Συζήτηση:ΦΚ Οτσέλουλ Γκαλάτσι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Σωστό όνομα[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή οι Ρουμάνοι το t με την υπογεγραμμένη το διαβάζουν τσ, το όνομα σε σωστή απόδοση είναι Ότσελουλ (τονίζεται στο Ο και βγαίνει από το ότσελ=ατσάλι) Γκαλάτσι. Να το διορθώναμε? --MedMan (συζήτηση) 05:40, 5 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Χρήστης:Ivaeimu, ποια η γνώμη σου; Xaris333 (συζήτηση) 05:56, 5 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σύμφωνα με το αγγλικό λήμμα η προφορά είναι Ότσελουλ, Ωστόσο, αν ακούμε τον μεταφραστή Google, ακούει Οτσέλουλ (τονίζεται στο Ε), η δυνατότητα του ανθρώπινου λάθους υπάρχει, μια μεγάλη δυνατότητα είναι ότι η ορθή προφορά είναι Οτσέλουλ--Ivaeimu (συζήτηση) 00:51, 6 Ιανουαρίου 2015 (UTC)
Έψαξα και βρήκα ότι στον τόνο ο Χρήστης:Ivaeimu έχει δίκιο, το λάθος μου ξεκίνησε από το ατσάλι που θυμόμουν λάθος και τονίζεται "οτσέλ", οπότε η ομάδα λέγεται Οτσέλουλ. Ο βασικός λόγος βέβαια που άνοιξα την κουβέντα ήταν η γραφή και όχι ο τονισμός και βλέπω ότι κανείς σας δεν αμφισβητεί ότι έτσι όπως είναι (Οτέλουλ) είναι λάθος και θέλει το "τσ" που ανέφερα αρχικά. Όποιος είναι πιο εύκαιρος ας κάνει την αλλαγή. --MedMan (συζήτηση) 23:42, 6 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Το ț προφέρεται ως τσ. Είναι προτιμότερο το όνομα Οτσέλουλ από Οτέλουλ.--Ivaeimu (συζήτηση) 23:50, 6 Ιανουαρίου 2015 (UTC)