Το κάστρο του Τακέσι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το κάστρο του Τακέσι
ΕίδοςΕκπομπή (κωμική)
ΔημιουργοίΚουνιχίκο Κατσούρα
Αίιτσι Μισούμι
ΠρωταγωνιστέςΣίζουο Μιγιάιτσι

Ράνπει Μασούι
Κρεγκ Τσάρλς

Τζάβεντ Τζάφφρέυ (Ινδία)
ΧώραΙαπωνία Ιαπωνία
Αριθμός κύκλων8
Αριθμός επεισοδίων133 [1]
Παραγωγή
Διάρκεια30 Λεπτών
60 Λεπτών (Special)
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςΣΚΑΪ Ελλάδα Ελλάδα
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα
Προβολή2 Μαΐου 1986–
19 Οκτωβρίου 1990
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαwww.keshiheads.co.uk

Το Κάστρο του Τακέσι είναι ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε μεταξύ 1986 και 1990, από το Tokyo Broadcasting System. Η εκπομπή χρησιμοποιεί στον τίτλο της το όνομα του Ιάπωνα ηθοποιού Τακέσι Κιτάνο. Ο ρόλος του είναι να κατέχει ένα κάστρο και δημιουργεί δύσκολες προκλήσεις για τους παίκτες που πρέπει να περάσουν δύσκολες δοκιμασίες για να φτάσουν στο κάστρο και να νικήσουν τους φυλακές για να κερδίσουν 1 δισεκατομμύριο Γιεν. Αυτή η εκπομπή έχει γίνει λατρεία σε όλο τον κόσμο. [2] Στην Ελλάδα εμφανίστηκε η πρώτη προβολή της στο ΣΚΑΪ που έγινε μεταγλώττιση από τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον Ακίνδυνο Γκίκα.

Σημείωση: σε όλες τις εκπομπές της κάθε γλώσσας και στην Ελλάδα δεν σχολιάζουν όλες τις προσπάθειες των παικτών διότι κάθε επεισόδιο του κάστρου του Τακέσι διαρκεί από πολύ πρωί μέχρι αργά το βράδυ, και οι μεταγλωττίσεις των εκπομπών θα έπαιρναν πολλές ώρες ώστε για να προβάλουν την εκπομπή στην τηλεόραση, έπρεπε να κόβουν τα περισσότερα σημεία και να σχολιάζουν μόνο συγκεκριμένες προσπάθειες των παικτών.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε κάθε επεισόδιο, πάνω από 100 διαγωνιζόμενοι υπό τις οδηγίες του στρατηγού Λι, πολιορκούν και επιχειρούν να αλώσουν το κάστρο του Κόμη τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Τακέσι. Η εκπομπή περιέχει απίστευτες δοκιμασίες, εξωφρενικά εμπόδια και περίεργα κοστούμια που συνθέτουν ένα απολαυστικό τηλεπαιχνίδι που έχει κάνει το γύρο του κόσμου γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και αποκτώντας πιστούς οπαδούς. Κάθε πρόκληση τελειώνει με την "Τελική Μάχη" στην οποία o Τακέσι Κιτάνο βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους που έχουν και οι δύο οχήματα με τοποθετημένο δακτύλιο χαρτί που πρέπει να το προστατέψουν από τα νεροπίστολα των αντιπάλων (ανά σειρά βγήκε μετά και σε λέιζερ που μετά ο Takeshi αντικατέστησε το χαρτί και έβαλε φωτάκι). Αν το όπλο του Τακέσι ή των φυλάκων διεισδύσει το δακτύλιο χαρτί του διαγωνιζόμενου χάνει το παιχνίδι και τελειώνει η εκπομπή, εάν ο/οι παίκτης/παίκτες σπάσει/σπάσουν το δακτύλιο χαρτί του Τακέσι κερδίζει/κερδίζουν 1 εκατομμύριο γιεν ¥ (που εκείνη την εποχή ήταν περίπου ίσα με $ 8.000 δολάρια τον ΗΠΑ ή με £ 5.000 στερλίνες, στο ευρώ ήταν 7562.96 €).

Προκλήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι δοκιμασίες για να δυσκολέψουν τους διαγωνιζόμενους με εισέλθουν μέσα στο κάστρο του Τακέσι, συνήθως μέσα στις δοκιμασίες περιέχουν νερό ή λάσπη για να χάνουν οι παίκτες. Υπάρχουν εκπομπές στο κάστρο του Τακέσι που είναι μόνο για γονείς και παιδιά (που επιτρέπεται μόνο ένα παιδί ανά οικογένεια) μαζί με τον γονέα πατέρα ή μητέρα που συνεργάζονται και οι δύο για να φτάσουν στον τελικό. [3]

Προκλήσεις που αρχίζουν στο ξεκίνημα της εκπομπής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
 • Δαγκωτό (αγγλικά Bite the Bun): είναι σχετικά εύκολο παιχνίδι που οι παίκτες φοράνε πάνω τους σωσίβια και πρέπει να φτάσουν τα λουκουμάκια με το στόμα τους που κρέμονται στα ψηλά σκοινιά με μανταλάκια χωρίς να το πιάσουν με τα χέρια για να περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες, αν ο παίκτης δεν έχει πάρει ακόμη το δικό του λουκούμι χάνει το παιχνίδι.
 • Το τείχος (αγγλικά The Great Wall): είναι η συνηθέστερη δοκιμασία στο ξεκίνημα των εκπομπών του Τακέσι που οι παίκτες πρέπει να περάσουν το ψηλό τοίχος που πίσω από το τοίχος βρίσκεται μια ορθή κατηφόρα για να προσγειωθούν οι παίκτες στο έδαφος και να περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες, οι τελευταίοι παίκτες που δεν κατάφεραν να ανεβούν πάνω από το τοίχος χάνουν το παιχνίδι.
 • Πιτσιλιές (αγγλικά Slipped Disks): (συνήθως κατά δεύτερη δοκιμασία στο ξεκίνημα της εκπομπής η είναι πρώτη πολύ σπάνιες φορές), είναι η δοκιμασία που όλοι οι παίκτες με το δακτύλιο χαρτί μπροστά από το κράνος τους που έχουν περάσει την δοκιμασία του τοίχους ή οποιαδήποτε αρχική δοκιμασία, προσπαθούν να περάσουν το επίπεδο οχυρό και να γλυτώσουν από τους φύλακες με νεροπίστολα που είναι μέσα στο οχυρό και στην κορυφή του για να περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες, αν ένας φύλακας καταφέρει να σπάσει το δακτύλιο χαρτί του παίκτη χάνει το παιχνίδι.
 • Στη σειρά (αγγλικά Line Up): είναι δοκιμασία στην οποία κάθε παίκτης έχει ένα χρωματισμένο γράμμα κρεμασμένο σε κάθε δίχτυ και να το τοποθετήσει στο στήθος του, υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά γραμμάτων "Fu", "Un", "Ta", "Ke", "Shi" "Jou" η οποία πρέπει να διαλέξουν οι παίκτες, έπειτα οι παίκτες στη σειρά θα πρέπει να σχηματίσουν μια λέξη με την σωστή σειρά μαζί με τα πόδια τους να είναι δεμένα και όλοι μαζί να βαδίζουν προς τον τερματισμό για να περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες, όποιοι παίκτες δεν πρόλαβαν να σχηματίσουν μια ομάδα και ως εκ τούτου δεν φτάσουν στον τερματισμό, χάνουν το παιχνίδι. (Σε άλλη έκδοση αντί για μόνο σκοινιά υπήρχαν και επιπλέον σαγιονάρες με δεμένα σκοινιά).
Κανονικές προκλήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
 • Λαβύρινθος (αγγλικά Square Maze): είναι δοκιμασία που οι παίκτες κάνουν το δρόμο τους μέσα από έναν τυφλό λαβύρινθο από εξαγωνικές αίθουσες με δύο φύλακες που δεν θα επιτρέψουν στους παίκτες να περάσουν τον λαβύρινθο, όσο τους κυνηγάνε οι φύλακες, πρέπει να διαλέξουν την σωστή πόρτα για να βρούνε την έξοδο και να περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες, χάνει ο παίκτη όταν τον πιάσουν οι φύλακες και μαυρίζουν τον πρόσωπο του με μαύρη μπογιά, ή εάν ο παίκτης διαλέξει λάθος πόρτα και καταλήγει στο νερό. (Σε άλλες εκδόσεις του λαβυρίνθου, οι παίκτες περνούσαν τον λαβύρινθο από τετράγωνες αίθουσες με δύο φύλακες προς την έξοδο αλλά με μόνο μια λακκούβα στην τέρμα πάνω αριστερή γωνία του λαβυρίνθου για λάθος πόρτα ενώ σε άλλες λανθασμένες πόρτες δεν άνοιγαν, υπήρχε και η έκδοση του λαβυρίνθου με τετράγωνες αίθουσες στα τυφλά, που οι παίκτες φοράνε κορδέλα στα μάτια τους που δεν βλέπουν τίποτα μαζί με έναν φύλακα που δεν βλέπει ούτε αυτός, και προσπαθούν να βρουν την σωστή πόρτα στα τυφλά χωρίς να τους πιάσει ο φύλακας.
 • Βραχάκια (αγγλικά Skipping Stones): είναι δοκιμασία που οι παίκτες πρέπει να περάσουν στην απέναντι μεριά της λίμνης τρέχοντας πατώντας τυχαία βραχάκια για να περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες, υπάρχουν σκληρά βραχάκια και μαλακά, εάν ο παίκτης πατήσει σε μαλακό βραχάκι και πέσει στην λίμνη χάνει το παιχνίδι. (Σε μια έκδοση, όταν ο παίκτης περάσει στην απέναντι μεριά της λίμνης μπορεί επιπλέον να διαλέξει σε ποια πόρτα θα περάσει, αν διαλέξει την σωστή πόρτα κέρδισε, αν διαλέξει μια γερή πόρτα έχασε).
 • Στίβος μάχης (αγγλικά Gauntlet): είναι μια από τις δύσκολες δοκιμασίες, κάθε παίκτης πρέπει να περάσει μια σειρά από εμπόδια π.χ (μπάλες, φύλακες, μικρά εμπόδια που γυρίζουν), και στο τέλος πρέπει να κρεμαστεί από ένα σκοινί ώστε να κατευθυνθεί στην άλλη πλευρά, να σκαρφαλώσει στην κορυφή και να περάσει την δοκιμασία, όμως δεν έχει και πολύ χρόνο ο παίκτης και πρέπει να βιαστεί γιατί υπάρχει στην κορυφή του τοίχους ένα ηλεκτρονικό ζωάκι που κινείτε γρήγορα και εάν περάσει είδη τον παίκτη στον τερματισμό χάνει το παιχνίδι, ο παίκτης χάνει επίσης εάν τον πιάσουν οι φύλακες, πέφτοντας από τις μπάλες στο νερό και χάνοντας την ισορροπία του από τα κινούμενα εμπόδια.
 • Γάντια (αγγλικά Show of Hands): Δέκα διαγωνιζόμενοι ντυμένοι γιγάντια γάντια παίζουν το παιχνίδι την ίδια στιγμή, απλώνονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο που υπάρχουν εκεί πολλές γίγαντες κάρτες, το καθένα έχει διαφορετικό γράμμα Χιράγγανα. Ο δάσκαλος διαβάζει μια δήλωση και οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να τρέξουν και να βρουν τη σωστή απάντηση. Από τη στιγμή που έχουν βρει την κάρτα με τη σωστή απάντηση πρέπει να πέσουν μπρούμυτα πάνω στην κάρτα. Ο πρώτος παίκτης που έπεσε πάνω στη σωστή απάντηση κερδίζει και περνάει την δοκιμασία. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για κάθε ομάδα έτσι ώστε οι παίκτες να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσουν. (1: Μετά από μερικά επεισόδια οι χαρακτήρες στις κάρτες αντικαταστάθηκαν με αριθμούς. Τώρα οι μαθηματικές ερωτήσεις διαβάζονται και οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρουν τη σωστή απάντηση στο άθροισμα). (2: Στη δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού μόνο πέντε διαγωνιζόμενοι παίζουν ταυτόχρονα. Οι άλλοι πέντε είναι τώρα φύλακες ντυμένοι με μπλε χέρια, σε αυτή την έκδοση οι παίκτες έχουν τώρα λιγότερες πιθανότητες να κερδίσουν). (3: Σε μια άλλη έκδοση, αντί για ερωτήσεις γίνονται τώρα κλιπ μουσικής που παίζονται αυτή τη στιγμή. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να ανακαλύψουν το τραγούδι που παίζεται και να πηδήξουν πάνω στην κάρτα που δείχνει το σωστό τίτλο του τραγουδιού).
 • Βράχο-βράχο (αγγλικά Avalanche): ο παίκτης πρέπει να φτάσει στην κορυφή μιας απότομης ανηφόρας αποφεύγοντας γιγάντιους βράχους που κυλάνε στο μέρος του προς τα κάτω, στις πλευρές του τοίχους υπάρχουν πολλοί κενοί χώροι, ο παίκτης πρέπει να προσπαθήσει να κρυφτεί σε αυτούς τους κενούς χώρους μέχρι να περάσουν ο βράχοι. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν φύλακες που περιμένουν μέσα στους κενούς χώρους για να προσπαθήσουν να πιέσουν τον παίκτη να υποχωρήσει. Μόλις ένας παίκτης έχει αφήσει ένα κενό χώρο κατευθύνεται προς τα πάνω ώστε να μην μπορεί να πάει πίσω πάλι. Αν ένας παίκτης καταφέρνει να περάσει όλη τη διαδρομή προς το κάστρο στην κορυφή του λόφου κερδίζει και περνά στην επόμενη δοκιμασία, αλλά αν ο βράχος χτυπήσει τον παίκτη και κατρακυλήσει προς τα κάτω ή σφηνώσει ανάμεσα στους βράχους χάνει το παιχνίδι. (Μαζί με τους βράχους, οι φύλακες ρίχνουν επίσης και μικρότερες πέτρες για να κάνουν την διαδρομή ακόμη ποιο δύσκολη).
 • Λάσπο-μπλονζόν (αγγλικά Mud Ball): Ο παίκτης ξεκινά να βρίσκεται πίσω από μια πόρτα σε ένα γιγάντιο λάκκο λάσπης, ο φύλακας πετάει την ποδοσφαιρική μπάλα με ένα κανόνι ψηλά στον αέρα και μόλις βγει η μπάλα πρέπει να βγει και ο παίκτης, όσο είναι στον αέρα ο παίκτης πρέπει να τρέξει μέσα από τη λάσπη και να προσπαθήσει να την πιάσει. Αν ο διαγωνιζόμενος πιάσει την μπάλα κερδίσει το παιχνίδι και περνά στην επόμενη φάση αλλά αν δεν προλάβει να πιάσει την μπάλα ή αναπηδάει μέσα από τα χέρια του χάνει. (Σε άλλη έκδοση του λασπό-μπλονζόν, αντί για λάσπη έβαλαν χιόνι).
 • Κορμός και μόνος (αγγλικά Single Roller): Το παιχνίδι μοιάζει με την δοκιμασία κορμοί αλλά είναι πολύ διαφορετικό, υπάρχει ένας μεγάλος κορμός τοποθετημένος πάνω σε ένα μεταλλικό κομμάτι πάνω από το νερό. Ο παίκτης βρίσκεται στην κορυφή του κορμού και πρέπει να το μετακινήσει κατά μήκος των τροχιών μέχρι το τέλος. Μετά στην μέση της τροχιάς είναι κατηφορική, εδώ παίκτης πρέπει να προσέξει να έχει άριστη ισορροπία για να παραμείνει στον κορμό όσο κυλά προς τα κάτω. Αν ο διαγωνιζόμενος καταφέρει να παραμείνει στον κορμό μέχρι το τέλος της διαδρομής, πρέπει να πηδήξει πάνω στην πλατφόρμα και τερματίζει το παιχνίδι. Αν πέσει στο νερό χάνοντας την ισορροπία του ανά πάσα στιγμή χάνει.
 • Ροντέο (αγγλικά Dino Ride): Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να καβαλήσει έναν ψεύτικο κινούμενο δεινόσαυρο σαν να είναι ένας ταύρος που θέλει να ξεφύγει από τον ταυρομάχο καθώς μια ροζ νυχτερίδα κινείται σε όλη την αίθουσα κατά μήκος ενός καλωδίου στον αέρα. Πρέπει ο παίκτης να πυροβολήσει την νυχτερίδα με ένα νεροπίστολο καθώς καβαλάει πάνω στον δεινόσαυρο. Αν ο διαγωνιζόμενος καταφέρει να ρίξει την νυχτερίδα και πέσει στο πάτωμα, ο παίκτης θα κερδίσει το παιχνίδι και θα περάσει στην επόμενη δοκιμασία. Ωστόσο, αν ο παίκτης δεν καταφέρει να ρίξει την νυχτερίδα, η νυχτερίδα θα επιστρέψει πίσω στην τρύπα όπου προήλθε και ο διαγωνιζόμενος θα χάσει, και ως τιμωρία για την αποτυχία του, ο φύλακας τον ψεκάζει με ατμό. Ο παίκτης επίσης θα χάσει άμα πέσει από τον δεινόσαυρο ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
 • Κορμοί (αγγλικά High Rolls): Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να κάνουν το δρόμο τους πάνω από τις σειρές κυλίνδρων που οι κύλινδροι είναι ελαφρώς υψηλότεροι ή χαμηλότεροι από τους προηγούμενους που βρίσκονται πάνω από το νερό. Οι κύλινδροι δεν είναι σταθερά ακίνητοι έτσι ώστε να περιστρέφονται όταν ο παίκτης θα τοποθετήσει το πόδι του πάνω τους. Ο παίκτης πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να έχει καλή ισορροπία έτσι ώστε να μην πέσει. Άμα πέσει στο νερό χάνει. Εάν κάνει την διαδρομή του στο τέλος των κυλίνδρων ο διαγωνιζόμενος κερδίζει το παιχνίδι (Αρχικά υπήρχαν μόνο τρεις κύλινδροι που έπρεπε να περάσουν. Μετά από καιρό αυξήθηκαν σε πέντε, και έπειτα σε επτά).
 • Στη Ράγα (αγγλικά Slip Way): Υπάρχει μια σανίδα στο τέλος μιας μακράς πλατφόρμας. Ο παίκτης πρέπει να τρέξει και να πηδήξει στην σανίδα για να το σύρει κατά μήκος του διαδρόμου. Ο στόχος του παίκτη είναι να καταλήξει με την σανίδα του στο βέλος ή στην περιοχή της τελικής διαδρομής. Αν ο διαγωνιζόμενος βάζει σωστή δύναμη και καταλήξει στο τοποθετημένο βέλος ή τουλάχιστον στην τελική διαδρομή, κερδίζει το παιχνίδι. Χάνει ο παίκτης άμα σπρώξει πάρα πολύ δυνατά την σανίδα γλιστρώντας κατευθείαν στο νερό στο τέλος της ράγας ή η δύναμη που έβαλε στην σανίδα είναι ελάχιστη και δεν σημαδέψει τον στόχο του, τότε σε αυτή την περίπτωση βγαίνει ο φύλακας και τον πετάει στο νερό.
 • Μπασκετόμυγες (αγγλικά Sling Swing Fling): Ο διαγωνιζόμενος κρέμεται σε ένα λουρί στον αέρα. Όταν το παιχνίδι αρχίζει τραβιέται κατά μήκος σε μια πισίνα, στη μέση της πισίνας είναι ένα μπολ με μια μπάλα τοποθετημένη, όταν ο παίκτης είναι  αρκετά κοντά στη μπάλα πρέπει να τραβήξει ένα καλώδιο που θα του επιτρέπει να πέσει κάτω από ένα σκοινί μπάντζι ώστε να μπορεί να αρπάξει την μπάλα. Μόλις ο διαγωνιζόμενος καταφέρει να πιάσει την μπάλα, θα πρέπει να το ρίξει γρήγορα σε ένα τεράστιο καζάνι που είναι τοποθετημένο στο τέλος της πισίνας. Εάν η μπάλα πηγαίνει στο καζάνι ο παίκτης κερδίσει το παιχνίδι. Αν χάσει τον στόχο του ή δεν καταφέρει να πάρει την μπάλα την πρώτη φορά, ο παίκτης χάνει βουτώντας και μαυρίζοντας το πρόσωπό του από έναν φύλακα ντυμένο θαλάσσιο καλικάντζαρο.
 • Σούμο (αγγλικά Sumo Rings): είναι πρόκληση μορφή πάλης στην οποία οι παίκτες επιχειρούν να σπρώξουν τον άλλο παλαιστή έξω από ένα κυκλικό δακτύλιο ή να αναγκάσουν τον αντίπαλο να ακουμπήσει το έδαφος με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός του για να περάσουν την δοκιμασία, οι παίκτες στο ξεκίνημα του αγώνα μπορούν να επιλέξουν με ποιο αντίπαλο θα μονομαχήσουν ή μπορούν να βάζουν το χέρι τους μέσα στο κουτί και να αρπάξουν μια τυχαία χρωματιστή μπάλα με τα χρώματα (κόκκινο-πράσινο-κίτρινο-μπλε-μοβ) που χαρακτηρίζει τον τυχαίο αντίπαλο για να μονομαχήσουν μαζί του ώστε να περάσουν στην επόμενη δοκιμασία, ο αντίπαλος μπορεί να είναι λεπτός είτε είναι τεράστιος είτε είναι δυνατότερος ή ντυμένος με μια σκληρή στρόγγυλη κούκλα σούμο. (σε άλλες εκδόσεις υπήρχε κορίτσι σούμο για αντίπαλο του παίκτη και σε άλλη έκδοση υπήρχε ένας δυτικός άνθρωπος ως δυνατότερος παλαιστής).
 • Πόρτες (αγγλικά Knock Knock): Οι δοκιμασία "Πόρτες" ξεκίνησε αρχικά στο τέλος της δοκιμασίας βραχάκια. Τώρα που έχει αφαιρεθεί η λίμνη, οι διαγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν 4 τοίχους στη σειρά που έχουν οι κάθε μια από τέσσερις πόρτες. Μια από τις πόρτες του κάθε τοίχους είναι σωστή, αλλά οι άλλες δεν είναι. Ο διαγωνιζόμενος στον πρώτο τοίχο πρέπει να τρέξει με πλήρη ταχύτητα σε μια πόρτα. Εάν είναι κατασκευασμένη από χαρτί, θα σκιστεί μέσα από το τοίχος και θα κερδίσει την μάχη του προτού τοίχους. Εάν όμως ο παίκτης επιλέξει μια λανθασμένη πόρτα, η οποία είναι σκληρή, θα πέσει απ 'ευθείας στο έδαφος και θα χάσει το παιχνίδι. Στη συνέχεια θα προσθεθεί ένα δεύτερο τοίχος πίσω από το πρώτο. Αν ένας διαγωνιζόμενος περάσει από τον πρώτο τοίχο τότε πρέπει να επιλέξει άλλη πόρτα από τον δεύτερο τοίχο. Εάν είναι και πάλι τυχερός και επιλέξει μια χάρτινη πόρτα, θα περάσει το δεύτερο τοίχος και θα κερδίσει. Αν επιλέξει λάθος πόρτα, δεν μπορεί να προκριθεί και θα χάσει. Εάν ο διαγωνιζόμενος περάσει το δεύτερο τείχος, θα πρέπει να περάσει και τον τρίτο αλλά θα αντιμετωπίσει επίσης και έναν φύλακα του μποξ ντυμένος τέρας. Θα πρέπει ο διαγωνιζόμενος να περάσει από τον φύλακα για να συνεχίσει προς τον τρίτο τοίχο. Εάν ο διαγωνιζόμενος επιλέξει λανθασμένη πόρτα του τρίτου τοίχους αυτή τη φορά, το τέρας θα του δίνει μπουνιές μέχρι τέλους. Όταν ο παίκτης περάσει το τρίτο τοίχος πρέπει να επιλέξει και την τελευταία πόρτα από τον τέταρτο τοίχος, αν είναι και πάλι τυχερός, κερδίζει την δοκιμασία, αν όμως επιλέξει μια λάθος πόρτα, χάνει το παιχνίδι. (Οι υπόλοιπες πόρτες δεν είναι όλες σκληρές, σε κάποιες πόρτες υπάρχουν δίχτυα που άμα ο διαγωνιζόμενος πέσει στα δίχτυα επίσης χάνει το παιχνίδι)
 • Κούπες (αγγλικά Rice Bowl Down Hill): Ο παίκτης κάθεται σε μια γιγάντια κούπα στην κορυφή μιας βρεγμένης ανηφόρας με δύο φύλακες στην κορυφή του λόφου για να σπρώχνουν τον παίκτη με την κούπα προς τα κάτω. Ο παίκτης πρέπει να μείνει ισορροπημένος μέσα στην κούπα καθώς γλιστράει κάτω από τον βρεγμένο λόφο και να προσγειωθεί στο νερό, αν ο παίκτης βρίσκεται ακόμη στην κούπα κερδίζει, αλλά αν χάσει την ισορροπία του πέφτοντας στο νερό χάνει το παιχνίδι.
 • Πατινάλογα (αγγλικά Roller Derby): είναι δοκιμασία αγώνων που κάθε έξι παίκτες φοράνε πάνω τους κουστούμια αλόγου με χρωματιστές σέλες μαζί με πατίνια ώστε να περάσουν τα εμπόδια και να φτάσουν στον τερματισμό, κατά την έναρξη του αγώνα και οι δύο πρώτοι παίκτες που θα φτάσουν στον τερματισμό κερδίζουν την δοκιμασία και περνάνε στην επόμενη φάση. Παλαιότερα στην πρώτη εμφάνιση της δοκιμασίας δεν υπήρχαν τα εμπόδια.
 • Λίμνη του δράκου (αγγλικά Slipped Disks): Από την πλατφόρμα εκκίνησης, ο διαγωνιζόμενος μπαίνει σε μια κινούμενη σανίδα του σερφ που βρίσκεται πάνω από μια λίμνη στον αέρα και πρέπει να ισορροπήσει στην σανίδα του σερφ μέχρι να φτάσει στο μεγάλο ροζ ψάρι. Ο παίκτης πρέπει να πηδήξει πάνω από το ροζ ψάρι και να ξαναγυρίσει στη κινούμενη σανίδα γιατί αν δεν το κάνει θα συγκρουστεί πάνω στο εμπόδιο και θα πέσει στην λίμνη όπου θα χάσει το παιχνίδι. Στη συνέχεια, ο παίκτης οδηγεί την κινούμενη σανίδα μέχρι να φτάσει στην επόμενη πλατφόρμα. Όταν φτάσει στην πλατφόρμα πρέπει να ανέβει εκεί όπου τον περιμένει ένας φρουρός (συνήθως ο φρουρός είναι ντυμένος ως Ποκαχόντας). Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να φτάσει γρήγορα στην άλλη πλευρά της πλατφόρμας που βρίσκεται ο φλουρος και μόλις βγει η κινούμενη σανίδα κάτω από την πλατφόρμα, πρέπει ο παίκτης να πηδήξει πάνω της ώστε να επιστρέψει πάλι στην οδήγηση της σανίδας, γιατί άμα αργήσει χάνει το παιχνίδι και ο φύλακας τον ρίχνει στην λίμνη. Μόλις ξαναγυρίσει στην ιστιοσανίδα, ο διαγωνιζόμενος πρέπει να πηδήξει πάνω από ένα δεύτερο ροζ ψάρι και να ξαναγυρίσει πάλι στο σκάφος του, και στη συνέχεια να πηδήξει στην τελική πλατφόρμα ώσπου κερδίζει την δοκιμασία.
 • Κορύνες (αγγλικά Skittles): Δέκα διαγωνιζόμενοι παίζουν αυτό το παιχνίδι με τη πρώτη φορά. Πριν από την έναρξη, κάθε ένας παίκτης παίρνει από μια κάρτα αριθμημένη από το ένα έως το δέκα τυχαία. Ο αριθμός που τραβούν οι παίκτες τους λέει ο στρατηγός στους διαγωνιζόμενους σε ποια θέση καρφίτσας θα τοποθετηθούν. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, πρέπει να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος της ομάδας μέχρι τον πρώτο αριθμό στο οποίο θα είναι ακριβώς μπροστά. Τώρα όλοι οι παίκτες ντυμένοι σαν γιγάντιες καρφίτσες μπόουλινγκ που είναι κολλητοί μαζί θα στέκονται πιο δύσκολα. Μόλις πάρουν θέσεις, ένας φύλακας με μια γιγαντιαία μπάλα του μπόουλινγκ την κυλάει κάτω από μια κατηφόρα προς στους διαγωνιζόμενους. Κάθε διαγωνιζόμενος που χτυπιέται από την γιγάντια μπάλα πάνω τους και πέσουν στο έδαφος χάνουν το παιχνίδι. Όποιος καταφέρνει να σταθεί όρθιος νικάει.
 • Κρεμαστή γέφυρα (αγγλικά Bridge Ball): σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να διασχίσουν ισορροπώντας στην γέφυρα κρατώντας μια χρυσή μπάλα του βόλεϊ που τους δίνει ο στρατηγός Λι όσο οι φυλακές πετάνε στον παίκτη μαύρες μπαλιές του βόλεϊ, και αν τον πετύχουν και πέσει στην γέφυρα χάνει το παιχνίδι, επίσης εάν του πέσει η μπάλα καταλάθος, πρέπει να πάει πίσω να πάρει καινούρια και να διασχίσει ξανά την γέφυρα, συχνά οι παίκτες χτυπιούνται στο πρόσωπο, στο κράνος, και σε άλλα μέρη του σώματος ώστε να χάνουν την ισορροπία τους ή κρατιούνται με το ένα χέρι ώστε να μην πέσουν. Στην πρώτη εμφάνιση του παιχνιδιού δεν υπήρχε η χρυσή μπάλα. (Σε άλλη έκδοση υπήρχαν βράχοι στην γέφυρα για περισσότερη δυσκολία)
 • Τρελόμπαλες (αγγλικά Home Run): Ο παίκτης πρέπει να διασχίσει μια υψηλή δέσμη εξισορρόπησης ενώ προσπαθεί να αποφύγει και να γλιτώσει τις γιγάντιες μπάλες του Μπέιζμπολ. Για να κάνει την εξισορρόπηση και να κινηθεί σκληρότερα μέχρι τον τερματισμό, ο διαγωνιζόμενος πρέπει να είναι ντυμένος με μια γιγαντιαία στολή του μπέιζμπολ όσο ο φύλακας του ρίχνει τρεις μπαλιές δεμένες με σχοινιά για να χτυπήσουν τον παίκτη όταν πάρουν φόρα και επιστρέφουν στην αντίθετη κατεύθυνση. Αν ο παίκτης βρει την ισσοροπία του και γλιτώσει όλες τις μπαλιές που του ρίχνει ο φύλακας φτάνοντας στον τερματισμό κερδίζει, όμως άμα χάσει την ισσοροπία του πέφτοντας μόνος του η ριχτεί μια μπαλιά πάνω του από τον φύλακα χάνει.
 • Φλίπερ (αγγλικά Ball Cupping): για να ξεκινήσει το παιχνίδι ο παίκτης πρέπει να χτυπήσει μια μπάλα στην κορυφή ενός γιγάντιου μηχανήματος φλίπερ. Από τη στιγμή που έχει χτυπήσει την μπάλα πρέπει να πάρει ένα κυπελλάκι και να τρέξει κάτω από τα σκαλιά προς την πλευρά της μηχανής. Τώρα ο παίκτης πρέπει να περιμένει σε ένα στενό μονοπάτι στο κάτω μέρος μεταξύ του μηχανήματος και της μεγάλης λάσπης μέχρι η μπάλα να πέσει από έξω. Ο στόχος του παίκτη είναι να πιάσει την μπάλα με το κυπελλάκι του, δεδομένου ότι δεν μπορεί να δει που κατευθύνετε μπάλα, τον βοηθάει ένας γενικός που τον φωνάζει απ έξω κατευθύνοντας του ("αριστερά" ή "δεξιά") για να βοηθήσει στην καθοδήγηση του παίκτη. Η μπάλα θα πέσει πάνω από την μεγάλη λάσπη, ο παίκτης πρέπει να βουτήξει για αυτό και να πιάσει την μπάλα με ασφάλεια με το κυπελλάκι του για να κερδίσει το παιχνίδι, εάν η μπάλα καταλήξει στη λάσπη χάνει.
 • Φαλαινο-ποδήλατα (αγγλικά Ride the Wave): Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να οδηγήσουν ένα ποδήλατο που μοιάζει με φάλαινα σε μια στενή πίστα μέχρι τον τερματισμό. Αν καταφέρει να έχει ισσοροπία με το ποδήλατο του προς τον τερματισμό κερδίζει, όμως δεν είναι εύκολο γιατί οι δρόμοι είναι πολύ στενοί και το φαλαινοποδήλατο είναι πολύ μεγάλο και με λεπτές ρόδες για να χάνει την ισσοροπία του παίκτη και πρέπει να προσέξει να μην βγει εκτός πίστας διότι χάνει το παιχνίδι. Επίσης χάνει από τους φυλακές εάν χτυπήσουν τον παίκτη με το κανόνι τους ή χάσει ο παίκτης από δύο καπνούς σε ένα συκεκριμένο σημείο για να τυφλωθεί (όχι κυριολεκτικά) και να χάσει την ισσοροπία του.
 • Ντόμινο (αγγλικά Dominoes): Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να τρέξει από τη μία πλευρά στην άλλη σε μια σειρά από 16 γιγαντιαία ντόμινο για να φθάσει στον τερματισμό. Χρειάζεται καλή ισορροπία αλλά και ταχύτητα γιατί τα ντόμινο πολύ εύκολα καταρρέουν. Μόλις ένα ντόμινο θα πέσει, θα χτυπήσει όλα τα υπόλοιπα ντόμινο προς τα κάτω πάρα πολύ γρήγορα. Αν ένας παίκτης καταφέρνει να ανεβεί σε όλα τα 16 ντόμινο και φτάνοντας στον τερματισμό κερδίσει το παιχνίδι. Αν όμως πέσει θα χάσει.
 • Το μανιτάρι (αγγλικά Mushroom Trip): θεωρείτε ένα από τα δύσκολα παιχνίδια, Ο παίκτης ξεκινά σε μια ψηλή πλατφόρμα στην άκρη μιας λίμνης, και έχει να αρπάξει επάνω στο στέλεχος ενός γιγάντιου μανιταριού. Μόλις είναι εγκλωβισμένος στο μανιτάρι αρχίζει να περνιέται πάνω από τη λίμνη - συνεχώς περιστρέφεται γύρω από αυτό που είναι. Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να κρατηθεί μέχρι να φτάσει στην άλλη πλευρά του νερού, εδώ θα πρέπει να αφήσει το μανιτάρι και να πάει να πέσει στην απέναντι πλατφόρμα. Αν καταφέρει να προσγειωθεί με ασφάλεια, και παραμένει στην πλατφόρμα, κερδίσει το παιχνίδι. Αν γλιστρήσει και πέσει μέσα στο νερό σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χάνει το παιχνίδι και δεν περνά στην επόμενη δοκιμασία. Για να βοηθήσουν στο κράτημα του μανιταριού υπάρχει μια μικρή τρύπα λαβή του στελέχους. Οι γυναίκες έχουν επίσης ένα σχοινί για να τυλίξει γύρω τους από το μανιτάρι για επιπλέον κράτημα.
 • Τουρτομαχίες (αγγλικά Die or Pie): οι παίκτες ρίχνουν ένα τεράστιο ζάρι μέσα στο τετράγωνο πλαίσιο. Ο αριθμός που έριξαν τους καθοδηγεί σε ποια τρύπα του γιγάντιου σταδίου κέικ πρέπει να μπουν, το γιγάντιο στάδιο του κέικ έχει έξι τρύπες θέσεων μαζί με έναν τουρτοβόλο που κρατάει τούρτες για να τους σημαδεύει αναλόγως με την απόσταση ζαριάς που θα ρίξουν. Μόλις ο παίκτης μπει στην τρύπα πρέπει να κλείσει το καπάκι ώστε μόνο το κεφάλι του να είναι απ έξω. Τώρα ο "τουρτοβόλος" ρίχνει μια πίτα κρέμας στους παίκτες, άμα η τούρτα τους στοχεύσει στο πρόσωπο ή στο κεφάλι χάνουν το παιχνίδι αλλά αν η πίτα του δεν βρίσκει τον στόχο της κερδίζουν οι παίκτες και περνάνε στην επόμενη δοκιμασία.
 • Το μπαλάκι (αγγλικά Catch It): μια δοκιμασία που το παιχνίδι είναι παρόμοιο του Μπέιζμπολ, ο φύλακας πετάει την μπαλιά και οι παίκτες ντυμένοι στα φουσκωτά ρούχα του μπέιζμπολ πρέπει να πιάσουνε την μπάλα με το γάντι, και αυτός που την έπιασε είναι ο νικητής.
 • Σεισμός: (αγγλικά Quake): Πέντε διαγωνιζόμενοι κάθε φορά ντυμένοι ως ηλικιωμένοι με παραδοσιακή ενδυμασία της Ιαπωνίας, εισέρχονται σε ένα δωμάτιο και πρέπει να κάθονται σε ένα σωρό από μαξιλάρια ο καθένας. Όταν όλοι κάθονται, το δωμάτιο αρχίζει να κουνιέται προκαλόντας ψεύτικο σεισμό. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσπαθήσουν να παραμείνουν ισορροπημένοι στα μαξιλάρια τους μέχρι να τελειώσει ο σεισμός. Κάθε διαγωνιζόμενος που έχει μείνει ισορροπημένος πάνω από το σωρό του μαξιλαριού μετά τον τερματισμό του σεισμού, έχει κερδίσει. Εάν οι παίκτες/ης πέσουν/σει ανά πάσα στιγμή, χάνουν/ει.
 • Εκκρεμές (αγγλικά Bridge the Gap): Θεωρείτε ότι είναι μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες στο κάστρο του Τακέσι, υπάρχουν δύο σανίδες που περιστρέφονται αριστερόστροφα στον αέρα. Ο στόχος των παικτών είναι να περπατήσουν ισορροπώντας κατά μήκος τις δύο αυτές σανίδες για να φθάσουν στον τερματισμό και να περάσουν στις επόμενες δοκιμασίες χωρίς να πέσουν κάτω στο έδαφος, επίσης υπάρχουν στα άκρα και στις δύο σανίδες τοίχοι από χαλιά ώστε όταν ο παίκτης καθυστερήσει να έρθει στην επόμενη σανίδα, συγκρούεται και πέφτει στο έδαφος ώστε να βγει από το παιχνίδι. (Το γνωστό γνώρισμα στη δοκιμασία του εκκρεμές είναι ότι ο παίκτης άμα χάσει την ισορροπία του πέφτει γεμάτος με αλεύρι και βγαίνει από τον διαγωνισμό, ενώ σε άλλες εκδόσεις αντί για αλεύρι έχουν βάλει νερό και με επιπλέον ατμούς κάτω από τις σανίδες για δυσκολία των παικτών να καταλάβουν την τοποθεσία του ποδιού τους πάνω στην σανίδα).
 • Βατόμουρα (αγγλικά Blueberry Hill): Σε αυτή την δοκιμασία, κάθε δέκα διαγωνιζόμενοι ντυμένοι ο καθένας με μια γιγάντια κούκλα Daruma, πρέπει να φτάσουν στην κορυφή βαδίζοντας προς την ανηφόρα για να περάσουν την δοκιμασία χωρίς να τους δει ο φύλακας να κινούνται που το παιχνίδι είναι παρόμοιο με το κόκκινο φως. Ο φύλακας στέκεται γυρισμένος στον τοίχο, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες σχηματίζουν μια γραμμή αρκετά μέτρα μακριά του. Την στιγμή που λέει ο φύλακας "Νταρούμα-σαν γκα κορόντα", οι παίκτες παίρνουν διάφορες στάσεις. Όταν ο φύλακας σταματήσει γυρίζει προς το μέρος των παικτών που έχουν ακινητοποιηθεί. Αν ο φύλακας δει έναν παίκτη να κουνιέται, τον ρίχνει στην κατηφόρα και βγαίνει από το παιχνίδι, εάν ο παίκτης καταφέρει να περάσει την ανηφόρα και να φτάσει στον τερματισμό κερδίζει και περνά στην επόμενη δοκιμασία.
Τελικές προκλήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
 • Μαύρες τρύπες (αγγλικά Final Fall): είναι πρόκληση που στην αρχή οι παίκτες πριν μπουν στο παιχνίδι πρέπει να περάσουν από τον γιγάντιο φύλακα που κλείνει την είσοδο και ύστερα από αυτό εισέρχονται μέσα σε ένα χώρο από πέντε τρύπες που ο παίκτης πρέπει να διαλέξει σε ποια τρύπα πρέπει να μπει για να περάσει στην επόμενη δοκιμασία, αν επιλέξει την σωστή τρύπα κερδίζει και αν είναι λάθος χάνει το παιχνίδι.
 • Η τελική μάχη (αγγλικά Show Down): Οι διαγωνιζόμενοι που έχουν επιλέξει την σωστή τρύπα στην ημιτελική δοκιμασία μαύρες τρύπες, ακολουθούν ένα υπόγειο τούνελ και βγαίνουν από ένα σωλήνα μπροστά από το κάστρο. Στη συνέχεια πάνε να επιβιβαστούν σε ένα μηχανοκίνητο αυτοκινητάκι και σε περίπτωση αν υπάρχουν πολλοί διαγωνιζόμενοι πρέπει να μοιραστούν το αυτοκινητάκι τους. Κάθε αυτοκινητάκι διαθέτει ένα δαχτυλίδι χαρτιού στο μπροστινό μέρος και κάθε παίκτης είναι οπλισμένος με ένα πιστολάκι νερού, στην απέναντι πλευρά του χώρου στάθμευσης των παικτών είναι οι φυλακές που μοιράζονται πέντε θέσεις μαζί σε κάθε αυτοκινητάκι τους που επίσης και αυτοί έχουν ένα δαχτυλίδι στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου τους. Υπάρχουν συνήθως δύο ή τρεις φύλακες σε ένα αυτοκινητάκι, και κάθε φύλακας έχει ένα νεροπίστολο. Υπάρχει ένα άλλο αυτοκινητάκι στην πλευρά των φυλάκων που ονομάζεται το "Αυτοκίνητο του Τακέσι". Το αυτοκίνητο του Τακέσι είναι πολύ μεγαλύτερο από τους άλλους με ένα δαχτυλίδι στο μπροστινό μέρος. Το πιστόλι νερού σε αυτό το αυτοκίνητο είναι επίσης πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο ισχυρό από τους άλλους. 
 • Όταν ο στρατηγός Λι δώσει το σύνθημα ξεκινάει το παιχνίδι για να οδηγηθούν οι παίκτες και οι Φρουροί στη μάχη. Ο στόχος των παικτών είναι να σπάσουν το δαχτυλίδι στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του Τακέσι με τα νεροπίστολα τους, αλλά θα πρέπει να αποφύγουν τις ζημιές του δαχτυλιδιού τους κατά τη διαδικασία. Οι φύλακες θα προσπαθούν να σταματήσουν τους παίκτες με επιτυχία στοχεύοντας στα δαχτυλίδια τους. Αν το δακτύλιο ενός παίκτη είναι σκισμένο χάνει το παιχνίδι και πρέπει να σταματήσει το αυτοκινητάκι του, όμως οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να αντεπιτεθούν όμως αν σπάσουν ένα δαχτυλίδι του εχθρού του, που σημαίνει ότι όταν το δακτύλιο του φύλακα χτυπηθεί πρέπει να σταματήσει το αυτοκίνητο του. αλλά ένας παίκτης καταφέρνει να σπάσει το δαχτυλίδι στο μπροστινό μέρος του καλαθιού του Τακέσι, κερδίζει παιχνίδι και λαμβάνει 1 εκατομμύριο Γιεν. (Σε άλλα επεισόδια αντί για νεροπίστολα τα αντικατέστησαν με λέιζερ και αντί για δαχτυλιά έβαζαν αισθητήρες στο αυτοκινητάκι των παικτών, των δύο αντιπάλων, και του Τακέσι).
Προκλήσεις γονέα και παιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
 • Φλίπερ: Στην οικογενειακή έκδοση της δοκιμασίας, τα παιδιά χτυπάνε την μπάλα μέσα στο μηχάνημα και παραμένουν στην κορυφή για να φωνάξουν τις κατευθύνσεις, ενώ οι γονείς τους τρέχουν κάτω από τις σκάλες για να προσπαθήσουν και να πιάσουν την μπάλα.
 • Τελική Μάχη: Στην οικογένεια μπαίνουν και οι δύο διαγωνιζόμενοι στο ίδιο αυτοκινητάκι. Ένας από αυτούς οδηγεί, ενώ ο άλλος πυροβολεί.
 • Ντόμινο: Ο γονέας και το παιδί συνδέονται μαζί με ένα σχοινί. Ο γονέας θα πρέπει να τρέξει σε όλη την κορυφή των 16 ντόμινος ως συνήθως αλλά μαζί με το παιδί για να φτάσουν στον τερματισμό.
 • Σεισμός: Στην οικογενειακή έκδοση, τα παιδιά πρέπει να ισορροπήσουν πάνω από τις πλάτες των γονιών τους, οι οποίοι είναι ντυμένοι ως χελώνες, αν τα παιδιά καταφέρουν να ισσοροπηθούν κατά τη διάρκεια του σεισμού, κερδίζουν την δοκιμασία.
Προκλήσεις ζευγαριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
 • Κούπες: τα ζευγάρια κάθονται μαζί στην ίδια κούπα, και οι δύο πρέπει να μείνουν μέσα στην κούπα ανά πάσα στιγμή για να κερδίσουν.
 • Τελική Μάχη: Στα ζευγάρια μπαίνουν και οι δύο διαγωνιζόμενοι στο ίδιο αυτοκινητάκι. Ένας από αυτούς οδηγεί, ενώ ο άλλος πυροβολεί.
 • Ντόμινο: Τα ζευγάρια συνδέονται μαζί με ένα σχοινί. μαζί πρέπει να φτάσουν στον τερματισμό περνόντας πάνω από 16 ντόμινος με ταχύτητα και ισσοροπία. 
 • Λίμνη του Δράκου: Στην έκδοση των ζευγαριών, ο άνδρας πρέπει να ολοκληρώσει το πρώτο μισό του παιχνιδιού ενώ η γυναίκα περιμένει την πλατφόρμα δίπλα στον φρουρό ντυμένος Ποκαχόντας. Ο άντρας πρέπει να φτάσει στην πλατφόρμα της γυναίκας ώστε να πάνε μαζί με το κινούμενο σερφ στην γραμμή τερματισμού για να τελειώσουν το παιχνίδι.
 • Σεισμός: Στην ειδική έκδοση των ζευγαριών, οι γυναίκες πρέπει να κρατιούνται πάνω από τις πλάτες των ανδρών. Αν μπορούν να παραμείνουν ισορροπημένες στους συντρόφους τους μέχρι να σταματήσει ο σεισμός, κερδίζουν το παιχνίδι.

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσα στις προκλήσεις του Κάστρου του Τακέσι χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποικιλία από γνωστά τραγούδια από ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιντεοπαιχνίδια, anime, και άλλες πηγές.

Λίστα τραγουδιών που χρησιμοποιούνται στις προκλήσεις του κάστρου του Τακέσι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημαντικοί πρωταγωνιστές του κάστρου του Τακέσι που εμφανίστηκαν στο κανάλι του SKAI

 • Στρατηγός Λι: (Χαγιάτο Τάνι) γεννημένος 9 Σεπτεμβρίου 1946, οδηγεί τους διαγωνιζόμενους μέσα από τις προκλήσεις που θέτει για να αναμετρηθούν στην τελική μάχη με τον Τακέσι, η πραγματική του σύζυγος είναι η Κίκο Ματσουόκα (11 Φεβρουαρίου 1947), εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο με αποτέλεσμα την κωμική σύγκρουση μεταξύ του ζευγαριού.
 • Τακέσι: (Τακέσι Κιτάνο) γεννημένος 18 Ιανουαρίου 1947, είναι ο ιδιοκτήτης του κάστρου που προσκαλεί τους διαγωνιζόμενους να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες του για να τον αντιμετωπίσουν στην τελική μάχη για τα δισεκατομμύρια γιέν.
 • Κίμπα Τάνκο (4 Ιανουαρίου 1950) και Σόζο Κομπαγιάσι (25 Δεκεμβρίου 1940) είναι οι δυνατότεροι και δημοφιλέστεροι φύλακες στο κάστρο του Τακέσι, εμφανίζονται συνήθως στην δοκιμασία λαβύρινθο και του Ράκμπι. Ο Κίμπα συνήθως φοράει μια μακριά κόκκινη περούκα, ενώ στην πραγματικότητα είναι φαλακρός με βαμμένο πρόσωπο που τρομάζει τους διαγωνιζόμενους. Εκτός το ότι είναι τρομακτικός, κυνηγάει τους διαγωνιζόμενους στον λαβύρινθο. Ο Κίμπα και ο άλλος του φύλακας Κομπαγιάσι έχουν μαύρη μπογιά στα γάντια τους που κολλάνε τα χέρια τους στους διαγωνιζόμενους όταν τους πιάσουν στο λαβύρινθο. Ο Τανκό και o Κομπαγιάσι θεωρούνται οι καλύτεροι φύλακες που υπήρχαν στο κάστρο του Τακέσι.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Episode Guide Αρχειοθετήθηκε 2018-04-02 στο Wayback Machine. at keshiheads.co.uk
 2. «AsianWeek » Cool Japan: Why Japanese remakes are so popular on American TV, and where we're getting it wrong». 15 Σεπτεμβρίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Σεπτεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2018. CS1 maint: Unfit url (link)
 3. «.: Keshi Heads :. Takeshi's Castle Fansite». www.keshiheads.co.uk. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]