Χρύσανθος Μουζακίτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χρύσανθος Μουζακίτης Έλληνας συνθέτης μουσικός

O Χρύσανθος Μουζακίτης σε ένα χωριό της Βόρειας Κέρκυρας. Περπάτησε σε ηλικία 9 μηνών, όμως μόνο για 3 μήνες, αφού σε ηλικία ενός έτους αρρώστησε από πολιομυελίτιδα, η οποία του άφησε παράλυτα και τα δύο του πόδια. Γνώρισε τον εαυτό του ανάπηρο.

Από μικρός δεν πτοήθηκε από την αναπηρία του. Συμμετείχε σε όλα τα παιγνίδια με τους συμμαθητές του, ήταν πάντα γελαστός και ευχάριστος. Πρώτος σε όλα τα μαθήματα και ιδιαίτερα στη μουσική. Για ένα διάστημα έζησε και στο Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων.

Ασχολείται με τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια. Σαν παιδί είχε πολύ σωστή, δυνατή και εκφραστική φωνή και πρωταγωνιστούσε στις χορωδίες και παραστάσεις του σχολείου του. Στην εφηβική του ηλικία άρχισε να συνθέτει κατ’ αρχάς τραγούδια. Είχε κατ’ εξοχήν σαν πρότυπο το Ελληνικό τραγούδι, παραδοσιακό και έντεχνο. Έκανε μουσικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο με μεγάλους μουσουργούς και παιδαγωγούς όπως: Λεωνίδας Ζώρας- πτυχίο Αρμονίας, Μάριος Λάσκαρις- πτυχίο Πιάνου, Μαίρη Χάλαρη- δίπλωμα Πιάνου, Μαίρη Νίκα- Κωνσταντάρα- πτυχίο Τραγουδιού, Δημήτρης Δραγατάκης πτυχίο Αντίστιξης και πτυχίο Φυγής. Σταθμός στις μουσικές του γνώσεις ο Θόδωρος Αντωνίου, με τον οποίο έκανε δίπλωμα Συνθέσεως. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας, συνθέσεως και παιδαγωγικού περιεχομένου.

Από πολύ νεαρή ηλικία, πριν καν εγγραφεί στο Ωδείο, συνέθετε τραγούδια, παίζοντας κιθάρα και φυσαρμόνικα. Επίσης τραγουδούσε σε εκπομπές νέων καλλιτεχνών στο τότε Ε.Ι.Ρ και Υ.ΕΝ.Ε.Δ. ακόμη είχε πάρει 1ο βραβείο σε διαγωνισμό ερμηνείας τραγουδιού.

Σε κάθε φάση της ζωής του συνέθετε ασταμάτητα. Έπαιζε τα βράδια σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας και σε πολυάριθμες συναυλίες. Είχε δημιουργήσει συγκρότημα, που έδινε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τον επέλεξαν σαν μαέστρο (accompagnateur), στις τάξεις του έντεχνου τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, όπου συνόδευε όλους τους μαθητές σε συναυλίες και εξετάσεις. Εκεί γνώρισε τη Μάγκυ Μπαζίνη, που ήταν μαθήτρια στο τραγούδι και παντρεύτηκαν στις 22 Οκτωβρίου 1978. Στις 15 Νοεμβρίου 1979 γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, ο Θοδωρής και στις 18 Νοεμβρίου 1983, το δεύτερο, ο Ρωμανός. Παράλληλα δίδασκε στο Εθνικό Ωδείο παρ/μα Νέας Σμύρνης και στο παράρτημα του Αιγάλεω. Το 1980 ίδρυσε το Εθνικό Ωδείο παρ/μα Περιστερίου, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και άλλων πολιτιστικών φορέων.

Έχει συνθέσει πολλά έργα διαφόρων μορφών και τεχνοτροπιών, έργα για μικρά και μεγάλα σύνολα, όπερα, μουσική για μπαλέτο, για θέατρο, για αρχαία τραγωδία, τραγούδια λιντ, για χορωδίες και άλλα. Έχει κάνει δύο εκδόσεις στον μουσικό οίκο ‘’Φίλιππος Νάκας’’ με κομμάτια για πιάνο, για παιδιά, μία έκδοση προσωπική με θεωρητικά της μουσικής, δισκογραφική δουλειά με τραγούδια του και άλλα έργα. Στον μουσικό οίκο "Νικολαΐδης" έχει εκδόσει το ‘’Αλφαβητάρι της στοιχειώδους θεωρίας της μουσικής’’. Επίσης στον μουσικό οίκο ‘’Cambia’’ έχει εκδοθεί το έργο του Σουίτα για τη Μήδεια’’ και ‘’Ελληνική σονάτα’’ για βιολί και κιθάρα. Στον μουσικό οίκο ‘’Νικολαΐδης’’ έχει κάνει έκδοση εύκολες διασκευές για πιάνο Ελληνικών και από το παγκόσμιο ρεπερτόριο μουσικών κομματιών, με τίτλο ‘’43 Χριστουγεννιάτικα και άλλα γνωστά κομμάτια για πιάνο’’.

Έχει κάνει πάρα πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα συγκρότημα που είχε δημιουργήσει έντεχνων και φολκλόρ τραγουδιών από όλον τον κόσμο, κατά τη δεκαετία 1974-1984. Έχουν παιχτεί έργα του και παίζονται από σολίστ μουσικούς, από διάφορα ορχηστρικά σύνολα και άλλα. Έργο του παίχτηκε για συμφωνική ορχήστρα (γαλλικό ινστιτούτο 2/2/1996), από συμφωνικό σύνολο που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτήν την εκδήλωση και είχε άριστες κριτικές.

Στο ‘’Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο’’ ερμηνεύθηκε με τη συμφωνική ορχήστρα και χορωδία του Δήμου Αθηναίων και σολίστ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, το ορατόριο με τίτλο ‘’ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΥ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ’’ σε λιμπρέτο Μαντώς Κατσουλού Ζολώτα και το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά και κυκλοφόρησε σε δίσκο ακτίνας (C.D).

Στον Καναδά (Μόντρεαλ) 2007, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το έργο του για συμφωνικό σύνολο και λυρικές φωνές με τίτλο ‘'ΔΙΑΘΛΑΣΗ’’ πάνω σε ποίηση του Βάσου Βογιατζόγλου, με σολίστ τη Μαρία Διαμαντή και τον Δημήτρη Ηλία.

Το 2008 στο Μόντρεαλ του Καναδά ερμηνεύθηκε η παιδική όπερα με τίτλο ‘’ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ’’ πάνω σε λιμπρέτο του Γιώργου Πολ. Παπαδάκη με ερμηνευτές- σολίστ τους Μαρία Διαμαντή, Δημήτρη Ηλία, Richard Buche και παιδική χορωδία των αποδήμων Ελλήνων του Μόντρεαλ. Απαγγελία Σπύρος Μπιμπίλας – Γιώργος Τσάγκας. Το ίδιο έργο μεταφράστηκε στη Ρωσική γλώσσα από τη Σοφία Πετρίδη (πιανίστα), και έκανε πρεμιέρα στη Ρωσία στην πόλη Τβερ (πολιτιστικό κέντρο της Ρωσίας) τον Μάϊο του 2014, με μεγάλη επιτυχία!

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:

1) ‘’EMEIΣ’’ 1969 κύκλος 21 τραγουδιών σε ποίηση Νίκου Σιδέρη, με κεντρικό θέμα την ελευθερία του ανθρώπου. Μουσικό σύστημα: τονικό.

2) ‘’ΒΡΑΔΥΑΣΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ’’1972 κύκλος 12 τραγουδιών πάνω σε στίχους διαφόρων στιχουργών. Θέματα ερωτικά και κοινωνικά. Μουσικό σύστημα τονικό και τροπικό.

3) ‘’ΑΧ! ΑΝΟΙΞΗ’’ 1972 κύκλος 24 τραγουδιών, σε ποίηση Νίκου Σιδέρη. Μουσικό σύστημα τονικό.

4) ‘’ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΥΛΛΑ’’1973 Ανεπτυγμένο τραγούδι, αγγίζοντας τν μορφή ψαλμού ή μικτού ορατορίου. Σε ποίηση Νίκου Σιδέρη. Μουσικό σύστημα: τονικό.

5) ‘’ΠΟΛΕΜΟΣ’’ 1975 κύκλος 12 αντιπολεμικών τραγουδιών, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου (γράμματα από το μέτωπο, γράμματα για το μέτωπο). Μουσικό σύστημα τονικό και τροπικό.

6) ‘’ΠΑΤΜΟΣ’’ 1976 ορατόριο σε ποίηση Νίκου Σιδέρη. Έργο για σόλο τραγουδιστές, μικτή χορωδία, συμφωνική ορχήστρα και απαγγελία. Μουσικό σύστημα: τροπικό και τονικό.

7) ‘’Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ’’ 1976 έργο σε στυλ ορατορίου σε ποίηση Κωστή Παλαμά. Μουσικό σύστημα: τροπικό και τονικό.

8) ‘’ΑΝΑΤΑΣΗ’’ 1975 έντεχνο λυρικό τραγούδι για σοπράνο και πιάνο. Μουσικό σύστημα: τονικό.

9) ‘’ΤΑ ΡΩ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ’’ 1977 15 ερωτικά τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Μουσικό σύστημα: τονικό.

10) ‘’Ο ΗΛΙΟΣ Ο ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ’’ 1977 10 τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Μουσικό σύστημα: τονικό.

11) ‘’ΈΜΜΕΤΡΟΣ ΡΙΖΟΣ’’ 1977 16 έντεχνα τραγούδια πολιτικού περιεχομένου. Στίχοι Νίκου Οικονομίδη (Παλιού). Μουσικό σύστημα: τονικό.

12) ‘’ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ’’ 1977. Έργο για 2 πιάνα. Μουσικό σύστημα: τονικό. (μεταγραφή για 2 πιάνα το 1996).

13) ‘’ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ’’ 1978. 15 τραγούδια σε στίχους Γιώργου Ηρακλέους. Μουσικό σύστημα: τονικό.

14) ‘’ΤΣΙΡΟΓΛΕΣ’’ 1978 μουσική για το ομώνυμο θεατρικό έργο πάνω σε ένα Σκυριανό παραμύθι. Μουσικό σύστημα: τονικό.

15) ‘’ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ’’ 1979 μουσική για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Βασίλη Ρώτα. Μουσικό σύστημα: τονικό.

16) ‘’Ο ΠΛΟΥΤΟΣ’’ του Αριστοφάνη 1980. Μουσική για το ομώνυμο θεατρικό έργο. Μουσικό σύστημα: τροπικό, τονικό.

17) ‘’ΜΗΔΕΙΑ’’ 1981 μουσική για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζαν Ανουίγ. Μουσικό σύστημα: διατονικό, τονικό.

18) ‘’ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ’’ 1979. 14 τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Σκαρίμπα. Μουσικό σύστημα: διατονικό- τονικό.

19) ‘’ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΟΝΙΜΗ’’ 1984. 9 έντεχνα τραγούδια πάνω σε ποίηση Θεόδωρου Χάλαρη. Μουσικό σύστημα διατονικό- τονικό.

20) ‘’ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ’’ 1984. Εύκολες διασκευές για πιάνο ελληνικών και ξένων παραδοσιακών τραγουδιών, τα οποία βοηθούν τους σπουδαστές από την πρώτη επαφή τους με το πιάνο.

21) ‘’Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ’’ 1985. Μουσική για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Κορομηλά. Μουσικό σύστημα: τονικό.

22) ‘’ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ’’ 1986. Μουσικό σύστημα: διατονικό.

23) ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΝΑΤΑ’’ 1988. Σε τρία μέρη. Για βιολί ή φλάουτο και κιθάρα, με μεταγραφή και για πιάνο, βιολί ή φλάουτο. Μουσικό σύστημα: τονικό- τροπικό και διατονικό.

24) ‘’Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ’’ 1988. Κύκλος 14 παιδικών τραγουδιών για σόλο φωνές, χορωδία με συνοδεία ορχήστρας και με μεταγραφή σε εύκολη διασκευή για πιάνο. Στίχοι: Θεόφιλος Βερύκιος

25) ‘’ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ’’ 1988. Για σόλο πιάνο. Μουσικό σύστημα: οκτατονικό.

26) ‘’ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ’’ 1988. Για σόλο πιάνο. Μουσικό σύστημα: δωδεκάφθογγο.

27) ‘’ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ’’ 1989. Μουσικό σύστημα: τονικό- διατονικό.

28) ‘’ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ’’ 1990. Για σόλο πιάνο. Μουσικό σύστημα: διατονικό.

29) ‘’ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ’’ 1990. Για σόλο φλάουτο. Μουσικό σύστημα: τροπικό.

30) ‘’ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ’’ 1991. Κανόνας τρίφωνος για 3 βιολιά. Μουσικό σύστημα: τονικό.

31) ‘’ΣΟΥΪΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΔΕΙΑ’’ 1991. Επεξεργασία των θεμάτων του θεατρικού που γράφτηκε παλαιότερα από τον συνθέτη, για κιθάρα και βιολί ή φλάουτο και για πιάνο, βιολί ή φλάουτο.

32) ‘’ΑΙΓΑΙΟΥ ΛΙΚΝΙΣΜΑΤΑ’’ 1992. Για βιολί και πιάνο. Μουσικό σύστημα: τροπικό- τονικό.

33) ‘’6 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ’’ 1992. Σεξτέτο για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλλο. Μουσικό σύστημα: τροπικό- δωδεκάφθογγο.

34) ‘’ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ’’ 1993. Για βιόλα και mezzosoprano. το ίδιο έργο υπάρχει σε μεταγραφή για πιάνο και mezzosoprano πάνω σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Μουσικό σύστημα: διατονικό.

35) ‘’ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ’’ 1993. Για σόλο πιάνο. Μουσικό σύστημα: διατονικό.

36) ‘’7 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΓΚΑΤΟ’’ 1993. Πάνω σε ένα θέμα του Δημήτρη Δραγατάκη για σόλο πιάνο. Μουσικό σύστημα: δωδεκάφθογγο.

37) ‘’Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΪΜΟΥ’’ 1993. Από τους μύθους του Αισώπου. Έργο για συμφωνική ορχήστρα και απαγγελία, προορισμένο για μπαλέτο. Μουσικό σύστημα: δωδεκάφθογγο.

38) ‘’ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ’’ 1994. Διασκευές, εναρμονίσεις και ενορχηστρώσεις 24 παραδοσιακών τραγουδιών της Κέρκυρας για σόλο φωνή, χορωδία, παραδοσιακή ορχήστρα και απαγγελία.

39) ‘’13 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ’’ 1995. Εναρμόνιση τραγουδιών του συνθέτη από διάφορους κύκλους για μικτή μαθητική χορωδία, κατάλληλα για το μάθημα της διεύθυνσης χορωδίας.

40) ‘’ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ’’ 1996. Έργο για βιολί και πιάνο. Μουσικό σύστημα: δωδεκάφθογγο.

41) ‘’ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ’’ 1996. Για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο ή κιθάρα. Σύστημα ελεύθερο μεταμοντέρνο.

42) ‘’ΔΙΑΘΛΑΣΗ’’ 1997. Δώδεκα τραγούδια για λυρικές φωνές, συμφωνικό σύνολο εγχόρδων, πιάνο, μικτή χορωδία και απαγγελία. Ποίηση Βάσου Βογιατζόγλου. Μουσικό σύστημα: ελεύθερο- μεταμοντέρνο.

43) ‘’ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ’’ 1998. Για σόλο πιάνο. Σύστημα: ελεύθερο- μεταμοντέρνο.

44) ‘’ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ’’ 1998. 8 έντεχνα τραγούδια για λυρικές φωνές και πιάνο. Ποίηση: Ρίτα Βούρτση. Αρχειοθετήθηκε 2022-02-04 στο Wayback Machine. Μουσικό σύστημα: ελεύθερο- μεταμοντέρνο. Το έργο έχει μεταγραφεί και για συμφωνική ορχήστρα το 2000.

45) ‘’ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΚΑΙ ΦΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΣΟΛΟ ΚΙΘΑΡΑ’’ 1998.

46) ‘’ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ’’ 1999. Έργο για 5 πνευστά. Φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, τούμπα. Επίσης το έργο έχει μεταγραφεί και για σόλο πιάνο.

47) ‘’Η ΕΥΡΥΚΩΜΗ’’ 1999. Έργο για mezzosoprano, συμφωνικό σύνολο, πιάνο, μικτή χορωδία και απαγγελία. Μουσικό σύστημα: ελεύθερο- μεταμοντέρνο. Ποίηση Διονυσίου Σολωμού.

48) ‘’Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΝΑΣ’’ 2000. Από τα παραμύθια του Άντερσεν. Έργο για soprano, βιολί, κλαρινέτο ή όμποε, πιάνο και απαγγελία. Μουσικό σύστημα: ελεύθερο- μεταμοντέρνο.

49) ‘’ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΙΑ’’ 2000. Όπερα. Λιμπρέτο Χάρης Πετρόπουλος. Μουσικό σύστημα: διατονικό- μεταμοντέρνο.’’

50) ‘’ ΚΟΝΤΕΡΤΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ’’ 2001-2002. Μουσικό σύστημα: δωδεκάφθογγο- ελεύθερο.

51) ‘’ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΥ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ’’ 2003. Ορατόριο για 5 σολίστ, συμφωνική ορχήστρα, πιάνο, άρπα, χορωδία και απαγγελία. Λιμπρέτο Μαντώ Κατσουλού- Ζολώτα.

52) ‘’ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ’’ 2005. Έργο για πιάνο, εμπνευσμένο από κυκλαδίτικο θέμα. Σύστημα: τονικό.

53) ‘’ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ’’ 2008. Παιδική όπερα- μιούζικαλ για συμφωνική ορχήστρα, παιδική χορωδία, μικτή χορωδία ενηλίκων, σοπράνο, τενόρο, βαρύτονο, παιδικούς διαλόγους και αφήγηση. Μουσικό σύστημα: τονικό- πενταφθογγικό. Λιμπρέτο Γιώργος Πολ. Παπαδάκης.

54) ‘’ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ’’ 2009. Έργο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο. Σύστημα: τροπικό- τονικό.

55) ‘’ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ’’ 2010. Ελληνικό ορατόριο πάνω σε λιμπρέτο Γιώργου Πολ. Παπαδάκη. Σύστημα: τονικό- τροπικό.

56) ‘’KEΡΚΥΡΑΣ ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ’’

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

‘’Τραγούδια για τα παιδιά’’ εκδόσεις ‘’Φίλιππος Νάκας’’

‘’Παρεούλα’’ 1989-90 εκδόσεις ‘’Φίλιππος Νάκας’’

‘’Το αλφαβητάρι της στοιχειώδους θεωρίας της μουσικής’’ 2010 εκδόσεις Νικολαΐδης Μ. – EditionOrpheus

‘’Oι μικροί φυγάδες και το σπίτι στο δάσος’’ 2008 εκδόσεις ‘’ΧΑΤΖΗΛΑΚΟΣ’’

‘’2 έργα για βιολί και κιθάρα ‘’Σουίτα για τη Μήδεια’’, ‘’Ελληνική σονάτα’’ εκδόσεις ‘’CAMBIA’’ 2014.

‘’43 Χριστουγεννιάτικα και άλλα γνωστά κομμάτια για πιάνο’’

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

1) ‘’Εμείς’’ δίσκος 45 στροφών

2) Βράδιασε Στη Γειτονιά Μου ‎(LP, Album) 1977 Χρύσανθος Μουζακίτης, Αιμιλία Νομικού, Σάμης Παυλής - [1]

3) Παλιός - Έμμετρος Ρίζος (Τα Τραγούδια Του Ριζοσπάστη) ‎(LP, Album) 1978 Χρύσανθος Μουζακίτης, [2]

4) Η Παρεούλα ‎(Cass, Album)‎(LP, Album) 1989 Χρύσανθος Μουζακίτης Και Η Χορωδία Εθνικού Ωδείου Περιστερίου - [3]

5) Διάθλαση 2006 ΧρύσανθοςΜουζακίτης, Βάσος Βογιατζόγλου (CD, Album) [4]

6) Μια Στάλα Μελάνι ‎(CD, Album) 2010 Χρύσανθος Μουζακίτης, Νίκος Σιδέρης - [5]

7) Δώσε Μου Σπίθα Απ' Το Φιλί Σου ‎(CD, Album) 2011 [6]

8) Tου Παρθενώνα Το Κλειδί 2011 - Χρύσανθος Μουζακίτης - Σαράντης Αλιβιζάτος - [7]

9) Ξεκίνησ' Ένα Καραβάκι ‎(CD, Album) 2006- Χρύσανθος Μουζακίτης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος - [8]

10) Έργα Για Βιολί Και Κιθάρα ‎(CD, Comp) 2003 [9]