Συζήτηση χρήστη:Georgescarter

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Georgescarter, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Button sig.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! --MARKELLOSΚαλή χρονιά 17:35, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ μην αφαιρείτε το πρότυπο πηγών από το άρθρο, καθώς δεν υποστηρίζεται από κάμία πηγή, ώστε να είναι επαληθεύσιμο. Αν τυχόν έχετε τη δυνατότητα υποστηρίξτε το με τρίτες ανεξάρτητες πηγές. Σε διαφορέτικη περίπτωση αφήστε το πρότυπο ώστε να μπορέσει να γίνει τεκμηρίωση του από κάποιον άλλο χρήστη. Ευχαριστώ. Καλές συνεισφορές.--MARKELLOSΚαλή χρονιά 17:42, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ευχές κ.λπ.[επεξεργασία κώδικα]

Καλή χρονιά γιά κάθε άνθρωπο και γιά όλους. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον στη Βικιπαίδεια και σας ευχαριστώ. Ωστόσο, δεν κατάφερα να μπώ εύκολα στη διαδικασία της συνεργασίας της με τους χρήστες. Ειμαι νεοφερμένος στο χώρο των ηλεκτρονικών και σίγουρα θα φταίω εγώ. ΄Ομως κάποιες αναλυτικότερες οδήγίες γιά την επεξεργασία π.χ. θα μας διευκόλυνε. Εγκάρδιους χαιρετισμούς Γιώργος Κάρτερ--Georgescarter 18:02, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Οδηγός για ναυτιλομένους[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε και πάλι. Ρίξτε μιά ματιά στο Βικιπαίδεια:Οδηγός για νέους χρήστες και για οτιδήποτε άλλο προκύψει το ξανασυζητάμε. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΚαλή χρονιά 18:06, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Ευχές κ.λπ.[επεξεργασία κώδικα]

Καλή χρονιά γιά κάθε άνθρωπο και γιά όλους. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον στη Βικιπαίδεια και σας ευχαριστώ. Ωστόσο, δεν κατάφερα να μπώ εύκολα στη διαδικασία της συνεργασίας της με τους χρήστες. Ειμαι νεοφερμένος στο χώρο των ηλεκτρονικών και σίγουρα θα φταίω εγώ. ΄Ομως κάποιες αναλυτικότερες οδήγίες γιά την επεξεργασία π.χ. θα μας διευκόλυνε. Εγκάρδιους χαιρετισμούς Γιώργος Κάρτερ--Georgescarter 18:07, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC) Υ.Γ. Δεν αναφέρω πηγές στην επεξεργασία της σελίδας μου. Είναι ευνόητο. Αλλά η «επεξεργασία» δεν είναι ακόμα πλήρης. Θέλει...«εργασία». Γ.Κ.

Επίτηδες πρόσθεσα το πρότυπο για να σας επισταθεί η προσοχή στο ζήτημα των πηγών θεωρώντας ότι θα μπορέσετε να καλύψετε αυτό το κενό για το συγκεκριμένο άρθρο.

Ειδικά για την επεξεργασία ρίχτε μιά ματιά εδώ--MARKELLOSΚαλή χρονιά 18:14, 6 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Χρήστης:Gcarter[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα σας. Θα ήθελα σας παρακαλώ να μάθω αν ο λογαρισμός Χρήστης:Gcarter ανήκει σε εσάς. Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 11:10, 18 Νοεμβρίου 2008 (UTC)

Φωτογραφίες[επεξεργασία κώδικα]

Έχετε ανεβάσει αρκετές εικόνες χωρίς να σημειώνετε το καθεστώς πνευματικών δικαιωμάτων που τις διέπουν. Χωρίς την απαραίτητη σήμανση τα αρχεία θα διαγραφούν. Δείτε σχετικά και τις σελίδες Βικιπαίδεια:Οδηγός αδειών χρήσης για εικόνες και Βικιπαίδεια:Πολιτική χρήσης εικόνων. Για ένα κατάλογο των εικόνων που έχετε ανεβάσει δείτε εδώ. Ευχαριστώ. --Dada* 09:47, 20 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Το Αρχείο:Γ. ΧΥΤΗΡΗΣ.JPG υποψήφια προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφορτώσατε ή τροποποιήσατε, Αρχείο:Γ. ΧΥΤΗΡΗΣ.JPG, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει πινακίδα σήμανσης άδειας χρήσης. Η παρουσία πινακίδας σήμανσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι πληροφορίες για την πηγή της εικόνας, καθώς οι περισσότερες άδειες ελεύθερης χρήσης απαιτούν την αναφορά του δημιουργού. Ακόμη όμως και σε εικόνες χωρίς πνευματικά δικαιώματα, η καταγραφή της πηγής της μπορεί να επιβεβαιώσει την εύλογη ή ελεύθερη χρήση της ώστε να μην διαγραφεί λόγω αμφιβολίας. Αν ενδιαφέρεστε για την διατήρησή της συμπληρώστε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. Egmontaz συζήτηση

Η Αρχείο:6β. Η βιολονίστρια.JPG υποψήφια προς διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφορτώσατε ή τροποποιήσατε, Αρχείο:6β. Η βιολονίστρια.JPG, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει πινακίδα σήμανσης άδειας χρήσης. Η παρουσία πινακίδας σήμανσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι πληροφορίες για την πηγή της εικόνας, καθώς οι περισσότερες άδειες ελεύθερης χρήσης απαιτούν την αναφορά του δημιουργού. Ακόμη όμως και σε εικόνες χωρίς πνευματικά δικαιώματα, η καταγραφή της πηγής της μπορεί να επιβεβαιώσει την εύλογη ή ελεύθερη χρήση της ώστε να μην διαγραφεί λόγω αμφιβολίας. Αν ενδιαφέρεστε για την διατήρησή της συμπληρώστε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. Egmontaz συζήτηση

Κατίνα Παπά[επεξεργασία κώδικα]

Γειάσας! Σχετικά με το έτος γέννησης, είναι με βεβαιότητα το 1900? Πάντως το 1903 βλέπω ότι αναφέρεται σε διάφορες πηγές (δεν ξέρω πόσο έγκυρες είναι) [[1]]Alexikoua 20:06, 25 Απριλίου 2009 (UTC)

Καλημέρα[επεξεργασία κώδικα]

Το τριήμερο άφησα το ίδιο τυποποιημένο μήνυμα σε τουλάχιστον άλλους 30 χρήστες. Δε νομίζω ότι είναι λόγος για να εγκαταλείψουν το εγχείρημα. Και επίσης το μήνυμα το άφησα στο χρήστη Mipa5 οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι η παρεξήγηση; Χρόνια πολλά και για τη γιορτή σας, αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:32, 4 Μαΐου 2009 (UTC)

Μπορούμε επίσης πολύ εύκολα να λύσουμε το θέμα της εικόνας Αρχείο:Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ.JPG. Συμπλήρωσα τα στοιχεία που είναι απαρραίτητα. Λείπει μόνο η άδεια χρήσης του αρχείου. Αναφέρετε μεν ότι διανέμετε χωρίς πνευματικά δικαιαώματα, πρέπει ωστόσο να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Σας παραθέτω παρακάτω τα κείμενα των συνηθέστερων αδειών ώστε να επιλέξετε.

1. {{ΚΚ-χρήστη}}

Αυτή η εικόνα (ή το μέσο στο οποίο βρίσκεται) αποτελεί κοινό κτήμα επειδή ο δημιουργός της, έχει παραιτηθεί από τα δικαιώματά του. Αυτό ισχύει παγκοσμίως.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι νομικά δυνατό (όπως στην Ελλάδα), ο δημιουργός παραχωρεί σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτό το έργο για οποιονδήποτε σκοπό, χωρίς καμία επιφύλαξη ή διατύπωση, εκτός εάν τέτοιες διατυπώσεις απαιτούνται από το νόμο.

2. {{ΚΚ}}

Αυτή η εικόνα είναι κοινό κτήμα, δηλαδή έχει ελευθερωθεί από πνευματικά δικαιώματα με την θέληση του δημιουργού της, ή έχει περάσει η χρονική τους διάρκεια ή δεν δικαιούται πνευματικά δικαιώματα. Αυτό ισχύει παγκοσμίως.

3. {{GFDL}}

Επιτρέπεται η αντιγραφή, διανομή ή/και τροποποίηση αυτής της εικόνας κάτω από τους όρους της άδειας τεκμηρίωσης GNU Έκδοση 1.2 ή οποιαδήποτε νεότερη που θα εκδοθεί από το Free Software Foundation · χωρίς Αμετάβλητα Τμήματα, χωρίς Κείμενο Εξωφύλλου, και χωρίς Κείμενο Πίσω Εξωφύλλου. Ένα αντίγραφο της άδειας βρίσκεται στην ενότητα Βικιπαίδεια:GNU Free Documentation License.

4. {{αναφορά}}

Αυτή η εικόνα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία. Ωστόσο, ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων επιτρέπει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει, διανείμει ή τροποποιήσει την εικόνα για οποιονδήποτε σκοπό (εμπορικό ή όχι) αρκεί να γίνεται αναφορά στο όνομά του.

5. {{ΠΔΕΧ}}

Αυτή η εικόνα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία. Ωστόσο, ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων επιτρέπει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει, διανείμει ή τροποποιήσει την εικόνα για οποιονδήποτε σκοπό (εμπορικό ή όχι).


Πλήρη κατάλογο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων.

Μόλις επιλέξετε κάποια άδεια ενημερώστε με ώστε να μπει στο άρθρο και να μην υπάρξει στο μέλλον καμία ενόχληση για τις εικόνες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:50, 4 Μαΐου 2009 (UTC)

Εκρεμμεί η επιλογή της άδειας για το Αρχείο:Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ.JPG. Παρακαλώ ενημερώστε με μόλις επιλέξετε άδεια πό τις παραπάνω. Στη συνέχεια πολύ εύκολα μπορούν να τακτοποιηθούν και οι υπόλοιπες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:26, 5 Μαΐου 2009 (UTC)

Ωραία με τη φώτο της Ιφιγένειας Χρυσοχόυ είμαστε εντάξει όπως και με τις περισσότερες. Έκανα μια πλήρη λίστα με τις εικόνες που υπάρχουν εκρρεμότητες ώστε μέσω της συνεργσίας μας να τακτοποιηθούν σύντομα και να κλείσει μια για πάντα το θέμα.

Πρέπει καταρχήν να επιλέξετε μία άδεια για τα παρακάτω αρχεία:

Επίσης να μου επιβεβαιώσετε ότι οι παρακάτω εικόνες βρίσκονται στο αρχείο σας και έχουν φωτογραφηθεί από εσάς. Οι άδειες τους έχουν τακτοποιηθεί ήδη.

Αυτά για αρχή. Μόλις λάβω απάντησήσας για τις παραπάνω θα συζητήσουμε και για τις υπόλοιπες (περί τις 10).--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:52, 5 Μαΐου 2009 (UTC)

Ωραία, οι άδειες τακτοποιήθηκαν. Μην ξεχνάε μόνο να τις βάζετε μέσα σε διπλές {{ }}.

Μόνο που δε μου απαντήσατε για την πηγή των άλλων εικόνων. Παρακαλώ ενημερώστε με ή

συμπληρώστε μόνος σας το πεδίο πηγή πχ. αρχείο Γ. Κάρτερ κτλ.

Ευχαριστώ,--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 12:23, 7 Μαΐου 2009 (UTC)

Και οι τελευταίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Σας παραθέτω έναν κατάλογο με τις τελευταίες εικόνες που χρειάζονται συμπλήρωση πηγή, άδειες ή και τα δύο. Μετά από αυτές είμαστε και τυπικά εντάξει. Καλή συνέχεια.

--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:21, 16 Μαΐου 2009 (UTC)

Ωστόσο μας διέφυγαν τρεις λεπτομέρειες από τον τελευταίο κατάλογο

Η εικόνα

Αρχείο:ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ. με Γ.Κ..JPG

δε μπορεί να απελευθερωθεί με αυτή την άδεια. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο φωτογράφο, ο οποίος αποκλείεται να είστε εσείς. Εφόσον μάλιστα έχετε ανεβάσει ήδη μία του Σταυρόπουλου δε νομίζω ότι δικαιολογείται εύλογη χρήση. Θα ρωτήσω πάντως χρήστες με καλύτερες γνώσεις από εμένα.

Το ίδιο και για το

Αρχείο:P1130307.JPG

η εικόνα

Αρχείο:ΜΑΒΙΛΗΣ ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ.JPG προέρχεται από το ίδιο έντυπο για το θάνατο του ποιητή του 1914;

Άρα εκρρεμεί η συμπλήρωση της πηγής στην τρίτη εικόνα και η γνώμη ειδικότερων από εμάς τους δύο για τις δύο πρώτες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:08, 16 Μαΐου 2009 (UTC)

Η βικιπαίδεια ευχαριστεί για την προσφορά της φωτογραφίας του Κωστή Μεραναίου... --Ttzavaras 07:07, 19 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Καλησπέρα. Μήπως τυχόν θυμάστε πότε τραβήξατε τη φωτογραφία του Μεραναίου; Ρωτάω για καθαρά ιστορικούς λόγους. Σας ευχαριστώ κι εγώ για τη φωτογραφία.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:27, 19 Οκτωβρίου 2009 (UTC)

Καλή σας ημέρα! Για να μην το ψάχνετε άδικα, σας ενημερώνω ότι το αρχικό άρθρο "ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΣ" μεταφέρθηκε πλέον στο άρθρο Τάσος Χατζής (γραμμένο με πεζά). Ευχαριστώ και καλές συνεισφορές. --Ttzavarasσυζήτηση 11:16, 7 Μαρτίου 2010 (UTC)

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σας αγαπητέ κ. Κάρτερ. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα ονόματα στις κατηγορίες προστίθενται αυτόματα, όταν στο τέλος κάθε λήμματος προσθέσουμε την ανάλογη κατηγορία. Έτσι, στην κατηγορία "Ζακυνθινοί" δεν μπορούμε να προσθέσουμε με το χέρι τον Διονύση Ρώμα, μια και δεν υπάρχει ακόμη το λήμμα γι' αυτόν. Ευχαριστώ και πάντα καλές συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 17:02, 19 Μαρτίου 2010 (UTC)

Καλησπέρα σας ξανά. Η "επίμαχη" φωτογραφία του Σπυρομήλιου ανέβηκε και τοποθετήθηκε στο άρθρο. Καλές συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 13:08, 3 Μαΐου 2010 (UTC)

Αρχείο:ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ.JPG[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σας. Η φωτογραφία του Σπύρου Σπυρομήλιου δεν μπορεί να παραμείνει. Τα πνευματικά της διακαιώματα ανήκουν με βάση την ελληνική νομοθεσία στο φωτογράφο που την τράβηξε μέχρι και 70 χρόνια από το θάνατό του.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:12, 3 Μαΐου 2010 (UTC)

Γεώργιος Σαμαρτζής[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Μήπως ξέρεις τον Σαμαρτζή και τα έργα του πολύ καλά; θα ήθελα να σε ρωτήσω για συγκεκριμένους πίνακες αν είναι έργα του. --Μυρμηγκάκι 09:20, 3 Ιουνίου 2010 (UTC)