Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Indiana Jones and the Last Crusade)
Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure
ΔημιουργόςLucasarts
ΕκδότηςLucasarts
ΣχεδιαστήςΡον Γκίλμπερτ
ΠλατφόρμαDOS, Commodore Amiga, Atari ST, CDTV, macOS[1], Linux[2][3], FM Towns[4], Classic Mac OS και Microsoft Windows[1]
Ημ/νία κυκλοφορίας8  Ιουλίου 2009
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure είναι βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας του 1989 που εκδόθηκε από την Lucasfilm Games (η σημερινή LucasArts). Είναι το τρίτο παιχνίδι που χρησιμοποίησε την μηχανή SCUMM του Ρον Γκίλμπερτ και επίσης το τρίτο παιχνίδι της σειράς Indiana Jones.

Σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πλοκή ακολουθεί την ιστορία της ομώνυμης ταινίας Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία. Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του αρχαιολόγου Dr. Jones. Στην αρχή του παιχνιδιού ο Jones μαθαίνει ότι έχει απαγάγει ο πατέρας του, επίσης αρχαιολόγος και με ειδικότητα το Άγιο Δισκοπότηρο. Η έρευνα για τον πατέρα του εξελίσσεται σε έρευνα για το ίδιο το Δισκοπότηρο, το οποίο ο Jones πρέπει να βρει πριν από τους ερευνητές της Ναζιστικής Γερμανίας, που έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν την δύναμή του για τον εξοπλισμό της χώρας. Οι περιπέτειες του Dr. Jones θα τον φέρουν σε διάφορα μέρη, όπως τη Βενετία, ένα κάστρο της Αυστρίας, το Βερολίνο και το Ισκεντερούν.

Διάφορα βασικά στοιχεία της κινηματογραφικής ταινίας όπως π.χ. η Αδελφότητα του Αγίου Δισκοπότηρου, ο Sallah (φίλος του Jones) και το κυνηγητό στα κανάλια της Βενετίας δεν βρίσκονται στο παιχνίδι. Επίσης διάφοροι γρίφοι λύνονται στο παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο από ότι στην ταινία. Έτσι το παιχνίδι αποκτά ξεχωριστό, δικό του χαρακτήρα.

Συντελεστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σχεδιασμός: Noah Falstein, Ρον Γκίλμπερτ, Ντέιβιντ Φοξ
  • Προγραμματισμός: Ντέιβιντ Φοξ, Ρον Γκίλμπερτ, Noah Falstein, Kalani Streicher
  • Γραφικά: Steve Purcell, Mike Ebert, Martin Cameron
  • Μουσική: David Hayes, David Warhol (PC), Steve Hales, David Warhol (Amiga), Dan Filner, David Hayes, David Warhol (ST)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]