Συζήτηση προτύπου:Σε χρήση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Για να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο σε μια σελίδα, τοποθετήστε το εξής κώδικα:

{{Σε χρήση}}

Πότε πρέπει να τοποθετείτε το πρότυπο[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο «Σε χρήση» πρέπει να τοποθετείτε σε μια σελίδα όταν συντρέχει ένας ή περισσότεροι από τους ακόλουθους λόγους:

  • Σκοπεύετε να επεξεργαστείτε μια σελίδα για πραγματικά πολλή ώρα, άμεσα και σε όλη την έκταση της.
  • Θέλετε να κάνετε μικροδιορθώσεις, αλλά πάρα πολλές και, πάλι, σε όλη την έκταση της σελίδας,

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το πρότυπο:

  • Όταν αναζητάτε για πηγές στο Διαδίκτυο και τραβάτε φωτογραφίες για άρθρα. Επίσης όταν κοιμάστε, τρώτε, δουλεύετε, φτιάχνετε φραπεδάκια, νανουρίζετε το μωρό, στείνετε servers και για όποιον άλλον πιθανό και απίθανο λόγο απουσίας.

Σχόλια[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο αυτό είναι για την αποφυγή του να ανοίξει κάποιος ένα άρθρο για επεξεργασία που θα του πάρει ώρα και να το ανοίξει και δεύτερος με αποτέλεσμα συντακτική διαμάχη. Εννοείται ότι τέτοιο θέμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όταν κοιμάστε ή τρώτε ή ότι άλλο κάνετε, αλλά μόνο για τα 10 λεπτά, μισή ώρα ή όση ώρα το επεξεργάζεστε μέχρι να κλείσετε τον browser. Δεν είναι δυνατόν να αποκλείετε άλλους χρήστες από την επεξεργασία ενός άρθρου για ημέρες. Αυτό είναι ενάντια στην πολιτική της Βικιπαίδειας, και αναιρεί το πλεονέκτημα της πολυπρόσωπης επεξεργασίας ενός άρθρου. Κανένα άρθρο δεν είναι ιδιοκτησία ενός και μόνο χρήστη. —Geraki 2005-07-29 T 00:24 Z

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρεθεί και από όλα τα άρθρα που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία--Kalogeropoulos 17:41, 29 Ιουλίου 2005 (UTC)

Επίσης να το τοποθετείτε στην αρχή του λήμματος και όχι στο τέλος του, ούτως ώστε να είναι άμεσα αντιληπτό το γεγονός της επεξεργασίας.Kassianos 21:09, 25 Νοεμβρίου 2006 (UTC)

Αλλαγή έκφρασης[επεξεργασία κώδικα]

Η έκφραση Επίσης όταν κοιμάστε, τρώτε, δουλεύετε, φτιάχνετε φραπεδάκια, νανουρίζετε το μωρό, στήνετε servers και για όποιον άλλον πιθανό και απίθανο λόγο απουσίας. καλό θα ήταν να αποδωθεί απλά όταν δεν επεξεργάζεσται το λήμμα κλτ. Δεν τη θεωρώ πρέπουσα για εγκυκλοπαίδεια SFriendly.svg. Xaris333 (συζήτηση) 21:22, 22 Ιουνίου 2013 (UTC)