Συζήτηση:Χάρι Πότερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ζητώ σχόλια, κυρίως για το ύφος του άρθρου, γιατί μου φαίνεται πως η μετάφραση από το αντίστοιχο αγγλικό, παρά το ότι γίνονται κάποιες αλλαγές, θυμίζει λίγο fan-page... theKay 18:11, 11 Ιανουαρίου 2006 (UTC)

  • Είναι ΟΚ προς το παρόν. Σε μεγάλα άρθρα, ειδικά για έργα που είναι in progress όπως αυτό, μπαίνουν συχνά διάφορες εικασίες οπότε προσοχή μην ξεφύγουμε :) Τότε είναι που θα μοιάσει με fan page... Φοίβος Παναγόπουλος 15:23, 3 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Εκτός αν κάνω λάθος (μια και δεν είμαι fanboy σαν τον Ceekay:Ρ) η συγγραφέας άρχισε να γράφει τα βιβλία "στο πόδι", όντας φτωχή και άστεγη. Νομίζω θα άξιζε να μπει κι αυτό, εκτός αν το βάλετε σε ξεχωριστό άρθρο γιαυτή - Badseed 15:31, 3 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Ωραία ευχαριστώ. Για όσα λέει ο Φοίβος, και χωρίς να ξεφύγουμε, πιστεύω ότι πρέπει να μπει οπωσδήποτε η υπόθεση που φαίνεται απόλυτα λογική ότι ο Σνέιπ είναι μετενσάρκωση του Αριστοτέλη και ότι ο Ντάμπλντορ ήταν Έλ-ληνας. Επίσης το ότι ο Βόλντεμορτ ήταν παλιά μοντέλο της Lancome και η Ερμιόνη κομμουνίστρια. Ο δε Χάγκριντ είναι ο κοντός αρχιμαφιόζος που δέρνει με προσθετικά μέλη. Ως προς αυτά που λέει ο Nick Cave and the bad seeds τώρα, η συγγραφέας τα βιβλία ποτέ δεν τα έγραψε στο πόδι (ή ποδάρι), αλλά, προτιμούσε να τα γράφει στην πλάτη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαβάζει όσα έγραφε. Δεν ήταν φτωχή ούτε άστεγη, απλά ήθελε να χτυπήσει το κατεστημένο και κυρίως όσους έχουν σπίτια ή/και έιναι πλούσιοι με αποτέλεσμα να της παρακολουθούν το κινητό όταν ήρθε στην Ελλάδα και να της δώσουν αφορμή να πουλήσει περισσότερο και να κάνει τραγικές δηλώσεις που αλλιώς δε θα λάμβανε κανένας υπόψιν του, παρά μόνο όσοι είχαν πληρώσει συνδρομή για ταμπελίτσες και κονκάρδες για τα επόμενα 15 χρόνια. theKay 16:40, 3 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Μπορείς να βάλεις και λίγο τους Ε στην ιστορία να αποκτήσει ενδιαφέρον; :P Φοίβος Παναγόπουλος 00:26, 4 Φεβρουαρίου 2006 (UTC)

Φλερ Ντελακούρ[επεξεργασία κώδικα]

Συγχώνευση και διατήρηση μόνο ορισμένων στοιχείων από το άρθρο. Δε νομίζω ότι χρειάζονται όλες αυτές οι πληροφορίες.

Είναι επίσης το κείμενο μετάφραση από εδώ; και αν ναι με ποια άδεια διανέμεται γιατί είδα κάτι για π. δικαιώματα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 10:58, 12 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Και όμως είναι. Έχεις δίκιο και all rights reserved απ ό,τι βλέπω. Όχι the text of all wikis on Wikia.com is freely licensed under the terms of the GNU Free Documentation License (GFDL).--ΗΠΣΤΓ 18:07, 24 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Εδω τελικά βγάλαμε άκρη ; και αντιγραφή νά είναι μια συγχώνευση των σημαντικότερων στοιχείων στο Χάρι Πότερ δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. --✻tony esopi λέγε 19:08, 2 Απριλίου 2008 (UTC)

Έγινε ήδη μια αντιγραφή στο Χάρι Πότερ (χαρακτήρας) [1] που είναι λάθος. Καλύτερα συγχώνευση στο Χάρι Πότερ. -- 19:13, 2 Απριλίου 2008 (UTC)

Χαρακτήρες[επεξεργασία κώδικα]

Μετά και τις διαγραφές του μήνα, νομίζω ότι είναι απαραίτητή η δημιουργία ενός άρθρου με δευτερεύοντες χαρακτήρες για το θέμα. Στο παρόν, δεν νομίζω πώς ταίριαξε η συγχώνευση του "Φλερ Ντελακούρ" και πιο πολύ αστεία μοιάζει η εικόνα του άρθρου αυτή την στιγμή (λες και μας έχει μαγεψει για να πάρει όλη την δόξα). Δέν νομίζω επίσης, ότι η αξία των άρθρων "Μπελατρίξ Λεστρέιντζ" και "Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ" είχε κάποια διαφορά με το προαναφερθέν.VJSC263IO 15:11, 7 Μαρτίου 2009 (UTC)

Κριτική[επεξεργασία κώδικα]

Πολλοί λένε ότι η Τζόαν Ρόουλινγκ είναι σατανίστρια και ότι η σειρές του Χάρι Πότερ είναι σατανικό προϊόν. Αυτό κατά τη δική μου γνώμη είναι λάθος. Γι αυτό έγραψα κάτι σ' αυτό το άρθρο και μου το σβήσανε.--Phantom of the Vampires 11:47, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)

Στη ΒΠ δε γράφουμε τις δικές μας γνώμες φίλε μου, ούτε "τι λένε πολλοί". Αν θέλουμε να γράψουμε κάτι, το στηρίζουμε σε πηγές. Γι' αυτό κι έσβησα τη συνεισφορά σου, καθώς ήταν αστήρικτη. Στήριξέ τη με πηγές και βάλε τη ξανά, αλλά πρώτα να την τεκμηριώσεις. --Ttzavaras 12:35, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)


Από την έκδοση της 17:51, 22 Νοεμβρίου 2012 --The Elder (συζήτηση) 00:03, 30 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Σχόλιο 2-1-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: αναφορά που απορρίφθηκε

Πρέπει να λέει τα ονόματα των ηθοποιών και τις ζωές που ακολούθησαν. Αναφορά: Ι.Θ.Ν. 109.242.207.52 14:20, 2 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Το λήμμα αφορά τη σειρά των βιβλίων, οπότε δεν τίθεται θέμα ηθοποιών. Αλλαγή αναφοράς σε "απορρίφθηκε". Wolfymoza (συζήτηση) 10:40, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)