Συζήτηση χρήστη:Ecatodarcus

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήρθες!


Ecatodarcus, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --✻tony esopi λέγε 16:11, 5 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ουρανοξύστης Tuntex[επεξεργασία κώδικα]

Ο ουρανοξύστης Tuntex, γνωστός και ως T & C Tower ή 85 SKYTOWER (the Tuntex & Chien-Tai Tower; Chinese: 高雄85大樓), είναι ένας ουρανοξύστης 85 ορόφων, ο οποίος βρίσκεται στη πόλη Καο-σούνγκ της Ταϊβάν. Το κτήριο έχει ύψος 347.5 m (1,140 πόδια). Μια κεραία στην κορυφή του ανεβάζει το ύψος του στα 378 m (1,240 πόδια). Κατασκευάστηκε από το 1994 μέχρι και το 1997, είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην πόλη της Καο-σούνγκ, και υπήρξε ο ψηλότερος σε όλη την Ταϊβάν μέχρι και την ολοκλήρωση το Taipei 101 που βρίσκεται στην Ταϊπέι της Ταϊβαν.

Το κτήριο σχεδιάστηκε από τους C.Y. Lee & Partners and Hellmuth, Obata & Kassabaum, και έχει ένα ασυνήθιστο σχέδιο δίκρανου με 2 ξεχωριστά τμήματα 39 ορόφων στη βάση του, τα οποία καταλήγουν σε ένα κεντρικό πύργο. Αυτός ο σχεδιασμός αφήνει ένα ουσιώδες κενό ανάμεσα στα δύο κατώτερα τμήματα. Το σχέδιο του κτηρίου είναι εμπνευσμένο από το το κινεζικό Κάο (ή Γκάο 高), που σημαίνει "ψηλός", και είναι επίσης και το πρώτο συνθετικό της ονομασίας της πόλης. Ο John W. Milton ήταν ο Project Director εκ μέρους της Turner International Inc (Νέα Υόρκη), μια θυγατρική της Turner Construction.

Το κτήριο ανήκει στον όμιλο Tuntex Group (Chien-Tai is a subsidiary) και κατά κύριο λόγο αποτελείται από γραφεία, αλλά περιλαμβάνει και χώρο κατοικιών, ένα τμήμα καταστημάτων ενώ το ξενοδοχείο Splendor Kaohsiung καταλαμβάνει του ορόφους από τον 37ο έως και τον 70ο. Στον 75 όροφο υπάρχει χώρος παρακολούθησης ο οποίος προσφέρει θέα σε όλη την πόλη της Καο-σούνγκ, το ποτάμι της Αγάπης (Love River) και το λιμάνι της πόλης, ενώ είναι προσπελάσιμος από ταχύτατους ανελκυστήρες που είναι δυνατό να κινούνται με ταχύτητα μέχρι και 10,17 μέτρα/δευτ.

Πρόσβαση

Το κτηριο είναι προσβάσιμο με τα πόδια από στα δυτικά από το σταθμό Sanduo Shopping District του μετρό της Καο-σούνγκ.

Φωτογραφίες


Ecatodarcus (συζήτηση) 06:53, 2 Νοεμβρίου 2013 (UTC)[απάντηση]