7 Rings

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"7Rings"
Τραγούδι από Αριάνα Γκράντε
από το άλμπουμ Thank U, Next
Κυκλοφόρησε18 Ιανουαρίου 2019
Format
Ηχογραφήθηκε2018
Είδος
ΓλώσσαΑγγλικά
Διάρκεια2:58
Στιχουργός
Παραγωγός
  • Tommy Brown
  • Charles Anderson
  • Michael Foster
Αριάνα Γκράντε σειρά τραγουδιών
Thank U, Next
(2018)
"7Rings"
(2019)
Break Up with Your Girlfriend, I'm Bored
(2019)


Το "7Rings" είναι τραγούδι που ηχογραφήθηκε από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε για το πέμπτο άλμπουμ στούντιο της Thank U, Next (2019). Το τραγούδι γράφτηκε από τους Grande, Victoria Monét, Tayla Parx, Njomza Vitia και Kaydence μαζί με τους παραγωγούς του Tommy Brown, Charles Anderson και Michael Foster. Περιέχει μια παρεμβολή του "My Favorite Things" των Rodgers και Hammerstein, και ως εκ τούτου και οι δύο πιστώνονται ως τραγουδοποιοί. Κυκλοφόρησε από την Republic Records στις 18 Ιανουαρίου 2019, ως το δεύτερο single του άλμπουμ. Το μουσικό βίντεο, σε σκηνοθεσία της Hannah Lux Davis, συνόδευσε την κυκλοφορία του την ίδια μέρα. Ένα remix με τον αμερικανό ράπερ 2 Chainz κυκλοφόρησε την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Το "7 Rings" έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100, κερδίζοντας στη Γκράντε το δεύτερο νούμερο ένα single (και το δεύτερο νούμερο ένα ντεμπούτο), όπου πέρασε 8 μη διαδοχικές εβδομάδες στο chart, καθιστώντας το μεγαλύτερο νούμερο ένα single μέχρι σήμερα . Επιπλέον, το single είναι επίσης ο μεγαλύτερος δρομέας του Grande στο Hot 100 μέχρι σήμερα, περνώντας 33 συνεχόμενες εβδομάδες πριν εγκαταλείψει. Το τραγούδι ξεπέρασε επίσης τα charts σε 19 χώρες και έφτασε στα top 10 σε 10 χώρες. Το "7 Rings" ήταν υποψήφιο για το Record of the Year, καθώς και στο Best Pop Solo Performance στα 62α Ετήσια Βραβεία Grammy.

Ιστορικό και έκδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Victoria Monét (το 2017) συν-συγγραφέας και φωνητική παραγωγός του "7 Rings".

Το "7Rings" είναι ένα Τραπ-Ποπ,R&B και Ραπ τραγούδι που έχει διάρκεια 2 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Διαθέτει βαρύ μπάσο και βλέπει τη Grande να συζητά «πώς η παγκόσμια επιτυχία της επέτρεψε να απολαύσει τα καλύτερα πράγματα». Το περιοδικό Billboard σημείωσε ότι είναι "το πιο hip-hop-conding τραγούδι που κυκλοφόρησε η Γκράντε στην εποχή μετά το Sweetener, με την Γκράντε να ραπάρει σχεδόν τους στίχους του τραγουδιού".

Το τραγούδι διοχετεύει τη μελωδία των "Τα αγαπημένα μου πράγματα" στους στίχους: "Breakfast at Tiffany's/And bottles of bubbles/Girls with tattoos who like getting in trouble/Lashes and diamonds, ATM machines/Buy myself all of my favorite things".. Το τραγούδι παρεμβάλλει επίσης το "Gimme the Loot" του The Notorious B.I.G.

Η Γκράντε χαρακτήρισε το τραγούδι ως "ύμνο φιλίας" που "εξελίσσεται" από το προηγούμενο single "Thank U, Next", ενώ αγκαλιάζει ένα νέο κεφάλαιο. Ανοίγει για το πώς η διάσπασή της με την Pete Davidson την οδήγησε να «μεταχειρίζεται τους φίλους της αντ 'αυτού».

Το "7 Rings" γράφεται στο πλήκτρο C # minor σε κοινό χρόνο με ρυθμό 70 παλμών ανά λεπτό. Το τραγούδι περιέχει τμήματα Ραπ αλλά όταν τραγουδάει, τα φωνητικά της Grande εκτείνονται από το G # 3 έως το C # 5.

Μουσικό βίντεο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορικό και υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Γκράντε μοιράστηκε μια προεπισκόπηση του μουσικού βίντεο στις 14 Ιανουαρίου 2019. Το ίδιο το βίντεο έκανε πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου 2019 στο κανάλι YouTube της Γκράντε. Το βίντεο περιλαμβάνει πολλούς από τους στενούς φίλους της Γκράντε, με τους οποίους ένα ταξίδι για ψώνια ενέπνευσε το τραγούδι.

Το μουσικό βίντεο σκηνοθετήθηκε από τη Hannah Lux Davis, η οποία σκηνοθέτησε επίσης τα μουσικά βίντεο για τα προηγούμενα single της Γκράντε, "Breathin" και "Thank U, Next".

Το περιοδικό Billboard ονόμασε το βίντεο με το ροζ χρώμα "sassy", καθώς η Grande και οι φίλοι της έβγαζαν τα διαμάντια τους σε ένα πολυτελές πάρτι σε ένα "αρχοντικό που είναι διακοσμημένο με διαμάντια, γκράφιτι και έναν πύργο σαμπάνιας". Το Digital Journal της έδωσε βαθμολογία Α, αποκαλώντας το "ξεχωριστό και αξιοσημείωτο. Είναι δημιουργικό και καλλιτεχνικό και θα έχει απήχηση στους θαυμαστές της." Το μουσικό βίντεο "7 Rings" κέρδισε 23,6 εκατομμύρια προβολές στις πρώτες 24 ώρες.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βίντεο ξεκινά με και intro και ροζ ήχο, έξω από ένα σπίτι που περιελάμβανε άλλους ήχους, όπως σειρήνες της αστυνομίας και ελικόπτερα, ενώ ταυτόχρονα έδειχναν πολλές γυναίκες να ποζάρουν σε αυτοκίνητα και να χαϊδεύουν η μια την άλλη. Στη συνέχεια δείχνει τον τίτλο που λέει "7 Rings" (επίσης τυποποιημένο ως 七 つ の リ ン グ). Στη συνέχεια, το τραγούδι ξεκινά με την Γκράντε έξω να δείχνει ένα μακρινό σουτ που δείχνει τη Γκράντε και πολλές άλλες γυναίκες, η οποία μετά μεταβαίνει την Γκράντε στην κουζίνα με πρόσθετα ροζ φώτα LED γύρω της. Φαίνεται να φοράει κοσμήματα γύρω από το λαιμό, στα αυτιά και μερικά στα μαλλιά της. Στη συνέχεια, η σκηνή μετακινείται σε ένα πάρτι που δείχνει την Γκράντε και τους χορευτές να χορεύουν, και να πίνουν κρασί. Στη συνέχεια, η επόμενη σκηνή απεικονίζει τον Γκράντε μπροστά από έναν πύργο από πλαστικά ποτήρια από γυαλί που είναι όλα γεμάτα με νερό. Η σκηνή μετά δείχνει τον Γκράντε να ρίχνει ένα μπουκάλι κρασί πάνω τους και επίσης να δείχνει τους πραγματικούς φίλους της Γκράντε, συμπεριλαμβανομένης της Alexa Luria και της τραγουδίστριας / τραγουδοποιού Victoria Monét (η οποία συνέβαλε επίσης στο τραγούδι).Στη συνέχεια, η επόμενη σκηνή δείχνει τη Γκράντε να ξαπλώνει στη σκάλα με αλογοουρά εμπνευσμένη από τη Ραπουνζέλ, σηματοδοτώντας επίσης το διαμέρισμα του πρώην φίλου της Πιτ Ντέιβιντσον. Ενώ εξακολουθούσε επίσης να δείχνει σκηνές νωρίτερα στο βίντεο, μια σκηνή δείχνει επίσης την Grande να ρίχνει ένα μπουκάλι κρασί πάνω στον πύργο των φλιτζανιών που καταλήγουν να πέφτουν κάτω. Η επόμενη σκηνή περιλαμβάνει ένα σπίτι εμπνευσμένο από την Μπάρμπι που δείχνει τη Γκράντε σε μια ροζ στολή λατέξ (παρόμοια με την επικίνδυνη γυναίκα). Στη συνέχεια, δείχνει την Γκράντε να σχίζει την ταπετσαρία δίνοντας διαθεσιμότητα για να κοιτάξει μέσα. Η τελική αλλαγή είναι της Γκράντε σε ένα δωμάτιο με πράσινα φώτα που μοιάζουν με το Wicked. Οι τελικές σκηνές είναι της Grande έξω με όλους τους φίλους της και τους εφεδρικούς χορευτές, συμπεριλαμβανομένου του σκύλου της Τουλούζ. Συμπερασματικά, δείχνει την Γκράντε να λέει "Οι σκύλες μου εδώ" που οδηγεί στο τέλος του μουσικού βίντεο

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]