Human Rights Campaign

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Human Rights Campaign
ΣυντομογραφίαHRC
Ίδρυση1980, πριν 44 έτη (1980)
ΙδρυτήςΣτηβ Έντεαν
ΤύποςΜΚΟ
ΣκοπόςΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα
ΈδραΟυάσινγκτον, Η.Π.Α., Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
PresidentΚέλλυ Ρόμπινσον
ΣυνεργασίαΕπιτροπή πολιτικής δράσης Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ίδρυμα Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ιστότοποςwww.hrc.org

Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αγγλικά: Human Rights Campaign, HRC) είναι μια οργάνωση υπεράσπισης ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Είναι το μεγαλύτερο ΛΟΑΤ Λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες.[1] Έχει έδρα την Ουάσινγκτον, ενώ η οργάνωση αφοσιώνεται στην προστασία και ανάπτυξη των ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την στήριξη του Ομόφυλου γάμου, την νομοθεσία κατά των διακρίσεων και των Εγκλημάτων Μίσους, και υπεράσπιση για το HIV/AIDS. Ο οργανισμός έχει μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, καθώς και πόρους υποστήριξης για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Οργάνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια οργάνωση «Ομπρέλα» που αποτελείται από δυο διαφορετικές ΜΚΟ και μια Επιτροπή πολιτικής δράσης: το Ίδρυμα Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση 501(c)(3)[2] που αφοσιώνεται στην έρευνα, υπεράσπιση και εκπαίδευση, η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση 501(c)(4)[3] που αφοσιώνεται στην προώθηση Λεσβιακών, Γκέι, Αμφιφυλόφιλων, Τρανς, and Κουήρ (ΛΟΑΤΚΙ+) δικαιωμάτων μέσω πίεσης του Κογκρέσου και πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους με στόχο την στήριξη νομοσχέδιων υπερ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και κινητοποιώντας δράση από την βάση, από τα μέλη της, και η Επιτροπή πολιτικής δράσης Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια «Σούπερ» Επιτροπή πολιτικής δράσης που στηρίζει και αντιτίθεται σε πολιτικούς υποψήφιους.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Democratic hopefuls pressed on gay issues at forum». CNN. 10 Αυγούστου 2007. http://www.cnn.com/2007/POLITICS/08/10/gay.forum/. Ανακτήθηκε στις 29 Μαρτίου 2024. 
  2. «HUMAN RIGHTS CAMPAIGN FOUNDATION». ProPublica. 9 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2024. 
  3. «Human Rights Campaign». OpenSecrets. 
  4. Leven, Rachel (3 Ιανουαρίου 2012). «Human Rights Campaign creates super-PAC». The Hill. http://thehill.com/blogs/ballot-box/fundraising/202105-human-rights-campaign-creates-super-pac. Ανακτήθηκε στις 30 Μαρτίου 2024.