Μετάβαση στο περιεχόμενο

Facebook Container

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Facebook Container
Γενικά
Είδοςπρόσθετο, ιδιωτικότητα, λογισμικό ανοικτού κώδικα
Διανομή
Έκδοση2.3.11 (6 Ιουλίου 2023)[1]
Λειτουργικά
Ανάπτυξη
Άδεια χρήσηςMozilla Public Licence
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/facebookcontainer/
Ελληνικός ιστότοπος
https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/facebook-container/
Αποθετήριο κώδικα
https://github.com/mozilla/contain-facebook

Το Facebook Container είναι πρόσθετο περιηγητή το οποίο διαχωρίζει την δραστηριότητα ενός χρήστη σε διάφορες ιστοσελίδες, διαγράφοντας τα cookies τρίτων, από το Facebook ώστε να μην σχετίζεται με τον λογαριασμό του χρήστη.[2] Το πρόσθετο αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Mozilla και κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου του 2018.[3] Λειτουργεί και μπορεί να εγκατασταθεί μόνο στον φυλλομετρητή Mozilla Firefox.

Το πρόσθετο έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια κατεβάσματα.


Λειτουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αφού θα γίνει η εγκατάσταση του πρόσθετου, θα κλείσουν οι καρτέλες στο Facebook, θα διαγραφούν τα cookies του Facebook και θα πραγματοποιηθεί έξοδος από τον λογαριασμό. Την επόμενη φορά που θα πραγματοποιηθεί σύνδεση στο Facebook, ο ιστότοπος θα φορτώσει σε νέα καρτέλα. Η καρτέλα θα έχει μπλε χρώμα, υποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στο «κοντέινερ». Ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει είσοδο και να χρησιμοποιήσει το Facebook ως συνήθως όταν βρίσκεται στο Facebook Container. Εάν ο χρήστης κάνει κλικ σε σύνδεσμο που δεν ανήκει στο Facebook ή περιηγηθεί σε ιστότοπο που δεν ανήκει στο Facebook στη γραμμή URL, αυτές οι σελίδες θα φορτώνουν εκτός του «κοντέινερ».[4]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Release 2.3.11». 6 Ιουλίου 2023. Ανακτήθηκε στις 5 Μάρτιος 2024. 
  2. «Facebook Container για το Firefox | Εμποδίστε το Facebook από το να βλέπει ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε». Mozilla. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021. 
  3. «Facebook Container Extension: Take control of how you're being tracked». The Firefox Frontier (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021. 
  4. «Facebook Container – Λήψη επέκτασης για το 🦊 Firefox (el)». addons.mozilla.org. Ανακτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021.