God of War Ragnarök

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
God of War Ragnarök
ΔημιουργόςSCE Santa Monica Studio
ΕκδότηςSony Interactive Entertainment
ΠλατφόρμαPlayStation 5 και Playstation 4[1]
Ημ/νία κυκλοφορίας9  Νοεμβρίου 2022 (παγκόσμιο)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το God of War Ragnarök είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης-περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Santa Monica Studio και κυκλοφόρησε από την Sony Interactive Entertainment. Κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου του 2022, για PlayStation 4 και PlayStation 5,[2][3] ως το ένατο μέρος της σειράς βιντεοπαιχνιδιών God of War και η συνέχεια του God of War (2018).

Το God of War Ragnarök έλαβε παγκόσμια αναγνώριση από τους κριτικούς με επαίνους για την ιστορία, τους χαρακτήρες, τα οπτικά εφέ, την μουσική, και τις βελτιώσεις από τον προκάτοχό του. Κέρδισε πολλαπλά βραβεία και υποψηφιότητες, κερδίζοντας το Παιχνίδι της Χρονιάς στα Βραβεία Titanium. Ήταν εμπορική επιτυχία, πουλώντας 5.1 εκατομμύρια αντίτυπα στην πρώτη του εβδομάδα, με 11 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι τοποθετείται στο τέλος του τριετή Φιμπαλγουίντερ, καθώς οι Κράτος, Ατρέας, και Μίμιρ δέχονται επίθεση από τον Όντιν και τον Θεό του Κεραυνού Θωρ. Μετά τη μονομαχία με τον Θωρ, οι τρεις τους ξεκίνησαν ένα ταξίδι στα εννέα βασίλεια με την ελπίδα να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν το παγκόσμιο συμβάν, το Ράγκναροκ. Στην πορεία, έρχονται αντιμέτωποι με μια εκδικητική Φρέγια, αλλά τελικά επανορθώνονται. Ανίκανοι να αποτρέψουν το Ράγκναροκ—το οποίο ανακαλύπτεται ότι καταστρέφει μόνο το Άσγκαρντ, το σπίτι των Εσίρ—ο Κράτος, ο Ατρέας και οι σύμμαχοί τους ενώνουν τα βασίλεια σε έναν πόλεμο ενάντια στους θεούς Εσίρ στο βασίλειο τους. Ο Κράτος μάχεται για άλλη μια φορά με τον Θωρ, αλλά ο Θωρ σκοτώνεται από τον Όντιν επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει τον Κράτος. Στη συνέχεια, οι Κράτος, Ατρέας, Μίμιρ και Φρέγια εμπλέκουν τον Όντιν σε μάχη και τον νικούν καθώς το Άσγκαρντ καταστρέφεται. Επιστρέφοντας στο σπίτι στο Μίντγκαρντ, ο Ατρέας, ως Λόκι, αποφασίζει ότι πρέπει να πάει και να βρει τυχόν εναπομείναντες γίγαντες και αποχαιρετά έναν εγκάρδιο αντίο, ενώ ο Κράτος μαθαίνει ότι είναι προορισμένος να γίνει ένας σεβαστός θεός. Μαζί με τη Φρέγια και τον Μίμιρ, αρχίζουν να ξαναχτίζουν τα βασίλεια και να αποκαθιστούν την ειρήνη.[4][5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «God of War 2 Delayed to 2022, Will Come to PS4». (Αγγλικά) 2  Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 2  Ιουνίου 2021.
  2. https://blog.playstation.com/author/sshuman. «Sid Shuman (he/him)». PlayStation.Blog (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2023. 
  3. https://blog.playstation.com/author/gorlady (6 Ιουλίου 2022). «God of War Ragnarök launches November 9, new CG trailer revealed». PlayStation.Blog (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2023. 
  4. PlayStation Showcase 2021 [ENGLISH], https://www.youtube.com/watch?v=T5VtfD2i3rc, ανακτήθηκε στις 2023-07-25 
  5. «God Of War Ragnarök: Who Kratos & Atreus Are Looking For». ScreenRant (στα Αγγλικά). 10 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]