Συζήτηση χρήστη:Makismo

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Makismo, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! 


Γεια σου φίλε Makismo. Έκανες την προσθήκη στην κατηγορία:τζαζ μουσικοί για τον Χέρμπι Νίκολς. Επανέφερα τις αλλαγές σου γιατί έγιναν σε σελίδα κατηγορίας και όχι σε άρθρο. Το άρθρο για τον Χέρμπι Νίκολς είναι ευπρόσδεκτο αλλά θα πρέπει να βρίσκεται στη σελίδα με τίτλο: Χέρμπι Νίκολς και ταυτόχρονα να ικανοποιεί και τις προϋποθέσεις που τίθενται από τη Βικιπαίδεια για τα άρθρα της. Ρίξε μια ματιά στους συνδέσμους παραπάνω και αν έχεις κάποια απορία ρώτησε με. Φιλικά. --sirKay 11:36, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)

Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση.
Αν δεν σου είναι κόπος ,υπόδειξε μου με ένα γράφημα πως μπορώ να εντάξω

π.χ. τον Χέρμπι Νίκολς ή άλλους μουσικούς στην κατηγορία τζαζ μουσικοί κλπ. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Makismo (συζήτησησυνεισφορά) .

(Δεν μπορώ να συγκρατηθώ όταν βλέπω απορίες για λύση, sorry SirKay ).

Για να προσθέσεις το άρθρο για τον Χέρμπι Νίκολς στην Κατηγορία:Τζαζ μουσικοί, τοποθετείς στον τέλος του κώδικά του, μετά το κείμενο που θα έχεις γράψει, την εξής γραμμή:

[[Κατηγορία:Τζαζ μουσικοί|Νίκολς, Χέρμπι]]

Αυτό θα κάνει την δουλειά, και μάλιστα θα ταξινομήσει το άρθρο με βάση το επώνυμο (η αντίστροφη σειρά του ονόματος που φαίνεται). --Dead3y3 Συζήτηση 14:48, 9 Οκτώβριος 2006 (UTC)

Καλησπέρα, και καλωσήρθες κι από μένα. Για τις εικόνες που επιφορτώνεις, πρέπει να διαλέγεις και κάποια άδεια από αυτές που υπάρχουν στο Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων. Για εικόνες που είναι δικές μας χρησιμοποιούμε συνήθως την άδεια GFDL (ελεύθερη εικόνα για κάθε χρήση και τροποποίηση) ή την ΠΔΕΧ (για να βάλεις την άδεια, πάτα "επεξεργασία" στη σελίδα της εικόνας και paste το πρότυπο της άδειας, π.χ. {{GFDL}}). Καλή δουλειά, και καλή συνέχεια - Badseed απάντηση 20:01, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα! Για τις δικές σου φωτογραφίες, αρκεί να κάνεις ότι και με την P9060191.JPG του Βασιλάκη, δηλαδή: ανέβασμα, σημείωση ότι πρόκειται για δικιά σου φωτογραφία στη σύνοψη (ή αφού ανέβει, με το "επεξεργασία") και σήμανση με μια άδεια, όωπς η GFDL που διάλεξες για τη συγκεκριμένη.

Τώρα για τις εικόνες που προέρχονται από άλλα sites, κανονικά πρέπει να υπάρχει άδεια από το δημιουργό τους (όπως γίνεται και με τα κείμενα από άλλες σελίδες). Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η λεγόμενη "εύλογη χρήση" εικόνων, όπου μια εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς άδεια προκειμένου να εικονογραφηθεί ένα θέμα (κάτι που πρέπει να γίνεται με μέτρο ωστόσο). Μπορείς να δεις τα Κριτήρια εύλογης χρήσης για τους κανόνες χρήσης τέτοιων εικόνων-κύριες απαιτήσεις είναι η χαμηλή ανάλυση, και το απαραίτητο της φωτό για το άρθρο. Ανεβάζοντας τη φωτό θα πρέπει απαραίτητα να γράψεις πηγή (που την βρήκες δηλαδή) και τοποθετείς το πρότυπο {{εύλογη χρήση}}. Παράδειγμα η εικόνα Jkrowling2.jpg και η Sidiropoulos1.jpg. Αυτά, ελπίζω να σε βοηθησα. - Badseed απάντηση 05:45, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τόνος και μη τόνος στις κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Η ονομασία του άρθρου δεν παίζει ρόλο στην κατάταξη του στην κατηγορία. Για να αλλάξεις την κατάταξη, αντί να χρησιμοποιήσεις τον κώδικα [[Κατηγορία:Τζαζ μουσικοί|Έλντριτζ, Ρόι]], χρησιμοποίησε τον [[Κατηγορία:Τζαζ μουσικοί|Ελντριτζ, Ρόι]] (χωρίς τόνο στο Ε). Το άρθρο πρέπει να έχει τον σωστό τίτλο.

Προσωπικά πάντως αυτό που οι περισσότεροι βρίσκουν bug (κατάταξη π.χ. υπό το Έ και όχι το Ε), εγώ το βρίσκω κανονικότητα. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι η κατάταξη στις κατηγορίες γίνεται σύμφωνα με τα γράμματα. Το Έ και το Ε έχουν διαφορετικούς κωδικούς στα συτήματα χαρακτήρων ASCII, HTML, UTF, κτλ. --Dead3y3 Συζήτηση 15:19, 12 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εικόνα P37157XEQXB.jpg προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ χρήστη: Η εικόνα P37157XEQXB.jpg που επιφόρτωσες είναι υποψήφια για διαγραφή, είτε γιατί δεν αναφέρεται η πηγή της, είτε γιατί πιθανόν παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν δεν δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, η εικόνα θα διαγραφεί σε λίγες ημέρες. Παρακαλώ τοποθέτησε τις αναγκαίες πληροφορίες στη σελίδα περιγραφής της εικόνας. Αν έχεις κάποια απορία για το τι πρέπει να γράψεις, δες την σελίδα Βικιπαίδεια:Πολιτική χρήσης εικόνων ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου.