Χρήστης:Φίκας/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ανδρέας Φίκας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ανδρέας Φίκας (Γεννημένος, 15 Μαρτίου 1972) είναι Έλληνας Πρωταθλητής, Προπονητής και Υπεύθυνος Ακαδημίας στο άθλημα της αντισφαίρισης. Γεννήθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, εκεί πρωτογνώρισε στα 8 του μόλις χρόνια το άθλημα της αντισφαίρισης, το οποίο τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή και τον ακολουθεί επαγγελματικά πλέον σε όλη του τη ζωή. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο χώρο ως προπονητής στα 26 του χρόνια, έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Ανδρών (1992) και Εφήβων (1984-86-88-89-90). Είναι Κάτοχος της 88ης θέσης στη Παγκόσμια κατάταξη Εφήβων αθλητών κάτω των 18 ετών (1989). Επί δεκαετίας μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων και Ανδρών. Έχει συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Ανδρών του Ντέιβις Καπ, σε 8 Πανευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων, Ανδρών, σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες όπως και σε Προ-ολυμπιακά και Διεθνή τουρνουά Εφήβων και Επαγγελματιών αθλητών, ανά τον κόσμο με πολλές διακρίσεις. Είναι απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Ειδικότητα Αντισφαίρισης). Πλέον είναι Προπονητής αγωνιστικών ομάδων και Υπεύθυνος οργάνωσης Ακαδημιών Τένις από το 1998 μέχρι και σήμερα.

"Για περισσότερες πληροφορίες του Ανδρέα Φίκα και της Ακαδημίας Τένις του Α.Ο.Διονύσου στο www.andreasfikas.gr"

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΙΚΑΣ
"Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών 1992"

Προσωπικά Στοιχεία
Ονοματεπώνυμο Ανδρέας Φίκας
Εθνικότητα Ελληνική
Ημ. Γέννησης 15 Μαρτίου 1972
Τόπος Γέννησης Αλεξανδρούπολη
Γονείς Ινώ & Πέτρος Φίκας
Ιδιότητα Υπεύθυνος Ακαδημίας / Προπονητής Τένις
AFtct* website http://andreasfikas
*Andreas Fikas tennis coaching team
Πίνακας Συνδέσμων Σύνδεσμοι
Αναλυτικός Πίνακας Συμμετοχών του Ανδρέα Φίκα σε Διεθνή Τουρνουά (1989 έως 1993) της Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ATP) : Βλέπε Σύνδεσμο "ATP"
Αναλυτικός Πίνακας Αποτελεσμάτων του Ανδρέα Φίκα με την Εθνική Ομάδα Ανδρών του Ντέιβις Καπ

(Davis Cup) :

Βλέπε Σύνδεσμο "Davis Cup"

Κατηγορία:Έλληνες αθλητές της αντισφαίρισης / Κατηγορία:Έλληνες προπονητές της αντισφαίρισης / Κατηγορία:Αντισφαίριση στην Ελλάδα.