Τα χρονικά της Νάρνια: Ο πρίγκιπας Κασπιανός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τα χρονικά της Νάρνια:
Ο πρίγκιπας Κασπιανός
Princecaspian.jpg
Εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης.
ΣυγγραφέαςΚλάιβ Στέιπλς Λιούις
ΤίτλοςThe Chronicles of Narnia:
Prince Caspian
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσηςΟκτώβριος 1951
15  Οκτωβρίου 1951
ΕίδοςΝουβέλα Φαντασίας
ΘέμαΟρφανό
Narnia
ΣειράΤα χρονικά της Νάρνια
ΧαρακτήρεςPeter Pevensie, Susan Pevensie, Lucy Pevensie, Edmund Pevensie, Prince Caspian, Miraz, Doctor Cornelius, Aslan, Nikabrik, Reepicheep, Trufflehunter, Glozelle, Trumpkin, Sopesian και Glenstorm
ΤόποςNarnia
Archenland
LC ClassOL71174W
ΠροηγούμενοΤο λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα
ΕπόμενοΟ ταξιδιώτης της αυγής

Τα χρονικά της Νάρνια: Ο πρίγκιπας Κασπιανός είναι ο τίτλος ενός παιδικού βιβλίου-μυθιστορήματος το οποίο αρχικά εκδόθηκε ως Πρίγκιπας Κάσπιαν: Η επιστροφή στη Νάρνια. Γράφτηκε από τον Κ.Σ. Λιούις και εκδόθηκε από τον Τζόφρεϊ Μπις το 1951. Ήταν το δεύτερο μυθιστόρημα που εκδόθηκε από τα επτά μυθιστορήματα Τα χρονικά της Νάρνια (1950–1956) , και ο Λιούις είχε τελειώσει να το γράφει το 1949, πριν βγει το πρώτο βιβλίο. Είναι το τέταρτο βιβλίο στις πρόσφατες εκδόσεις της σειράς, ακολουθούμενο από την εσωτερική χρονολογία των βιβλίων. Όπως και όλα τα βιβλία, εικονογραφήθηκε από την Πωλίν Μπέινς και το έργο της διατηρήθηκε σε πολλές μεταγενέστερες εκδόσεις.

Στο βιβλίο αυτό τα τέσσερα παιδιά του Pevensie του πρώτου μυθιστορήματος επιστρέφουν στην Νάρνια, περίπου ένα χρόνο αργότερα μετά τα γεγονότα του πρώτου μυθιστορήματος στην Αγγλία, αλλά 1300 χρόνια αργότερα στη Νάρνια. Είναι το μοναδικό βιβλίο των Χρονικών όπου οι άντρες κυριαρχούν στη Νάρνια. Τα ομιλώντα ζώα και τα μυθικά όντα καταπιέζονται και μερικά απο αυτά απειλούνται με εξαφάνιση. Τα αδέλφια, οι θρυλικοί βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Νάρνια , καλούνται με μαγικό τρόπο στην Νάρνια, για άλλη μια φορά παιδιά, από τον πρόσφυγα Πρίγκιπα Κασπιανό .

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]