Συζήτηση:PC Master

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλησπερα,

Παρατηρησα σημερα πως το περιεχομενο της εν λογω σελιδας εχει τροποποιηθει κατα τετοιον τροπο ωστε να συμπεριλαμβανει τα ονοματα εμου και δυο συνεργατων μου, πρωην συντακτων του PC master καθως και link προς τη σελιδα μας, byteme.gr. Αν και εγω ο ιδιος διεγραψα τις εν λογω αναφορες που ουδεμια σχεση εχουν με το περιοδικο PC master αυτο καθ' αυτο, παρατηρησα πως το κειμενο επανηλθε, ευτυχως σε μια πιο "συμμαζεμενη" μορφη. Και στις δυο περιπτωσεις, ο χρηστης που ανεβασε το κειμενο δεν ηταν εγγεγραμμενος -το συστημα κρατησε μονο IP.

Οι εν λογω αναφορες θα μπορουσαν να δημιουργησουν προβληματα νομικης φυσεως, τοσο στο site byteme.gr οσο και σε εμας τους ιδιους προσωπικα. Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω πως μπορει το περιεχομενο της εν λογω σελιδας να κλειδωθει κατα καποιο τροπο 'η εστω το περιεχομενο του να φιλτραρεται πριν ανεβει online με γνωμονα τη διασφαλιση της ορθοτητας του περιεχομενου της Βικιπαιδειας.


Ευχαριστω θερμα

Φιλικα

Πετρος Κηπουροπουλος

Καλησπέρα, υπάρχουν τρεις εκδοχές: (1) Αυτό δεν είναι αλήθεια οπότε φεύγει (2α) Αληθεύει και είναι σημαντική πληροφορία που επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές (2β) Είναι αλήθεια αλλά δεν είναι σημαντική πληροφορία, δηλ δεν την καλύπτουν ανεξάρτητες πηγές. Ως άμεσα εμπλεκόμενος θα μπορούσες να μας πεις πιο από τα τρία ισχύει ώστε να λήξει το θέμα πιο γρήγορα (για το 2α θα ήταν χρήσιμο να πεις και που βρίσκεται η αναφορά)
Το περιεχόμενο φιλτράρεται από όλους τους χρήστες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος
Μία σελίδα κλειδώνεται όταν υπάρχουν επίμονες διαμάχες, ή επίμονος βανδαλισμός, προς το παρόν δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Τον σύνδεσμο για το byteme.gr ton αφαίρεσα εγώ καθώς δεν έχει άμεση σχέση (με την έννοια ότι δεν υπάρχει υλικό για που να έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο του άρθρου)
Αυτά, ελπίζω να σε κάλυψα, Φιλικά! --Egmontaz συζήτηση 17:42, 30 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]


Καλησπερα και παλι,


Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον κατ' αρχας. Στην περιπτωση αυτη σχυει το (2β). Δεν ειμαστε φυσικα "ιστορικοι" συντακτες (σιγουρα ημαστε τρεις απο τους... μακροβιοτερους στο περιοδικο την εποχη που φυγαμε αλλα οχι και ιστορικοι!) ωστοσο οντως φυγαμε και ξεκινησαμε ενα νεο site (με την ιδια λογικη βεβαια θα επρεπε να αναφερονται και οοοοολοι εκεινοι οι συντακτες που πλεον δεν γραφουν στο περιοδικο 'η εστω να υπαρχει καποια ενδεικτικη λιστα). Σε καθε περιπτωση η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι το (2β).

Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον, θα εχω κι εγω τον νου μου σε περιπτωση που ο ιδιος κακοηθης δοκιμασει να προσθεσει εκ νεου τετοιου ειδους περιεχομενο στη σελιδα :)

Φιλικα Πετρος

Υ.Γ. Πως μπορω να βαλω τονους στο κειμενο που γραφω εδω; Καθε φορα που παταω το σχετικο πληκτρο μου εμφανιζεται το εξης: ΄΄

Για τους τόνους δυστυχώς δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει. Θα αφαιρέσω το επίμαχο τμήμα, και αν κάποιος θέλει να το ξαναπροσθέσει θα πρέπει ταυτόχρονα να παρέχει μια αξιόπιστη πηγή που να καλύπτει το γεγονός, μέχρι τότε δεν θα υπάρχει. Ευχαριστώ για την απάντηση, --Egmontaz συζήτηση 17:53, 30 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Αν θέλετε, μπορούμε να προσθέσουμε ένα κρυφό μύνημα ώστε όποιος θέλει να προσθέσει την σελίδα να μην το κάνει για τους λόγους που περιγράφονται εδώ VJSC263IO 18:00, 30 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Καλή ιδέα αυτό, θα έλεγα όμως να το εφαρμόζουμε μόνο όταν υπάρχει επιμονή, που προς το παρόν δεν υπάρχει αν δεις στο ιστορικό του άρθρου. --Egmontaz συζήτηση 18:05, 30 Νοεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ιστοσελίδα από το 1989;;;;[επεξεργασία κώδικα]

Στο άρθρο αναφέρεται "Στις αρχές Νοεμβρίου 2009 έγινε ανανέωση της ιστοσελίδας του περιοδικού, η οποία μετρούσε δύο δεκαετίες ζωής."

Προφανώς έχει γίνει κάποιο λάθος, είναι αδύνατον η ιστοσελίδα του περιοδικού να δημιουργήθηκε το 1989, αφενός γιατί το web ανακαλύφθηκε ένα χρόνο αργότερα (!) σύμφωνα πάντα με την Αγγλική wiki και αφετέρου διότι το gr whois αναφέρει για το εν λόγω domain:

  • Domain Name:pcmaster.gr
  • Domain Handle:dr-13092-gr
  • Protocol Number:13092
  • Creation Date:24-2-1999
  • Expiration Date:23-2-2015

Χρήσιμη πληροφορία--The Elder (συζήτηση) 18:21, 25 Μαΐου 2013 (UTC)[απάντηση]