Earl Sweatshirt

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Earl Sweatshirt
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Earl Sweatshirt (Αγγλικά)
Γέννηση24  Φεβρουαρίου 1994[1]
Σικάγο
ΨευδώνυμοEarl Sweatshirt
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςUCLA Lab School[2]
Community Magnet Charter School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταράπερ
τραγουδιστής
τραγουδοποιός
μουσικός παραγωγός
Περίοδος ακμής2008
Οικογένεια
ΓονείςKeorapetse Kgositsile και Cheryl Harris
Ιστότοπος
www.earlsweatshirt.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Thebe Neruda Kgositsile (γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου 1994), επίσης γνωστός με τη σκηνική του ονομασία Earl Sweatshirt, είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων. Ο Kgositsile ήταν αρχικά γνωστός από το Siker Tendencies όταν άρχισε να ραπάρει το 2008, αλλά σύντομα άλλαξε το όνομά του όταν ο Tyler, the Creator τον κάλεσε να συμμετάσχει στo εναλλακτικό του χιπ χοπ γκρουπ Odd Future στα τέλη του 2009.Κέρδισε αναγνώριση και κριτική για το πρώτο του mixtape με τίτλο Earl, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2010 όταν ήταν μόλις 16 ετών.

Λίγο μετά την απελευθέρωσή του, η μητέρα του τον έστειλε σε οικοτροφείο στη Σαμόα για εφήβους σε κίνδυνο για ενάμισι χρόνο. Δεν κατάφερε να ηχογραφήσει μουσική κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, αλλά επέστρεψε στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2012, λίγο πριν από τα δέκατα όγδοά του γενέθλια.

Ο Kgositsile επανήλθε στο Odd Future και άρχισε να παράγει νέα μουσική, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του Doris τον Αύγουστο του 2013.Το δεύτερο άλμπουμ του, I Don't Like Shit, I Don't Go Outside ακολούθησε τον Μάρτιο του 2015 και το τρίτο του, Some Rap Songs, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018. Τα έργα του έχουν λάβει ευρεία κριτική. Αυτή τη στιγμή είναι υπογεγραμμένη στην ανεξάρτητη ετικέτα του Tan Cressida, η οποία είχε προηγουμένως διανεμηθεί από την Columbia Records. Την 1η Νοεμβρίου 2019, η Kgositsile κυκλοφόρησε ένα EP με τίτλο Feet of Clay.

Ο Earl θεωρείται απο τους καλύτερους τεχνικούς ράπερ αυτήν την στιγμή στον κόσμο. Οι στίχοι του αφορούν θέματα όπως η κατάθλιψη, η επιτυχία και χαρακτηρίζονται απο πολλυσύλλαβα rhyme schemes. Το στυλ του είναι experimental και ανήκει στην κατηγορία του abstract hip hop. Το μινιμαλιστικό του άλμπουμ Some Rap Songs θεωρείται απο τους καλύτερους abstract δίσκους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 The Fine Art Archive. 159293.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Earl Sweatshirt στο Wikimedia Commons