Μετάβαση στο περιεχόμενο

Crazy Taxi: Fare Wars

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Crazy Taxi: Fare Wars
ΔημιουργόςSega AM3 και Sniper Studios
ΕκδότηςSega
ΠλατφόρμαPlayStation Portable
Ημ/νία κυκλοφορίας7  Αυγούστου 2007
δεδομένα (π  σ  ε )

To Crazy Taxi: Fare Wars (γνωστό στην Ιαπωνία και ως Crazy Taxi: Double Punch) είναι βιντεοπαιχνίδι οδήγησης για το PSP, port των Crazy Taxi και Crazy Taxi 2. Αναπτύχθηκε από την εταιρεία Sniper Studios και διανεμήθηκε από τη Sega στη Βόρεια Αμερική στις 7 Αυγούστου του 2007, στην Αυστραλία στις 27 Αυγούστου του 2007, στην Ευρώπη στις 28 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και στην Ιαπωνία στις 14 Αυγούστου του επόμενου έτους. Το παιχνίδι περιλαμβάνει και τη λειτουργία πολλαπλών παικτών, η οποία δεν υπάρχει στους προκατόχους του, όπου οι παίκτες ανταγωνίζονται για πελάτες και χρήματα.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Crazy Taxi: Fare Wars συνδυάζει τα Crazy Taxi και Crazy Taxi 2 και προσθέτει νέα στοιχεία που επιτρέπουν στον παίκτη να αλληλεπιδρά με τους αντιπάλους του. Υπάρχει η ικανότητα ασύρματης σύνδεσης με άλλα κοντινά συστήματα PSP μέσω του Ad Hoc ή του game sharing. Το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα καταγραφής παιχνιδιού. Επίσης, προσφέρει την ικανότητα αναπαραγωγής κομματιών .mp3 που είναι περασμένα στην κάρτα μνήμης του PSP, στο παιχνίδι. Σχεδόν όλα τα ηχητικά εφέ του παιχνιδιού ηχογραφήθηκαν ξανά και είναι εντελώς διαφορετικά από προηγούμενες εκδοχές του Crazy Taxi.

Διαφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το soundtrack του γνήσιου παιχνιδιού περιείχε τραγούδια των μουσικών συγκροτημάτων Bad Religion και The Offspring, τα οποία αφαιρέθηκαν, όπως και τα ονόματα franchises αληθινών καταστημάτων, λόγω προβλημάτων αδειών, όμως κάποια χαρακτηριστικά των αλυσίδων σχετικά με τον σχεδιασμό παρέμειναν ως είχαν. Για παράδειγμα, η Pizza Parlor χρησιμοποιεί την χαρακτηριστική κόκκινη οροφή των Pizza Hut. Ωστόσο, το παιχνίδι επιτρέπει τα προσαρμοσμένα soundtracks σε μορφή .mp3 από την κάρτα μνήμης της συσκευής. Προστέθηκε η δυνατότητα πολλαπλών παικτών μέσω Ad Hoc και game sharing με μόνο ένα αντίγραφο του παιχνιδιού, η καταγραφή περίπου 80 δευτερολέπτων παιχνιδιού και η μεταφορά του αρχείου σε υπολογιστή.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την κυκλοφορία του, το παιχνίδι έλαβε μέτρια προς ανάμεικτη κριτική. Το GameRankings το βαθμολόγησε με 65.34%,[1] ενώ το Metacritic με 64 στα 100.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Crazy Taxi: Fare Wars for PSP - GameRankings». www.gamerankings.com. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2017. 
  2. «Crazy Taxi: Fare Wars». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.