Ljubim te pesmama

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το "Ljubim te pesmama" (κυριλλικά: Љубим те песмама, Σε φιλάω με τραγούδια) ήταν Γιουγκοσλαβική συμμετοχή για το Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 1992, τραγουδισμένο στα σερβικά από τη Σνεζάνα Μπέριτς, γνωστή και με το ψευδώνυμο Έξτρα Νένα. Το τραγούδι συντέθηκε από τους Ραντιβόγιε Ραντιβόγιεβιτς και Γκάλε Γιάνκοβιτς.

Το βράδυ του διαγωνισμού η Μπέριτς τραγούδισε 20ή, μετά την Ιταλίδα Μία Μαρτίνι με το "Rapsodia" και προηγούταν της Νορβηγής Μερέτε Τρόαν με το "Visjoner". Στο τέλος της ψηφοφορίας το τραγούδι είχε λάβει 44 πόντους (13ο σε ένα σύνολο 23 χωρών).[1] Ο σουηδός Άντερς Μπέργκλουντ ήταν μαέστρος, και επίσης έπαιξε το ακορντεόν κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, επειδή δεν υπήρχε ακορντεονίστας στην ορχήστρα.

Αυτή ήταν η τελευταία συμμετοχή για τη Γιουγκοσλαβία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως σινγκλ στην Ευρώπη, τόσο στη σερβική γλώσσα και στα αγγλικά, ως "We Can't Have Our Love Anymore".[2] Κυκλοφόρησε επίσης ως EP με τίτλο Evrovizija '92 / Malme, περιέχοντας τις δύο εκδόσεις του τραγουδιού, καθώς και δύο άλλα κομμάτια. Το τραγούδι περιεχόταν επίσης στο άλμπουμ της Μπέριτς Pesmo Moja Kreni (Το Τραγούδι της Αγάπης Μου), που κυκλοφόρησε το 1992.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]