Συζήτηση χρήστη:Miguelito

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Miguelito, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Signature icon.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! --Θεόδωρος 16:57, 18 Αυγούστου 2007 (UTC)

Μάρβελ κόμικς[επεξεργασία κώδικα]

Καλωσήρθες "συνάδελφε" Μαρβελάκια, βλέπω ότι ξεκίνησες δυναμικά με πολλά άρθρα σχετικά με τα κόμικς. Πολύ ωραία, θα τα εμπλουτίσω κι εγώ όσο μπορώ, άλλωστε σκόπευα να ξεκινήσω ούτως ή άλλως κάποια από αυτά. Πρόσεξε να μην βάζεις περιττές κατηγορίες π.χ. "Κόμικς" και "Αμερικανικά κόμικς" μαζί, για λόγους οργάνωσης. Καλές συνεισφορές! --Lord Makro, Πρίγκιψ της Ευρυτανίας και Δούκας του Αγρινίου 11:45, 19 Αυγούστου 2007 (UTC)

Για τον Wolverine θα έλεγα να το αφήσεις έτσι, άλλωστε το "Λυκομάτης" που χρησιμοποιούσε η Μαμούθ δεν θα έλεγα ότι καθιερώθηκε τελικά. Γενικά σε περιπτώσεις που έχουμε αμφιβολία και που δεν έχει επικρατήσει μια ελληνική γραφή καλό είναι να αφήνουμε το όνομα στα αγγλικά, π.χ. Iron Man. --Lord Makro, Πρίγκιψ της Ευρυτανίας και Δούκας του Αγρινίου 22:12, 20 Αυγούστου 2007 (UTC)


Tαινίες[επεξεργασία κώδικα]

Διάβασε εδώ σε παρακαλώ Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα (ταινίες) είναι οδηγία για τις ταινίες που ανεβάζεις . Αυτή που ανέβασες μόλις τώρα δεν καλύπτει κανένα κριτήριο. --✻tony esopi λέγε 11:19, 26 Απριλίου 2008 (UTC)

Φίλε μου αν αμφισβητώ την εγκυκλοπαιδικότητα της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς και τίποτα άλλο. Μπορείς να μου πεις ποια είναι σε παρακαλώ ; --✻tony esopi λέγε 11:36, 26 Απριλίου 2008 (UTC)

Είναι δικαίωμα οποιουδήποτε χρήστη να αναμφισβητήση την εγκυκλοπαιδικότητα ενός άρθρου και δικαίωμα του να βάλει κάποιο πρότυπο όπως και κάνει μια επεξεργασία, το ίδιο πρότυπο υπάρχει σε πολλά άρθρα. Οι κατηγορίες σου είναι αβάσιμες, ήμουν σαφέστατος : ποια είναι η εγκυκλοπαιδικότητα του συγκεκριμένου άρθρου ; . Το μοναδικό που αντιπαραθέτεις είναι ότι υπάρχει σε 12 ακόμα γλώσσες και είναι αντιεπιστημονικό να το κρίνω . Δεν χρειάζεται να προσβάλλεσαι , μια εγκυκλοπαίδεια και βέβαια αρμόζει να αναφέρεται σε τηλεοπτικές σειρές αλλά όχι σε όλες δεν είμαστε βάση δεδομένων. Φιλικά --✻tony esopi λέγε 12:11, 26 Απριλίου 2008 (UTC)

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη. Η τηλεοπτική σειρά (η ελληνική έκδοση) "Χρυσά Κορίτσια" πιστεύω ότι δεν μπορεί (ακόμα τουλάχιστον) να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστό άρθρο στην εγκυκλοπαίδεια.

Πρώτον, αρχίζει σήμερα, 28 του μηνός, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δημοσιεύματα και φυσικά δεν μπορούμε να κρίνουμε ως σπουδαίο κάτι πριν καν αρχίσει. Μακάρι η ελληνική σειρά να είναι δημοφιλής, να γράψου γι' αυτήν εφημερίδες διθυραμβικά σχόλια, να απασχολήσει την πολιτιστική επικαιρότητα, να λάβει βραβεία. Τότε μόνο πιστεύω ότι θα είχε θέση ως ξεχωριστό άρθρο.

Δεύτερον, τα κριτήρια για εγκυκλοπαιδικότητα που αφορούν τις ταινίες πιστεύω ότι ταιριάζουν και στις τηλεοπτικές σειρές.

Τρίτον αν με τις 12 γλώσσες εννοείς τα ιντερβίκι (διαγλωσσικούς συνδέσμους), δε σημαίνει σπουδαιότητα το γεγονός αυτό για μια ελληνική εγκυκλοπαίδεια. Σκέψου π.χ. στην ινδονησιακή Βικιπαίδεια υπάρχει π.χ. άρθρο για τον Υπουργό τάδε της σημερινής κυβέρνησης της ασιατικής χώρας. Αν ήταν π.χ. πρεσβευτής σε κανά 2-3 ασιατικές χώρες, πιθανόν να τον έχουν και άλλες 11 βικιπαίδειες. Ποια η σημαντικότητα και η ανάγκη να υπάρχει στην ελληνική Βικιπαίδεια?

Τέταρτον, χαρακτήρισες την αξιολογική κρίση εχθρό του εγκυκλοπαιδισμού. Δε νομίζω ότι είναι εχθρός τουλάχιστον για μια εγκυκλοπαίδεια σαν τη Βικιπαίδεια. Κάποιος λέει τη γνώμη του, συζητάται. Δεν έκρινε κανείς ότι δεν αρμόζει στην εγκυκλοπαίδεια αυτή να αναφέρεται σε σειρές. Οι σειρές όμως αυτές πρέπει να έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική κλπ. τηλεόραση. Αλοίμονο άμα καταγράφονταν τα πάντα σε μια εγκυκλοπαίδεια. Σκέψου μόνο ότι αν γράφαμε για όλα , θα έπρεπε να καλύψουμε σειρές που παίζονται σε όλα τα κανάλια, ακόμα και στα τοπικά. Η τεκμηρίωση των απόψεων νομίζω ότι καλύπτεται από την παραπομπή σας στη συγκεκριμένη σελίδα, την οποία οφείλετε να διαβάσετε προσεκτικά. Ισχύουν και για τος ελληνικές κλπ. σειρές πολλά από αυτά που αναγράφονται.

Πέμπτον, η συμβουλή που θα έδινα είναι να μη βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις συμπεριφορές και να διαβάσεις μία ακόμη φορά την πολιτική της Βικιπαίδειας. Να θυμάσαι ότι κάθε συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη αλλά και υπόκειται σε έλεγχο και σε κριτική αν χρειαστεί από άλλους χρήστες. Αυτό ισχύει και για σένα και πρέπει να γίνεται καλώς νοούμενα. Και η συζήτηση εδώ νομίζω αποδεικνύει αυτό. Σε ευχαριστώ ----Lemur12 να΄στε καλά 00:25, 28 Απριλίου 2008 (UTC)