Συζήτηση χρήστη:Anastasis95k

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Πληροφορίες και συμβουλές (1)[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα!

Wikipedia Education Program Aristotle University of Thessaloniki logo.svg

Είμαστε στα μισά της προσπάθειας και αρκετοί τα πηγαίνουν ήδη πολύ καλά. Το παρακάτω μήνυμα αποστέλλεται σε όλους και περιέχει επισημάνσεις και συμβουλές για ζητήματα που κάποιοι χρειάζονται.

  1. Κάποιοι έχουν ξεχάσει να δημιουργήσουν τη σελίδα χρήστη τους και να προσθέσουν το πρότυπο {{userauthmath14|αριθμός μητρώου}} (όπου φυσικά στο αριθμός μητρώου θα γράψετε το δικό σας!). Για να το κάνετε, θα πρέπει να πάτε στη σελίδα χρήστη σας και να πατήσετε επεξεργασία κώδικα. (παράδειγμα)
  2. Για όσους ήταν στο μάθημα και είδαν το ότι με τον VisualEditor είναι απλό να κάνεις αντιγραφή και επικόλληση το κείμενο από την αγγλική Βικιπαίδεια στην ελληνική, μαζί με τις εικόνες, πρότυπα και παραπομπές, υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν είχε προβλεφθεί: Στην ελληνική βικιπαίδεια ο οπτικός επεξεργαστής είναι ενεργοποιημένος για όλους, αλλά στην αγγλική βικιπαίδεια θα πρέπει να πάτε στις προτιμήσεις Beta και να ενεργοποιήσετε το VisualEditor. Μετά από αυτό, θα έχει προστεθεί στις καρτέλες το "Edit beta" που αντιστοιχεί στο δικό μας "Eπεξεργασία" (σκέτο). Από εκεί και πέρα είναι ευκολότερα τα πράγματα.
  3. Όσοι επιθυμούν, μπορούν από τις προτιμήσεις τους, καρτέλα "Εμφάνιση", ενότητα "Εκπαίδευση", να ενεργοποιήσουν ένα σύνδεσμο για τα μαθήματά σας στην κορυφή κάθε σελίδας, από όπου μπορούν να βλέπουν τη δραστηριότητα όλων των συμφοιτητών τους.
  4. Για όσους δεν έχουν επιλέξει ακόμη λήμμα, η σελίδα με τα προτεινόμενα αναμορφώθηκε έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο ποια είναι ακόμη διαθέσιμα. Πιθανό να προστεθούν λίγες ακόμη προτεινόμενες εργασίες, αργότερα.
  5. Αν κάποιοι προβληματίζονται γλωσσικά με την μετάφραση (δηλ. δεν ξέρουν αγγλική ή άλλη γλώσσα) ας απευθυνθούν σε εμένα ή τον κύριο Μπράτσα για εναλλακτικές.
  6. Όσοι έχουν εξαιρετικά μεγάλα λήμματα και πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το λήμμα τους, μπορούν να κάνουν επιλογή του περιεχομένου έτσι όμως ώστε να παραμένει ένα σωστό και περιεκτικό λήμμα με σωστή ροή (και όχι κουτσό). Εξίσου σημαντικό με το μέγεθος του λήμματος είναι να έχετε προσθέσει συνδέσμους προς άλλα λήμματα και παραπομπές/υποσημειώσεις όπου υπάρχουν.
  7. Το πρόχειρο χρήστη είναι χρήσιμο για πειραματισμούς ή κατά την πρώτη σας προσπάθεια για να γράψετε την εισαγωγή του λήμματος, προκειμένου να την μεταφέρετε ξεκινώντας ένα κανονικό λήμμα. Όμως, θα πρέπει οπωσδήποτε το λήμμα να το γράψετε στον κανονικό χώρο λημμάτων, όπου θα το επεξεργάζονται και άλλοι χρήστες.
  8. Καλό είναι να μην αφήνετε αμετάφραστο κείμενο στα λήμματα. Μπορείτε να αντιγράφετε και να μεταφράζετε κομμάτι-κομμάτι.
  9. Για ότι προβλήματα και απορίες έχετε, μπορείτε να στέλνετε μήνυμα στους βοηθούς. Αν αφορούν κυρίως τεχνικά ζητήματα (πως θα μορφοποιήσετε κάτι, πως να κάνετε συνδέσμους/υποσημειώσεις κλπ), μπορείτε εκτός από τους βοηθούς να απευθυνθείτε και στην Αγορά που είναι ο κεντρικός χώρος συζητήσεων.

Καλή συνέχεια! —geraki (συζήτηση) 08:48, 22 Ιουνίου 2014 (UTC)Απάντηση[απάντηση]

Πληροφορίες και συμβουλές (2)[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα!

Wikipedia Education Program Aristotle University of Thessaloniki logo.svg

Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος. Κάποιοι από εσάς τα πηγαίνουν περίφημα! Κάποιοι βιάζονται χωρίς λόγο. Αν τα πάρετε σιγά σιγά, θα καταλάβετε ευκολότερα το πως μπορείτε να κάνετε καλές επεξεργασίες. Η τελειότητα ΔΕΝ απαιτείται, ειδικά από εσάς.

Όσοι χρειάζονται βοήθεια μπορούν να απευθύνονται σε εμένα, τον κ. Μπράτσα ή τους Ambassadors. Όταν στέλνετε μηνύματα, καλό είναι να αναφέρετε και το όνομα χρήστη σας και το λήμμα με το οποίο ασχολείστε, για να καταλάβουμε καλύτερα τι σας προβληματίζει.

Υπενθυμίζω ότι μπορείτε να μεταφράζετε ένα λήμμα κομμάτι-κομμάτι. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε κείμενο στα αγγλικά (οι παλιού βικιπαιδιστές έχουμε μια "αλλεργία" σε αυτό, καθώς δείχνει προχειρότητα).

Για μια μικρή βοήθεια, για όσους ξεκινούν τώρα και όσους κάνουν επεξεργασία μέσα από τον VisualEditor, ετοίμασα δυο "μικρά" βίντεο:

Καλή συνέχεια! —geraki (συζήτηση) 14:38, 28 Ιουνίου 2014 (UTC)Απάντηση[απάντηση]