microsoft Windows
Ημ/νία κυκλοφορίας29  Οκτωβρίου 2009
δεδομένα (π  σ  ε )

To Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας που ανήκει στη σειρά Grand Theft Auto, το οποίο είναι το τελευταίο τοποθετημένο στην Liberty City. Έχει βγει στον Υπολογιστή, στο PlayStation 3 και στο Xbox 360. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στις 29 Οκτωβρίου 2009 για το Xbox 360, ενώ έναν περίπου μήνα αργότερα βγήκε για Υπολογιστή. Τελικά στις 19 Απριλίου 2010 αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει και για το PS3, κάτι που τελικά έγινε.

Η Rockstar Games χρησιμοποίησε το ιδιόκτητο Rockstar Advanced Game Engine (RAGE) για την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τρόπος παιχνιδιού έχει αλλάξει, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Η Rockstar πρόσθεσε κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα, σε κάποια σημεία της πόλης, οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες από ότι στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ενώ ο βαθμός δυσκολίας έχει ανέβει μισό τοις εκατό από τις απλές αποστολές του The Lost and Damned.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ο Luis Fernando Lopez, που γεννήθηκε το 1983 στο Northwood της Liberty City και η οικογένεια του αποτελείται από τη μητέρα του, Adriana Lopez, τον αδερφό του, Ernesto Lopez και την αδερφή του, Leta Lopez-Wilkinson.Το μόνο γνωστό στοιχείο για τον πατέρα του, είναι ότι το επάγγελμα του είναι πεζοναύτης. Το 2001 σε ηλικία 18 ετών έκανε διάρρηξη σε αυτοκίνητο κάνοντας φυλακή μέχρι το 2003 όπου έκανε άλλη μια παρανομία αλλά με τους φίλους του, Oscar και Willy. Το 2005 συνεργάστηκε ως σωματοφύλακας του Tony Prince, ο οποίος εμπιστευόταν από ότι φαίνεται και στο παιχνίδι τον Luis.

Ο Louis Fernando Lopez έχει εμφανιστεί και στα τρία GTA που έχουν ενταχθεί στην εποχή του Grand Theft Auto IV. Ο Louis είναι σεκιούριτι του Tony Prince, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων. Δουλειά του Louis είναι να προστατέψει το αφεντικό του από κάποιες δουλειές τις οποίες εκείνος άφησε στη μέση. Έτσι, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γνωρίζει διάφορους χαρακτήρες, οι οποίοι είναι κακόφημοι στην πόλη, αφού και το αφεντικό του είναι γνωστό, επειδή είναι ο μόνος που έχει στην ιδιοκτησία του, εστιατόρια μόνο για ομοφυλόφιλους. Για αυτό το αφεντικό του αποκαλείται και ως Tony Gay Prince.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]