PC Master

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το εξώφυλλο του 1ου τεύχους

Το PC Master ήταν Ελληνικό περιοδικό με θέμα τους προσωπικούς υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια για αυτούς. Εκδιδόταν από την Compupress Α.Ε. από το 1989 έως το 2015.

Η θεματολογία του περιστρεφόταν γύρω από την ψηφιακή τεχνολογία, τις παρουσιάσεις παιχνιδιών, την συμβουλευτική για χρήστες με έμφαση στα βιντεοπαιχνίδια, τα γκάτζετ και άλλα.

Μια ειδική έκδοση του περιοδικού, το PC Master GOLD, κυκλοφορούσε ανά δύο μήνες. Οι δύο εκδόσεις συνοδεύονται από DVD με βιντεοπαιχνίδια, τόσο παλαιότερα, αλλά και σύγχρονα, με ηλικία ενός ή δύο ετών. Η ειδική έκδοση έδινε έμφαση στα παιχνίδια περιπέτειας και στα παιχνίδια ρόλων. Το περιοδικό επίσης κατά καιρούς διοργάνωσε ετήσιους διαγωνισμούς ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με την ονομασία «Grand Prix». Τέτοιοι διαγωνισμοί έγιναν τα έτη 2001, 2002 και 2003.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2009 έγινε ανανέωση της ιστοσελίδας του περιοδικού, η οποία μετρούσε δύο δεκαετίες ζωής.

Από τον Αύγουστο του 2014 (τεύχος 297) και μετά από την ψηφοφορία των αναγνωστών το περιοδικό άλλαξε μορφή. Ονομάστηκε Pc Master Reloaded και υπήρξε πτώση της τιμής του εντύπου από τα 6.80 € στα 4.50 € κάτι που σήμαινε και μείωση των σελιδών σε 98 (άρα και μείωση της ύλης), αφαίρεση του δωρεάν CD (για πρώτη φορά το περιοδικό δεν συνοδευόταν από δισκέτα ή CD κάτι που το έκανε από το πρώτο τεύχος). Όμως και πάλι τα προβλήματα που είχαν ξεκινήσει από το 2013 ήταν πολλά κυρίως η καθυστέρηση στην κυκλοφορία του, κάτι που για να αντιμετωπιστεί πολλές φορές το περιοδικό κυκλοφόρησε σε διμηνιαία έκδοση κάτι που σημαίνε και λιγότερα τεύχη τον χρόνο.

Το τελευταίο τεύχος του PC Master το 303 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015 και από τότε σταμάτησε η κυκλοφορία του.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]