Συζήτηση χρήστη:Shouttmud

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες!


Shouttmud, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Αυτοί είναι μερικοί σύνδεσμοι που θα σου φανούν χρήσιμοι:

Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! 


Καλησπέρα σας. Προχώρησα σε αναστροφή της επεξεργασίας σας στο λήμμα του Τέσλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε δίκιο ως προς την παντελή έλλειψη πηγών που παρουσιάζει το λήμμα, πλην όμως τα όσα αναφέρονται εντός της συγκεκριμένης ενότητας, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτών, δεν νομίζω ότι αμφισβητούνται. Δεν αναφέρεται κάτι εξάφθαλμα υποκειμενικό ή ακραία αμφισβητήσιμο. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει κάτι που αμφισβητείται, ας αφαιρεθεί συγκεκριμένα αυτό και όχι όλη η ενότητα. Καλές συνεισφορές και καλή συνέχεια.--Diu (συζήτηση) 16:01, 12 Ιανουαρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Η αιτιολογία που έδωσα ότι το περιεχόμενο είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμο ήταν ατυχής διατύπωση, και το αναγνωρίζω ως λάθος μου. Ο λόγος που προχώρησα σε ένα τόσο δραστικό μέτρο (να διαγράψω όλο το τμήμα) είναι η λανθάνουσα (και σε ένα, δύο σημεία έκδηλη) συνομωσιολογία που χαρακτηρίζει αυτό το τμήμα. Ήδη από τον τίτλο διαβάζουμε για μία "προσπάθεια να τον χαρακτηρίσουν τρελό". Τί όμως διαβάζουμε όμως στη συνέχεια; Μια σειρά ισχυρισμών του Τέσλα για εξαιρετικές εφευρέσεις που φτάνουν σχεδόν να αμφισβητούν τους νόμους της φυσικής(ή αν όχι αυτό, τουλάχιστον τις γνώσεις που έχουμε για αυτές το έτος 2019). Πως μπορεί να θεωρηθεί αυτό προσπάθεια κάποιων να τον χαρακτηρίσουν τρελό, όταν ο ίδιος κάνεις τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς; Δεύτερο παράδειγμα: "Το 1924 ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι είχε εφεύρει την περιβόητη «ακτίνα θανάτου», ένα υπερόπλο ικανό να καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις δηλαδή έως και 10.000 αεροπλάνα σε απόσταση 200 μιλίων, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν υπεύθυνο για την έκρηξη της Τουνγκούσκα, φυσικά οι δημοσιογράφοι και ο επιστημονικός κόσμος τον περιγέλασαν ενώ μέχρι σήμερα οι μελετητές εντάσσουν αυτή την εφεύρεση στο τομέα των ανεξήγητων φαινομένων και γεγονότων". Πως γίνεται οι επιστήμονες να περιγράφουν ως ανεξήγητο φαινόμενο μια εφεύρεση που δεν έχουμε απολύτως καμία απόδειξη ότι φτιάχθηκε και λειτούργησε ποτέ; Παρόμοια στοιχεία υπάρχουν και σε άλλα σημεία του τμήματος.

Αν θέλουμε να συγκρινόμαστε με την αγγλική wiki ως ισάξιοι πρέπει να αυξήσουμε πολύ τα στάνταρντς μας σχετικά με το τμήμα αυτό και για το λόγο αυτό επειδή δεν είχα τον χρόνο να βελτιώσω το τμήμα αυτό το έσβησα ολόκληρο γιατί θεώρησα ότι η ζημιά που μπορεί να κάνει, ας πούμε, σε έναν 13χρόνο(που δεν έχει αναπτύξει ακόμα, λόγω ηλικίας, τη κριτική ικανότητα να διακρίνει το πραγματικό γεγονός από τη συνομωσιολογία) που θα μπει να διαβάσει αυτό το άρθρο είναι μεγαλύτερη από την γνώση που θα του προσφέρει. Δεν έχω την ευκαιρία να συνεισφέρω περισσότερο σε αυτό το άρθρο, οπότε το αν θα το αφήσετε ως έχει ή μετά τα παραπάνω που έγραψα σας έπεισα να προχωρήσετε σε κάποια αλλαγή είναι δική σας απόφαση.

Τέλος, θέλω να σημειώσω "for the record" ότι θεωρώ τον Τέσλα σπουδαίο εφευρέτη και να τονίσω ότι σε περίπτωση που ο τρόπος που ανέπτυξα τα επιχειρήματα μου παραπάνω εκληφθεί από εσάς ως αγενής ή επιθετικός, αυτό δεν οφείλεται φυσικά σε κάποια πρόθεση μου να σας προσβάλω, αλλά αντίθετα στο πάθος μου για έγκυρη πληροφόρηση και την απέχθεια μου απέναντι σε μύθους, θεωρίες συνομωσίας, "fake news" και όλα τα συναφή. --Shouttmud (συζήτηση) 17:29, 12 Ιανουαρίου 2019 (UTC)[απάντηση]