Χρήστης:A8AAAD/test/Fellatio

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μια γυναίκα πράττει πεολειχία σε έναν άνδρα σε ενεργή στάση
Ένας άντρας πράττει πεολειχία σε έναν άλλο άνδρα σε ενεργή στάση

Η πεολειχία ή πεολειξία είναι η σεξουαλική πρακτική της διέγερσης του πέους με το στόμα με σκοπό την πρόκληση ερωτικής ηδονής. Πρόκειται για μία μορφή του στοματικού σεξ και κοινώς αναφέρεται ως τσιμπούκι ή πίπα.

Τεχνικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γενικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σκηνή πεολειχίας από αττικό ερυθρόμορφο κύλικα

Κατά την εκτέλεση της πεολειχίας διεγείρεται το πέος και ιδιαίτερα η βάλανος του παραλήπτη με την εισδοχή του στη στοματική κοιλότητα του δεκτή. Παράλληλα ενδέχεται η χρήση της γλώσσας και των χειλιών του δεκτή. Δέκτης μπορεί να είναι άντρας η γυναίκα. Όταν ο δέκτης είναι αρσενικός πρόκειται για μια ομοφυλόφιλη σεξουαλική επαφή, και αντίστοιχα για μια ετερόφυλη στην περίπτωση που ο δέκτης είναι θηλυκός.

Η πεολειχία μπορεί να είναι μέρος του προκαταρκτικού ερωτικού παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο συντρόφους πριν την συνουσία, αλλά και τρόπος ολοκληρωμένης σεξουαλικής ικανοποίησης των συντρόφων.

Η τεχνική της πεολειχίας εκμεταλλεύεται την μεγάλη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων στην βάλανο, καθώς και την υγρότητα της στοματικής κοιλότητας και της γλώσσας και την ευκινησία της τελευταίας, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη διέγερση.

Κατάποση σπέρματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια της πεολειχία, ο δέκτης μπορεί να κατάποση το σπέρμα από το πέος. Στο βιβλίο της Nancy Friday, Men in Love – Men's Sexual Fantasies: The Triumph of Love over Rage, (1982) υποδεικνύει πως η κατάπτωση σπέρματος είναι πολύ συχνή σεξουαλική φαντασίωση των ανδρών. Έως το 1976, μερικοί γιατροί συνιστούσαν στης έγκυες γυναίκες να μην καταπίνουν σπέρμα τον όγδοο και τον ένατο μήνα μην τυχόν προκαλέσει πρόωρο τοκετό, παρόλο που ήταν γνωστό ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.

Deep-throating[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια γυναίκα πράττει deep-throating σε έναν άνδρα

Deep-throating είναι όταν ο δωρητής εισάγει ολόκληρο το πέος του παραλήπτη στο στόμα του, ώστε να ξεπεράσει την επιγλωττίδα και μπει στο λάρυγγα του, πρόκειται για μια παραλλαγή της πεολειχίας που ονομάζεται βαθύ λαρύγγι (Αγγλικά: deep-throating).

Αυτοπεολειχία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας άνδρας πράττει αυτοπεολειχία

Για αυτοπεολειχία πρόκειται, όταν ένας άντρας πράττει πεολειχία στον εαυτό του. Δεδομένου ότι η τεχνική αυτή απαιτεί εξαιρετική ευελιξία, πολύ λίγοι άνδρες μπορούν να την εκτελέσουν. Ωστόσο είναι αρκετά διαδεδομένη σε πολλά πρωτεύοντα.

Εξήντα εννέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η στάση εξήντα εννέα μεταξύ μίας γυναίκας και ενός άνδρα

Στην στάση εξήντα εννέα οι δύο σύντροφοι διεγείρουν με τα στόματα τους στα γεννητικά όργανα του άλλου ταυτόχρονα. Στην περίπτωση που και οι δύο σύντροφοι είναι άντρες, και οι δύο είναι δωρητές και παραλήπτες πεολειχίας την ίδια στιγμή. Στην περίπτωση που ο ένας σύντροφος είναι γυναίκα και ο άλλος άντρας, η γυναίκα πράττει πεολειχία στον άντρα, ενώ ο άντρας πράττει αιδοιολειχία στην γυναίκα. Στην περίπτωση που και οι δύο σύντροφοι είναι γύναικες, πρόκειται για εξήντα εννέα αποκλειστικά με αιδοιολειχία. Η στάση ονομάζεται εξήντα εννέα λόγω του γεγονότος ότι το 9 προέρχεται από την περιστροφή γύρω από ένα σημείο του 6 κατά 180 μοίρες. Έτσι, εάν '"περιστραφεί" ο ένας σύντροφος γύρω από τον άλλο κατά 180 μοίρες, θα προκύψει αντίστοιχο σχήμα με το 69.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χλαμύδια, HPV, Γονόρροια, Έρπης και Ηπατίτιδα είναι μερικά από τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα (STIs/STDs), που μπορούν να μεταδοθούν μέσο της πεολειχίας ή οποιουδήποτε μορφή στοματικού σεξ.[1][2][3] Οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τα σωματικά υγρά ενός ατόμου που είναι προσβεβλημένο από HIV, τον ιό που προκαλεί AIDS, αποτελεί κίνδυνο μόλυνσης. Γενικά ο κίνδυνος μόλυνσης από STIs μέσω στοματικού σεξ και κατ επέκταση της πεολειχία θεωρείτε μηδαμινός σε σύγκριση με το κολπικό και το πρωκτικό σεξ, με τον HIV να αποτελεί τον μικρότερο κίνδυνο.[2][4][5][6]

Υπάρχει αύξηση κινδύνου μετάδοσης τον STIs όταν ο δωρητής έχει πληγές στα γενετικά του όργανα, ή όταν ο δέκτης έχει πληγές στο στόμα του/της, ή ούλα του ματώνουν.[2][4][7] Το βούρτσισμα τον δοντιών, το στοματικό διάλυμα και το οδοντικό νήμα πριν ή μετά την πεολειχία μπορεί να δημιουργήσει μικρό πληγές που με την σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο μεταδόσεις τον STIs.[2][4] Ακόμα και οι μικροσκοπικές πληγές στο στόμα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μεταδόσεις νοσήματος.[2][4] Για τους προαναφερόμενους λόγους συνιστάτε η χρίση προφυλακτικού κατά την διάρκεια της πεολειχίας όταν δεν γνωρίζουμε όταν ο σύντροφος είναι μολυσμένος με STIs.[1][2][4][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/43853/9789241563475_eng.pdf;jsessionid=29BF4B767CFD773744F7A71B748F5816?sequence=1
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 Hales, Dianne (17 Δεκεμβρίου 2008). An Invitation to Health, Brief Edition. Cengage Learning. ISBN 978-0-495-39192-0. 
  3. 3,0 3,1 «STD Data and Statistics». www.cdc.gov (στα Αγγλικά). 8 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019. 
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 Alexander, Linda Lewis (2014). New Dimensions in Women's Health. Jones & Bartlett Publishers. ISBN 978-1-4496-8375-7. 
  5. FRCN, Robert J. Pratt, CBE (26 Σεπτεμβρίου 2003). HIV & AIDS, 5Ed: a foundation for nursing and healthcare practice. CRC Press. ISBN 978-0-340-70639-8. 
  6. Sex and Society. Marshall Cavendish. 2010. ISBN 978-0-7614-7906-2. 
  7. «Wayback Machine» (PDF). web.archive.org. 10 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]