Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fursuit

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Furry Παρέλαση στο Μαγδεβούργο.

Τα fursuits είναι κοστούμια σε σχήμα ζώων. Μπορούν να φορεθούν για προσωπική διασκέδαση, καθώς και για επαγγελματικούς ή φιλανθρωπικούς λόγους.

Ο όρος "fursuit" πιστεύεται ότι επινοήθηκε το 1993 από τον Ρόμπερτ Κινγκ[1] και συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει κοστούμια ζώων που ανήκουν και φοριούνται από άτομα που παίζουν cosplay ή είναι μέλη του furry fandom.

Οι fursuiters μπορεί να υιοθετήσουν διαφορετική προσωπικότητα και συμπεριφορά για όσο διάστημα φορούν τη στολή, για την πιστότερη απόδοση του ρόλου (ζώου) στον οποίο αφορά η στολή. Τα fursuits συνήθως πωλούνται μέσω διαδικτύου, μέσω ανάθεσης και πληρωμής κάποιου ατόμου για τη δημιουργία της στολής του ή μέσω δημοπρασίας, αλλά μπορούν επίσης να πωλούνται και σε συνέδρια των φίλων του furry fandom.

Δημιουργία και κατασκευή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φύλλο αναφοράς (reference sheet) ενός χαρακτήρα furry που χρησιμοποιείται ως μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού και κατασκευής για την δημιουργία ενός fursuit.

Τα περισσότερα fursuits κατασκευάζονται από εξειδικευμένες διαδικτυακές επιχειρήσεις, αν δεν το κατασκευάσει κάποιος από μόνος του. Η ποιότητα της κατασκευής ποικίλλει ευρέως ανάλογα με το κόστος της στολής και τις ικανότητες του δημιουργού. Ένα fursuit μπορεί να κοστίσει περισσότερο και από χίλια ευρώ.[2]

Οι βασικές προμήθειες είναι αφρός, ψεύτικη γούνα, σιλικόνη· πανί χονδρό και σκληρό με κόλλα (buckram) και πλαστικά φύλλα (plasticard) για να φτιαχτούν τα μάτια. Πολλά κοστούμια περιλαμβάνουν ειδικό υλικό παραγεμίσματος ή undersuits για να δώσουν στον χαρακτήρα το επιθυμητό σχήμα (αυτό είναι κυρίως παρών σε μεγαλύτερους χαρακτήρες ή σε εκείνους ενός συγκεκριμένου φύλου). Τα ακόλουθα είναι μερικά από τα υλικά που χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα fursuit.

 • Ύφασμα
 • Απομίμηση γούνας ζώου
 • Αφρώδες ελαστικό
 • Ειδικά υφάσματα
 • Σύρμα
 • Fiber Glass
 • Latex
 • Παπούτσια (Για τις πατούσες [τα πόδια])
 • Πλαστικό, και άλλα

Παραλλαγές κοστουμιών, περιλαμβάνουν, το κοστούμι το οποίο έχει μόνο μια μάσκα, γάντια, μια ουρά, και πιθανώς και πόδια, με κανονικό ντύσιμο να καλύπτει το υπόλοιπο σώμα. Άλλες παραλλαγές περιλαμβάνουν τα κοστούμια που καλύπτουν μόνο τον κορμό ή τα πόδια. Και άλλα που είναι σχεδιασμένα με ξυλοπόδαρα που επεκτείνουν το ύψος των χεριών για να μπορεί αυτός που φοράει το κοστούμι να περπατάει στα τέσσερα, για μια πιο ρεαλιστική εμφάνιση.

Τα fursuits μπορεί να είναι ακριβά για να καθαριστούν.

Στον "κόσμο των furries", υπάρχουν πολλοί γνωστοί κατασκευαστές fursuit, μερικοί από τους οποίους είναι: Phoenixwolf, Made fur you, OneFurrAll, Mischiefmaker, και πολλοί άλλοι.

Χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα κοστούμια ζώων έχουν γίνει κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού από την προϊστορική εποχή. Μερικά από τα έθιμα έχουν συνεχιστεί, όπως το φεστιβάλ Κουρεντοβάνιε (Kurentovanje) στο Πτούι της Σλοβενίας, όπου οι συμμετέχοντες ντύνονται με κοστούμια από γούνα προβάτου ή κουνελιού με φτερά και κέρατα ζώων, ως μέρος ενός τελετουργικού γονιμότητας.[3]

Τα fursuits φοριούνται σε συνέδρια furry και άλλες εκδηλώσεις, όπως σε άνιμε ή gaming συνέδρια. Τα fursuits μπορούν επίσης να φορεθούν και δημοσίως, έξω από συνέδρια.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες των fursuits, χρησιμοποιούν τις στολές τους ως προσωρινούς χαρακτήρες με κοστούμι, για να φέρουν την προσοχή σε μια εκδήλωση ή σε μια φιλανθρωπική οργάνωση.[4] Ένα υποσύνολο των fursuits, περισσότερο μοιάζει με στολές ρεαλιστικών πλασμάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια ρόλων ζωντανής δράσης ή σε ταινίες.

Δημογραφικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν ενδιαφέρονται να έχουν ή απλά δεν έχουν όλα τα furries, fursuit. Αυτό προφανώς συμβαίνει επειδή η τιμή τους είναι σχετικά ακριβή και η κατασκευή τους αρκετά πολύπλοκη. Σε μια διαδικτυακή έρευνα, βρέθηκε ότι μόνο το 18% των ανταποκριτών είχαν fursuit.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Riggs, Adam (2004). Critter Costuming. Ibexa Press. σελ. 13. ISBN 978-0-9678170-7-1. 
 2. «'Furries' Descend On Golden Triangle». WTAE-TV. June 16, 2006. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις July 3, 2006. https://web.archive.org/web/20060703043424/http://www.thepittsburghchannel.com/news/9383594/detail.html. Ανακτήθηκε στις 2006-06-30. 
 3. Lawson, Kristan· Rufus, Anneli (8 Απριλίου 2014). Weird Europe: A Guide to Bizarre, Macabre, and Just Plain Weird Sights. St. Martin's Press. σελίδες 434–. ISBN 9781466867628. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2014. 
 4. Maass, Dave (2007-10-07). «Fluff Piece». Santa Fe Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-02-02. https://archive.today/20130202051125/http://sfreporter.com/stories/fluff_piece/1966/. Ανακτήθηκε στις 2008-04-03. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]