Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση χρήστη:Κώστας Χατζιδάκης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σύντομο βιογραφικό του Κώστα Χατζιδάκη: Ξεκινάει με το Πάντειο πανεπιστήμιο και αξιοποιεί μια πρόσκληση για Έφεδρος αξιωματικός της Αεροπορίας και διευθυντής Τύπου εκεί. Απολυόμενος, αρχίζει τους πολιτικούς του αγώνες με την ένωση Κέντρου και μετά το 67 δουλεύει στην αντίσταση. Στα ταξίδια του έξω, επισκέπτεται συχνά ως σύνδεσμος, τον Π. Βαρδινογιάννη, Α. Παπανδρέου, Κώστα Ανδρειόπουλο . Το 1971 συλλαμβάνεται από την χούντα, βασανίζεται και η σύλληψή του αναφέρεται στα τότε πρωτοσέλιδα. Κλείνουν τα γραφεία του και του αφαιρούν το διαβατήριο. Καταστρέφεται οικονομικά και επαγγελματικά και μένει άνεργος. Γράφει (1973) το πρώτο αντιδικτατορικό βιβλίο του «Οι Μεν και οι Δε». Μόνο το 1974 του επιστρέφεται το διαβατήριο. Ακολουθούν άλλα εννέα βιβλία του, τα μισά πολιτικά, τα οποία και κάνουν επανεκδόσεις. (σημαντικότερα, Καφέ Βυζάντιο, Μια Αλλαγή που ναυαγεί, Ο Ανδρέας κι εγώ, Οι χυδαίοι στην εξουσία, Θεία Γυναίκα, Απαγορευμένα κείμενα, Οι Παρεξηγημένοι, Γυμνή Γυναίκα, κ.ά.). Το 1984 του απονέμεται κρατική διάκριση για τον αντιστασιακό του αγώνα. Τον ίδιο χρόνο εκδίδει επί τετραετία το περιοδικό «ΕΠΙ». Το βιβλίο του «Ο Ανδρέας κι εγώ» που είναι το δεύτερο της πολιτικής του τριλογίας, τον φέρνει σε οριστική ρήξη με το ΠΑΣΟΚ αφού με αυτό αποκάλυψε πρώτος τα σκάνδαλά του. Με το τρίτο της τριλογίας του (Το τέλος του Καραμανλισμού) έχει καταδικάσει και στιγματίσει την νεοκαραμανλική περίοδο για τα γνωστά της σκάνδαλα.Ακριβώς για τον λόγο αυτό και τα δυο μεγάλα κόμματα (όπως αποδεικνύεται) τον κτύπησαν ανελέητα αλλά ο Κώστας Χατζιδάκης δεν υποχώρησε και δεν κάμφθηκε ποτέ. Στις χίλιες επτακόσιες εβδομαδιαίες εκπομπές του στην ιδιωτ. Υηλεόραση από το 1992 μέχρι και σήμερα, τον τιμούν σαν καλεσμένοι του σημαντικότατες προσωπικότητες. ( Άννα Συνοδινού, Μανώλης Γλέζος, Άννα Σικελιανού, Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, Φώτης Κουβέλης, Μιχάλης Κατσαρός, Ελένη Καζαντζάκη, Τάσος Νεράντζης, Βύρων Πολύδωρας, Τάσος Αθανασιάδης, Παναγούλης, Θεοδωράκης, Βενιζέλος, Πασαλάρης, Κρητικός, Καρατζαφέρης, Αβραμόπουλος κ.α. Επίσης ο μεγάλος Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Ροζέ Γκαρωντύ κατ’ αποκλειστικότητα! Με την ΕΡΤ βρίσκεται σε διαρκή κόντρα θεωρώντας ότι εκεί «εισάγονται» μόνο πρόσωπα κομματικών τοποθετήσεων με αποστολή να λιβανίζουν το κατεστημένο και να διαβάζου ως γνωστόν… υπηρεσιακά σημειώματα εντολέων τους και ότι η μάχη έξω από τα δόντια γίνεται μόνο στην ελέυθερη τηλεόραση. Το 1998 Ιδρύει την Εταιρεία Υπεράσπισης Αξιών, την οποία τιμούν ως μέλη, η Άννα Συνοδινού, ο τ. Πρόεδρος Δημοκρατίας Μιχ. Στασινόπουλος, ο τ. Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας κ.α. Το 2000 γίνεται Πρόεδρος της ΕΥΑ. ([1])

Καλώς ήρθες!


Κώστας Χατζιδάκης, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:46, 21 Ιανουαρίου 2009 (UTC)[απάντηση]