Φαίδων Σοφιανός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φαίδων Σοφιανός
Γέννηση04 Νοεμβρίου 1952 (1952-11-04) (71 ετών)
Κωνσταντινούπολη
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
ΣπουδέςΓερμανική Σχολή Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο του Χάγκεν και Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου
Ιδιότηταηθοποιός φωνής και τηλεοπτικός παραγωγός
ΑδέλφιαΉβη Σοφιανού
Καλλιτεχνικά ρεύματατηλεόραση
Σημαντικά έργα[Maerchen der Welt, Flickerl Fleckerl, Masken Maerchen, Φρουτοπία, Του Κουτιού τα Παραμύθια, Disney Club, KRA, Ψαροκωστούλα, Στούντιο Φούσκοι, Σεφ Πάστα Βράστα κ.α.]

Ο Φαίδων Σοφιανός (γεν. στις 4 Νοεμβρίου του 1952 στην Κωνσταντινούπολη) είναι Έλληνας σκηνοθέτης, συνθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός, μέλος της Οικογένειας Σοφιανού.

Συντομο Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα. Αδερφή του είναι η Ήβη Σοφιανού και γονείς του η Μπριγκίτε Σοφιανού και ο Δήμος Σοφιανός. Όταν ήταν εννέα ετών, όλη η οικογένεια ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη. Τελείωσε την Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε στην Νομική Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο εταιρειών στο Freiburg της Δ. Γερμανίας. Συνεργάστηκε σαν καθηγητής Γερμανικών με το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών και με τα Εκπαιδευτήρια Μωραϊτη, Μαρούδα και Κολλέγιο Αγ. Παρασκευής. Σπούδασε δ/νση φωτογραφίας στη Σχολή Σταυράκου, Επικοινωνία στο ανοικτό Πανεπιστήμιο του Hagen της Δ. Γερμανίας και Φιλοσοφία στο Ανοικτό Παν/μιο Αθηνών. Από το 1975 εργάζεται αποκλειστικά για τις οπτικοακουστικές παραγωγές των εταιρειών της Οικ. Σοφιανού σαν παραγωγός, σκηνοθέτης και συνθέτης. Έχει συνεργαστεί με ελληνικούς και ξένους τηλ/κούς σταθμούς και μεγάλες διεθνείς εταιρείες των ΜΜΕ με αρκετές διακρίσεις εντός κι εκτός Ελλάδος. Από το 2005 έχει αναλάβει την διεύθυνση των studios και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πολυχώρου Τέχνης Mabrida στο Κορωπί Αττικής όπου γυρίζονται τηλεοπτικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες και φιλοξενούνται εκτός από την μεγάλη έκθεση κούκλας της Οικ. Σοφιανού διάφορες εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθέατρου, συναυλίες, συνέδρια και ειδικά σεμινάρια αλλά και τμήματα φιλοσοφίας, δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια και ειδικά προγράμματα γεωπονίας.

Ασχολείται με την μουσική σύνθεση με κύριο όργανο την κιθάρα, την συγγραφή, την γλυπτική, την ζωγραφική και την φροντίδα εγκαταλειμμένων ζώων που φιλοξενούνται στους στάβλους του Πολυχώρου Mabrida.