God of War (βιντεοπαιχνίδι, 2005)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
God of War
ΔημιουργόςSCE Santa Monica Studio
ΕκδότηςSony Interactive Entertainment
ΠλατφόρμαPlayStation 2, PlayStation Vita, PlayStation 3 και Playstation 4
Ημ/νία κυκλοφορίας22  Μαρτίου 2005
δεδομένα (π  σ  ε )

Το God of War είναι hack and slash βιντεοπαιχνίδι δράσης-περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Santa Monica Studio και κυκλοφόρησε από την Sony Computer Entertainment. Κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 2005, για την κονσόλα PlayStation 2, ως το πρώτο μέρος της ομότιτλης σειράς βιντεοπαιχνιδιών και το τρίτο χρονολογικά.[1]

Το παιχνίδι ακολουθεί τον δέκα χρόνια στην υπηρεσία των Ολύμπιων θεών, Σπαρτιάτη στρατιώτη Κράτος ο οποίος έχει την εντολή της Αθηνάς να βρει το Κουτί της Πανδώρας, το κατάλληλο όπλο για να νικήσει τον Άρη, τον Θεό του Πολέμου. Μια σειρά αναδρομών του παρελθόντος αποκαλύπτει ότι ο Κράτος ήταν κάποτε υπηρέτης του Άρη, ο οποίος έσωσε τον Σπαρτιάτη και τον στρατό του από μία σίγουρα χαμένη μάχη, αλλά τον ξεγέλασε ώστε να σκοτώσει την οικογένειά του και έτσι ανάγκασε την μεταμόρφωσή του στο "Φάντασμα της Σπάρτης". Ο Κράτος βρίσκει τελικά το κουτί της Πανδώρας και αφού σκοτώνει τον Άρη, ανεβαίνει στον Όλυμπο για να γίνει ο νέος Θεός του Πολέμου.[2]

Το God of War πούλησε πάνω από 4.6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια δράσης-περιπέτειας της πλατφόρμας, και κέρδισε διάφορα βραβεία "Παιχνίδι της Χρονιάς". Έχει επαινεθεί υψηλά από τους κριτικούς για τα γραφικά, τον ήχο, την ιστορία, και τον τρόπο παιχνιδιού και έχει αναφερθεί ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Η επιτυχία του παιχνιδιού οδήγησε σε στην ανάπτυξη άλλων οχτώ συνεχειών και άλλων σχετικών μέσων.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «SCEA Santa Monica Gamers' Day: Sony Announces God of War - IGN». web.archive.org. 19 Φεβρουαρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)
  2. «God of War - PlayStation 2 - IGN». web.archive.org. 19 Μαΐου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]