Συζήτηση χρήστη:Pakos2018

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Pakos2018, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια!

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου λήμματος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Επίσης μπορείς να κοιτάξεις στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια για σελίδες που αφορούν την ίδια τη Βικιπαίδεια, την λειτουργία της και τους "κανόνες" που όλοι οι χρήστες και συγγραφείς ακολουθούν. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Εισαγωγή στη Βικιπαίδεια
Μερικές ιδέες
Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:

Μπορείς να με ρωτήσεις ότι χρειάζεσαι στη δική μου σελίδα συζήτησης. Μην ανησυχείς και μην φοβάσαι για τίποτε. Κι εγώ ήμουν ένας άσχετος όταν ξεκίνησα.

Σου εύχομαι καλή συμμετοχή!geraki (συζήτηση) 16:03, 24 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)


Τούμπα Θεσσαλονίκης[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Αφαίρεσα την παράγραφο για αδέσποτα ζώα από το άρθρο Τούμπα Θεσσαλονίκης γιατί το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν είναι ειδικά στην Τούμπα οξύτατο και οι πηγές που αναφέρετε δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο (ένα περιστατικό με πυροβολισμό σκύλων και καταγγελίες για δηλητηρίαση 4 γατιών στην περιοχή το 2011). Το πρόβλημα με τα αδέσποτα και τα περιστατικά δηλητηρίασή τους στην Τούμπα είναι τόσο συχνό όσο και στην υπόλοιπη χώρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος για ξεχωριστή αναφορά στη συγκεκριμένη περιοχή. Κάθε ειδησεογραφικού τύπου πληροφορία δε σημαίνει ότι έχει θέση και σε ένα εγκυκλοπαιδικό άρθρο.

Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά ότι η φωτογραφία με το αδέσποτο σκυλί που βάλατε στο άρθρο είναι από την περιοχή. Niki81 (συζήτηση) 14:08, 10 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις Niki81 ! Επίσης όμως αν φωτογραφίσω ένα σκυλο, το ανεβάσω wikidata, και το προσθέσω στην τουμπα υπάρχει περίπτωση να μην το σβήσεις; Pakos2018 (συζήτηση)

Αναφορά σε αδέσποτα δεν έχει θέση στο συγκεκριμένο άρθρο για τους λόγους που σας εξήγησα προηγουμένως. Γενικά για τις φωτογραφίες θα πρέπει να προκύπτει με σαφήνεια που έχουν τραβηχτεί. Όχι δηλαδή μόνο να αναφέρει αυτός που την τράβηξε που τραβήχτηκε η φωτογραφία.(ένας σκύλος στη μέση ενός δρόμου μπορεί να έχει τραβηχτεί οπουδήποτε στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό). Niki81 (συζήτηση) 08:07, 11 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας, αλλά για να το διευκρινίσουμε, εσεις εχετε θέμα με τα αδέσποτα ως παράγραφο ή με τη φωτογραφία που δεν έχει location; και επαναλαμβάνοντας την συγκεκριμένη κλειστή ερώτηση που σας έθεσα: αν φωτογραφίσω ένα σκυλο στην Τουμπα όπου και μένω, το ανεβάσω wikidata, και το προσθέσω στο λήμμα τουμπα υπάρχει περίπτωση να μην το σβήσετε; Pakos2018 (συζήτηση)

θα σβήσω όλη την παράγραφο και τη φωτογραφία.Niki81 (συζήτηση) 11:55, 11 Οκτωβρίου 2019 (UTC)

Μου αρέσουν οι απαντήσεις που αποπνέουν λακωνικότητα και έπαρση ταυτόχρονα! Καλή συνέχεια στις συνεισφορές σας (aka διαγραφές σας)! Pakos2018 (συζήτηση)

Pakos2018, καλό θα ήταν η παραπάνω συζήτηση να μεταφερθεί στη σελίδα Συζήτηση:Τούμπα Θεσσαλονίκης διότι αφορά το λήμμα και μπορεί και άλλοι συντάκτες/κτριες να θέλουν να εκφράσουν γνώμη για το θέμα. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 13:17, 11 Οκτωβρίου 2019 (UTC)
Πολύ σωστό αυτό Chalk19 και συμφώνω. Αν και με την ισοπεδωτική αφαίρεση ΚΑΘΕ προσθήκης μου σε λήμματα από την/τον Niki81 δεν ξέρω αν θα έχει νόημα. Pakos2018 (συζήτηση)
@Pakos2018 Έπαρση δείχνουν οι συμπεριφορές ανθρώπων που ενώ τους εξηγεί κανείς γιατί αυτό που κάνουν είναι λάθος το συνεχίζουν πουλώντας και πνεύμα από πάνω.Niki81 (συζήτηση) 14:45, 11 Οκτωβρίου 2019 (UTC)
Έγινε η μεταφορά. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 13:43, 11 Οκτωβρίου 2019 (UTC)
@Niki81 Το αν είναι λάθος μπορεί να το δείξει μια πολιτισμένη συζήτηση και με άλλους χρήστες, όχι μια σαρωτική μονολιθική διαγραφή.Pakos2018 (συζήτηση)
@Chalk19 Ευχαριστώ πολυ! Pakos2018 (συζήτηση)