Τα χρονικά της Νάρνια: Το άλογο και το αγόρι του

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τα χρονικά της Νάρνια:
Το άλογο και το αγόρι του
Εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης.
ΣυγγραφέαςΚλάιβ Στέιπλς Λιούις
ΤίτλοςThe Chronicles of Narnia:
The Horse and His Boy
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης6  Σεπτεμβρίου 1954
ΜορφήΝουβέλα Φαντασίας
ΘέμαNarnia
ΣειράΤα χρονικά της Νάρνια
ΧαρακτήρεςShasta, Aslan, Aravis, Hwin, Bree, Rabadash, Peter Pevensie, Susan Pevensie, Lucy Pevensie, Edmund Pevensie, Mr. Tumnus, Lasaraleen, Tisroc, Tarkaan Ahoshta και Tarkaan Anradin
ΤόποςCalormen
Archenland
Tashbaan
LC ClassOL71168W
LΤ ID1182718
ΠροηγούμενοΤα χρονικά της Νάρνια: Ο ασημένιος θρόνος και Τα χρονικά της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα
ΕπόμενοΤα χρονικά της Νάρνια: Ο ανεψιός του μάγου και Τα χρονικά της Νάρνια: Ο πρίγκιπας Κασπιανός

Τα χρονικά της Νάρνια: Το άλογο και το αγόρι του (αγγλικά:The Chronicles of Narnia:The Horse and His Boy ) είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα φαντασίας σε συγγραφή του CS Lewis , που εκδόθηκε από τον Geoffrey Bles το 1954. Από τα επτά μυθιστορήματα που απαρτίζουν τα Χρονικά της Νάρνια (1950-1956), το Άλογο και το Αγόρι του ήταν το πέμπτο που δημοσιεύθηκε. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην περίοδο που καλύπτεται από το τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου βιβλίου των Χρονικών της Ναρνία, κατά τη διάρκεια της βασιλείας των τεσσάρων παιδιών Πέβενσι ως Βασιλιάδες και Βασίλισσες της Νάρνια . Αν και τρεις από τους Πέβενσι εμφανίζονται ως δευτερεύοντες χαρακτήρες σε αυτό το μυθιστόρημα, οι κύριοι χαρακτήρες είναι δύο παιδιά και δύο ομιλούντα άλογα που φεύγουν από το Κάλορμεν και ταξιδεύουν βόρεια στη Νάρνια. Στο ταξίδι τους, μαθαίνουν για το σχέδιο του πρίγκιπα του Calormen να επιτεθεί στην Άρτσενλαντ και προειδοποιούν τον βασιλιά της συγκεκριμένης περιοχής για την επικείμενο χτύπημα.

Όπως τα άλλα μυθιστορήματα των Χρονικών της Νάρνια , το συγκεκριμένο βιβλίο εικονογραφήθηκε από την Pauline Baynes και το έργο της έχει διατηρηθεί σε πολλές μεταγενέστερες εκδόσεις.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]