Τζόνι Μπράβο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζονι Μπράβο
ΕίδοςΣειρά κινουμένων σχεδίων
ΔημιουργοίΒαν Παρτιμπλ
ΠρωταγωνιστέςΤζεφ Μπένετ
Μπρέντα Βακάρο
Μέι Ουίτμαν
Τομ Κένι
Λάρι Ντρέικ
Χώρα ΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων65
Παραγωγή
Διάρκεια23 λεπτά (ανά επεισόδιο)
Προβολή14 Ιουλίου 1997–
27 Αυγούστου 2004

Το Τζόνι Μπράβο (αγγλικά: Johnny Bravo) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Βαν Παρτιμπλ για το Cartoon Network. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου του 1997 και τελείωσε στις 27 Αυγούστου του 2004 και αποτέλεσε την δεύτερη παραγωγή της σειράς πρωτότυπων κινουμένων σχεδίων του Cartoon Network. Ο Τζόνι Μπράβο, ένας μυώδης και εγωκεντρικός νεαρός, ο οποίος ζει με την μητέρα του, προσπαθεί συνεχώς να γνωρίσει και να βγει ραντεβού με κοπέλες, καταλήγοντας κάθε φορά σε διάφορες περιπέτειες και αλλόκοτες καταστάσεις. Ο χαρακτήρας του Τζόνι είναι εμπνευσμένος από τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Τζέιμς Ντιν, τόσο η βαρύτονη φωνή όσο και η εμφάνιση του με μπλε τζιν και μαύρα γυαλιά.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Παρτιμπλ έδωσε την αρχική ιδέα για την σειρά στo στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων της Hanna-Barbera το οποίο του ζήτησε να φτιάξει μια μικρή σειρά κινουμένων σχεδίων διαρκείας 7 λεπτών. Μετά από μόλις 3 επεισόδια μικρού μήκους, η σειρά είχε αποκτήσει σημαντική αναγνώριση και το στούντιο ζήτησε την παραγωγή ενός ολόκληρου κύκλου. Η σειρά στο σύνολο είχε 65 επεισόδια (2 επιπλέον ειδικά επεισόδια).

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ο πρωταγωνιστής Τζόνι Μπράβο, ο οποίος μπλέκει διαρκώς σε περιπέτειες προσπαθώντας να βγει ραντεβού με κοπέλες. Στη σειρά ο Τζόνι συχνά αναδείχνει του μυς του μπροστά σε κοπέλες και η υπερβολικά μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του τον κάνει να αναφέρεται σε αυτόν ως "το δώρο του θεού προς τις γυναίκες".
  • Η Μπάνι Μπράβο (ή αλλιώς Μαμά Μπράβο), που είναι η μητέρα του Τζόνι η οποία παρουσιάζεται σαν μια γυναίκα με χαοτικό και περιπετειώδες παρελθόν που νοιάζεται πάρα πολύ για τον Τζόνι. Ανησυχεί πως με την τάση του να προσεγγίζει κάθε κοπέλα που βλέπει Ο Τζόνι δεν θα βρει ποτέ αληθινή αγάπη.
  • Η μικρή κοκκινομάλλα Σούζι, ένα πολύ έξυπνο δεκάχρονο κοριτσάκι της γειτονιάς που ενοχλεί συχνά τον Τζόνι και τον ακολουθεί στις περιπέτειες του.
  • Ο Καρλ, ένας ιδιοφυής αλλά όχι ιδιαίτερα δημοφιλής σπασίκλας που έχει ως είδωλο του τον Τζόνι και τον χρησιμοποιεί συχνά για τα επιστημονικά του πειράματα.
  • Ο Ποπς, ο τσιγγούνης ιδιοκτήτης του τοπικού εστιατορίου. Θεωρείται η πατρική εικόνα του Τζόνι καθώς πολλές φορές του παρέχει συμβουλές για τα προβλήματα του.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]