MadClip

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
MadClip
Γέννηση25  Μαΐου 1987
Νέα Υόρκη[1]
Θάνατος2 Σεπτεμβρίου 2021 (34 ετών)
Βουλιαγμένη Αττικής
Αιτία θανάτουαυτοκινητικό δυστύχημα[2][3][4]
Συνθήκες θανάτουθανατηφόρο δυστύχημα
Τόπος ταφήςΚοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου[5]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ιδιότηταράπερ
Όργαναφωνή

Ο Mad Clip (Παναγιώτης Πίτερ Αναστασόπουλος) (Νέα Υόρκη, 25 Μαΐου 1987 - Βουλιαγμένη Αττικής, 2 Σεπτεμβρίου 2021)[6] ήταν Ελληνοαμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας. Ήταν μέλος της Capital Music έχοντας κυκλοφορήσει πολλές επιτυχίες όπως το κομμάτι: Dealer, μετά από το οποίο ακολούθησαν πολλές ακόμη επιτυχίες όπως: Hustla, Baby, Χιλιόμετρα, Areti, Gucci, Συνθήκες, ΜΑΜΑ, Κότερα, Ελπίδα, Μπορεί, Fimi και πολλά άλλα. Από την αρχή της μουσικής του σταδιοδρομίας διατηρούσε το καλλιτεχνικό όνομα Mad Clip, το οποίο είναι ακρωνύμιο από τις λέξεις "Money and Drugs Can’t Live Ιn Poverty".[7]

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και καταγόταν από οικογένεια ομογενών, με τη μητέρα του να κατάγεται από μετανάστες της δεκαετίας του 1950. Από το 1999 και έπειτα, μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική για πολλά χρόνια, ζώντας στο Παλαιό Φάληρο Αθηνών, τόπο κατοικίας του πατέρα του.[8] Ζούσε στην Ελλάδα μόνιμα από το 2016 όπου και έγινε γνωστός, παρά τη φιλοδοξία του να πετύχει στο εξωτερικό.[9] Ο Mad Clip εξέφραζε την προτίμηση του στην πολυτελή ζωή με ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα, τόσο σε επίπεδο προσωπικής ζωής, όσο και στα τραγούδια του. Ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές των τελευταίων ετών, με πολλά τραγούδια του να βρίσκονται υψηλά στα τσαρτ. Έχει αναφερθεί ότι λόγω του έργου του, ο Mad Clip συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο της δημοτικότητας της μουσικής τραπ στην Ελλάδα.[10] Από το 2017 διατηρούσε σχέση με την σύντροφο του, Αρετή, για την οποία είχε γράψει και τραγούδι το οποίο έχει το όνομά της, καθώς και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για αυτόν.

Ο ράπερ Τάκι Τσαν τον βοήθησε να κυκλοφορήσει το πρώτο του σινγκλ στα ελληνικά με τίτλο "Είμαι Τρελός" σε ηλικία 29 ετών. Στη συνέχεια, υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Capital Music. Υπήρξε από το 2004 μέλος του συγκροτήματος "Οutkast Excellence" μαζί με: Constantine The G, N.O.E., Tarek και άλλους καλλιτέχνες, όπου ερμήνευε σε αγγλικό στίχο.[11]

Είχε συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα, τη Ζοζεφίν, αλλά και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου της ραπ και της τραπ μουσικής.

Είχε κερδίσει οχτώ φορές πλατινένια πιστοποίηση των δίσκων του στην Ελλάδα, ισοδύναμη με 160.000 αντίτυπα. Έχει εμφανιστεί πέντε φορές πρώτος στα τοπικά τσαρτ που καταρτίζει η IFPI Greece.

Τον τελευταίο καιρό είχε προχωρήσει στις επιχειρήσεις, στο φραντσάιζ με καντίνες με μακαρονάδες Lagom. Είχε ανοίξει τρία μαγαζιά σε Περιστέρι, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη Αθηνών, ενώ είχε σχεδιαστεί το άνοιγμα άλλων πέντε πριν από τον θάνατό του.[12]

Τον Απρίλιο του 2022, μετά τον θάνατό του, κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με όνομα "Money And Drugs Can't Live In Poverty" από τους φίλους και συνεργάτες του, το οποίο είναι και το τελευταίο άλμπουμ του καλλιτέχνη, το οποίο συμπεριλαμβάνει και την ντελούξ έκδοσή του η οποία κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα. Περιέχει συνεργασίες με τους FY, Light, Trannos, Billy Sio, Immune, Rack και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.[13][14]

Θάνατος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Mad Clip σκοτώθηκε έπειτα από τροχαίο στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, στις 02:30, στη Λεωφόρο Αθηνάς και Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη Αττικής. Βάσει των όσων έγιναν γνωστά, αφότου έστριψε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, όταν έφτασε στην ευθεία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, (μιας Porsche 911), πιθανότατα λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος αλλά και του γεγονότος ότι λογικά είχε απενεργοποιημένα τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου του. Ως αποτέλεσμα συνετρίβη σε έναν από τους στύλους φωτισμού της κεντρικής νησίδας και έπειτα έπεσε πάνω σε ένα δέντρο όπου και σκοτώθηκε ακαριαία.[15][16]

Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους ενώ οδηγούσε είχε αρνηθεί να σταματήσει σε σήμα αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη υψηλής ταχύτητας κατά τη διάρκεια της οποίας διέπραξε πληθώρα παραβάσεων, μεταξύ των οποίων απείθεια κατά των αρχών και τέσσερις παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη. Σε βάρος του δεν ασκήθηκε καμία δικογραφία και την άλλη μέρα αφέθηκε ελεύθερος.[17] Ο θάνατός του επηρέασε πολλούς τραγουδιστές και θαυμαστές του, μερικοί εκ των οποίων άφησαν λουλούδια στην θέση στην οποία έλαβε χώρα το τροχαίο. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τροχαίο αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δεν απέκλεισαν την εμπλοκή δεύτερου οχήματος στο τροχαίο αυτό.[18]

Κηδεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου Αθηνών με πλήθος θαυμαστών οι οποίοι θέλησαν να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. Κατά τη διάρκεια της κηδείας προκλήθηκαν φθορές σε τάφους του νεκροταφείου από τους παρευρισκόμενους.[19]

Ενδεικτική δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλμπουμ / EP / Μίξτεϊπ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • The Rebirth Vol.1
  • Dollars to euros from raw to crack (2008)
  • Constantine The G & Mad Clip - Call It What Cha' Want (2013)
  • Devil On my Shoulder (2014)
  • O Amerikanos (2017)
  • Super Trapper (2019)
  • Super Trapper II (2020)
  • Mad Clip & Strat - Still Active (2021)
  • Money And Drugs Can't Live In Poverty (2022)
  • Money and Drugs Can’t Live In Poverty (deluxe edition) (2022)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.in.gr/2021/02/19/life/stories/mad-clip-poios-einai-o-raper-pou-synelifthi-meta-apo-kinimatografiki-katadioksi/.
  2. www.enikos.gr/society/mad-clip-nekros-o-diasimos-traper/1664315/.
  3. www.protothema.gr/greece/article/1157148/thuma-trohaiou-o-raper-mad-clip-metaferthike-se-varia-katastasi-sto-asklipieio/.
  4. www.alfavita.gr/koinonia/356829_0-mad-clip-skotothike-se-trohaio-o-gnostos-raper.
  5. 5,0 5,1 www.zougla.gr/politismos/mousiki-politismos/article/ti-deftera-i-kidia-tou-mad-clip.
  6. «Εικόνες-σοκ από το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο Mad Clip». ProtoThema. 2 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  7. «Mad Clip: Τι σημαίνει το όνομά του». www.news247.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  8. «Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα με τον Mad Clip: Πληροφορίες ότι έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα - Άμορφη μάζα το αυτοκίνητό του». in.gr. 2 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  9. «Mad Clip: Τι έλεγε για την Φουρέιρα και για τον κορωνοϊό». Newpost.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  10. «Mad clip: Η ένδοξη καριέρα και η αγάπη του για την πολυτελή ζωή | ΣΚΑΪ». www.skai.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  11. «Mad Clip: Ποιος ήταν ο τράπερ που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Από τη Νέα Υόρκη στη μουσική καταξίωση στην Ελλάδα». ProtoThema. 2 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  12. «Mad Clip: Ποιος ήταν ο νεαρός ράπερ που έχασε την ζωή του σε τραγικό τροχαίο». monopoli.gr. 2 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2021. 
  13. «Mad Clip: Πότε κυκλοφορεί ο τελευταίος του δίσκος με τίτλο «Money And Drugs Can't Live In Poverty»». ΕΘΝΟΣ. 14 Φεβρουαρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2022. 
  14. «Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Mad Clip με τίτλο «Money And Drugs Can't Live In Poverty»». ProtoThema. 29 Απριλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2022. 
  15. «Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ράπερ Mad Clip». Newsbeast. 2 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  16. Σκορδούλης, Κωνσταντίνος (2 Σεπτεμβρίου 2021). «Mad Clip: Με πόσα χιλιόμετρα έτρεχε ο τράπερ – Τι δήλωσε ο πραγματογνώμονας». Newsbomb. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  17. Ελλάδα, Sputnik (2 Σεπτεμβρίου 2021). «Mad Clip: Η αγάπη του τράπερ για την ταχύτητα και η καταδίωξή του από την αστυνομία». Sputnik Ελλάδα. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  18. «Mad Clip: Εξετάζεται η εμπλοκή δεξιοτίμονου AUDI στο τροχαίο». www.news247.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. 
  19. https://www.notia.gr/2021/09/palaio-faliro-vandalismoi-se-tafoys-s/

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]