Χρήστης:BILL1/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Νίκος Λυγερός (Βόλος, 1968) είναι Έλληνας συγγραφέας.


BILL1/πρόχειρο
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1968
Βόλος
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Γαλλικά
Αγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυγγραφέας

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1968 και ήταν το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά ενός χημικού και μίας φιλολόγου. Σε νεαρή ηλικία η οικογένειά του μετακομίζει στην Γαλλία για επαγγελματικούς λόγους. Από μικρός επέδειξε ενδιαφέρον για την γνώση. Στο δημοτικό ήξερε ήδη να παίζει σκάκι, ενώ στα ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβανόταν και η ανάγνωση βιβλίων, του καλύτερού του φίλου όπως έχει δηλώσει. Έχει δηλώσει ότι ένιωθε διαφορετικός από τα παιδιά της ηλικίας του και πολύ πιο ώριμος, αν και θεωρούσε ότι δεν τον αποδεχόταν κανείς λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Μετέπειτα πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα επόμενα χρόνια ο Λυγερός έγινε γνωστός στην Ελλάδα μέσα από συνεντεύξεις του σε διάφορους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, με την ιδιότητα του γεωστρατηγικού συμβούλου, καθώς και από επισκέψεις του σε περιοχές της Ελλάδας.[1][2][3] Το 2018, ο Λυγερός ήταν ένας από τους κύριους ομιλητές στο συλλαλητήριο των Αθηνών που πραγματοποιήθηκε κατά της χρήσης του όρου "Μακεδονία" στην συμφωνία των Πρεσπών.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο Νίκος Λυγερός». www.xronos.gr. Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2020. 
  2. «Ο Νίκος Λυγερός στη Λάρισα». larissanet.gr. 9 Μαρτίου 2020. Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2020. 
  3. Μαυρογιάννη, Μίνα (3 Ιανουαρίου 2019). «Ο Ν. Λυγερός μιλά σε εκδήλωση στην Ελασσόνα». ert.gr. Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2020. 
  4. «Ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος και ο Νίκος Λυγερός ομιλητές του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία!». Thestival. 15 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2020.