Συζήτηση χρήστη:Βαλεντίνα/Αρχείο 1

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αυτή η σελίδα είναι αρχείο. Μην επεξεργάζεστε τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας. Παρακαλούμε απευθύνετε πρόσθετα σχόλια στην τρέχουσα σελίδα συζήτησης.


Καλώς ήρθες![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Βαλεντίνα, καλώς ήρθες στην Βικιπαίδεια!

Ελπίζω να σου αρέσει να συνεισφέρεις εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι πολύ εύκολη, ακόμα και η συγγραφή κάποιου λήμματος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να καταστρέψεις ολοκληρωτικά ένα λήμμα αφού υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις. Επίσης μπορείς να κοιτάξεις στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια για σελίδες που αφορούν την ίδια τη Βικιπαίδεια, την λειτουργία της και τους "κανόνες" που όλοι οι χρήστες και συγγραφείς ακολουθούν. Διάβασε την Πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Επισκέψου την Αγορά όπου μπορείς να διαβάσεις όλα τα σχετικά για αυτό τον ιστοχώρο, να εκφράσεις απόψεις και να κάνεις ερωτήσεις.

Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης του οπτικού επεξεργαστή κειμένων
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Οδηγός χρήσης κώδικα μορφοποίησης
Εισαγωγή στη Βικιπαίδεια
Μερικές ιδέες
Μερικές ιδέες και κόλπα για να ξεκινήσεις:
  • Δες την εισαγωγή στην επεξεργασία με τον οπτικό επεξεργαστή.
  • Μπορείς να πειραματιστείς στο πρόχειρο.
  • Πάτησε στο κουμπί «Επεξεργασία κώδικα» σε μια σελίδα, για να δεις πως έκαναν κάτι οι άλλοι χρήστες ή για να δεις πως δουλεύει εσωτερικά ο κώδικας μορφοποίησης. Μπορεί να σου χρειαστεί για ποιο εξελιγμένα πράγματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο οπτικός επεξεργαστής είναι υπεραρκετός.
  • Μπορείς να υπογράφεις χρησιμοποιώντας τέσσερις περισπωμένες, έτσι: ~~~~. Αυτό εμφανίζει το όνομα χρήστη σου, και την ημερομηνία και ώρα που υπόγραψες το μήνυμα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα λήμματα.
  • Χρησιμοποίησε την βοήθεια για ό,τι απορία έχεις.

Μπορείς να με ρωτήσεις ότι χρειάζεσαι στη δική μου σελίδα συζήτησης. Μην ανησυχείς και μην φοβάσαι για τίποτε. Κι εγώ ήμουν ένας άσχετος όταν ξεκίνησα.

Σου εύχομαι καλή συμμετοχή! - geraki (συζήτηση) 12:25, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Καλησπέρα σας, Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου δώσατε στο παραπάνω κείμενο και προσπαθώ στα πλαίσια του εφικτού να τις πραγματοποιήσω. Στα μαθήματα που πραγματοποίησα πριν να ξεκινήσω να γράφω στο wiki, μου έγινε ξεκάθαρο πως δεν είναι δυνατό να να καταστρέψω οριστικά ένα λήμμα και σαφώς ότι υπάρχει η δυνατότητα για την επαναφορά παλαιότερου κειμένου. Πιστεύω βέβαια ότι αναφέρεστε γενικά επειδή δεν αναφέρεστε σε κάτι συγκεκριμένο (Βοήθεια:Σελίδες συζήτησης: Είναι θεμιτό και χρήσιμο να παραθέτουμε στη σελίδα συζήτησης την πηγή μιας διόρθωσης που κάναμε στο κυρίως λήμμα.").

Το μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σας είναι στο ότι η συγγραφή κάποιου λήμματος δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζεις κάποιος τις λεπτομέρειες και να είναι (όπως αποκαλείτε εσείς) "άσχετος" διότι εμφανίζονται παρόμοια με αυτό άρθρα στον διαδίκτυο : https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/2425694/poso-boroume-na-empistevomaste-tin-wikipedia αλλά σίγουρα δεν είμαι αυτή που θα το κρίνει αυτό.

Μια διόρθωση που θα πρότεινα στους 'απλούς κανόνες", είναι στον κανόνα no 10 : (Όχι προσωπικές επιθέσεις. Μη γράφετε σε κανέναν χρήστη ότι είναι ηλίθιος ή μην τον προσβάλλετε (ακόμη και αν είναι ηλίθιος). Αντίθετα εξηγήστε του τι κάνει λάθος, γιατί είναι λάθος και πώς να το διορθώσει. Αν είναι δυνατόν, διορθώστε το ο ίδιος (αλλά μην ξεχνάτε τα παραπάνω).) Πιστεύω πως το "ακόμη και αν είναι ηλίθιος" είναι προσωπική γνώμη του ατόμου που το έγραψε και έρχεται σε αντίθεση με τον κανόνα no 4: Ουδέτερη οπτική γωνία (NPOV) που πιστεύω ισχύει σε όλη τη wikipedia.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και βλέπω ότι ακόμη έχω αρκετά να μάθω, Καλή σας ημέρα --Βαλεντίνα (συζήτηση) 22:21, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]