Συζήτηση κατηγορίας:Κρατικά σύμβολα της Κύπρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Σύμβολα[επεξεργασία κώδικα]

Τόσο ο θυρεός της ΚΔ, όσο και η σημαία της ΚΔ, δεν είναι εθνικά σύμβολα της Κύπρου, είναι κρατικά σύμβολα. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 07:06, 4 Ιουλίου 2018 (UTC)

Και ο Εθνικός Ύμνος, ως ύμνος του κράτους χρησιμοποιείται. Xaris333 (συζήτηση) 09:58, 4 Ιουλίου 2018 (UTC)

Ωστόσο, ο όρος w:en:national δεν ισοδυναμεί πάντα με το έθνος, χρησιμοποιείται και για το κράτος. Και στα ελληνικά κάποτε ισχύει: π.χ. ονομάζεται Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και όχι Κρατών, αλλά ουσιαστικά κράτη μέλη έχει και όχι έθνη. Τα σύγχρονα κράτη δεν έχουν εθνικότητες. Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν παρόμοιες καταστάσεις δεν υπάρχει για άλλες χώρες; Πώς ξέρουμε ότι είναι σωστές όλες οι κατηγορίες της Κατηγορία:Εθνικά σύμβολα ανά χώρα; Κάποιες ΒΠ δεν χρησιμοποιούν την λέξη εθνικά αλλά μόνο τη λέξη σύμβολα. Και ουσιαστικά αυτό είναι η πραγματικότητα. Όλα σύμβολα κράτους είναι, όχι έθνους. Κάποτε ταυτίζονται, κάποτε όχι. Τα σύγχρονα κράτη έχουν πληθυσμό από διαφορετικές εθνότητες. Ίσως και μεις πρέπει να φύγουμε τη λέξη "Εθνικά" από τις κατηγορίες. Xaris333 (συζήτηση) 09:58, 4 Ιουλίου 2018 (UTC)

Σύγχρονα κράτη έχουν και παραέχουν εθνικότητες και εθνικά/θρησκευτικά σύμβολα. Ξεκίνα από τη Σαουδική Αραβία, αφού κάνεις μια περατζάδα από το Ισραήλ. Εννοείται περνάς και από Τουρκία και Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.--Exspell (συζήτηση) 19:59, 4 Ιουλίου 2018 (UTC)