Συζήτηση:Το σόι σου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Διάρκεια επεισοδίων[επεξεργασία κώδικα]

--- Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ IP 185.7.158.148 ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΈΚΔΟΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΝΑΣΤΡΟΦΩΝ---

Καλησπέρα. Το ότι κάτι είναι λάθος βάση κανόνων δεν σημαίνει πως πρέπει να επαναλαμβάνεται. Δυστυχώς στην ελληνική ΒΠ αυτό γίνεται πολύ συχνά με αποτέλεσμα να φαίνεται πως είναι και το σωστό. Οι σειρές στις οποίες αναφέρεσαι πρέπει να διορθωθούν, και όχι να πέσουν στο λάθος και αυτές που ακολουθούν τον κανόνα. Αλλά δυστυχώς πολύ λίγος κόσμος ασχολείται για να μπορέσουν να διορθωθούν όλα τα λάθη.

Σου εξήγησα πως η ΒΠ είναι εγκυκλοπαίδεια και όχι ιστοσελίδα. Συγκεντρώνει πληροφορίες για το κάθε θέμα του λήμματος. Δεν μπορείς να αποκλείεις τα επεισόδια με τη μικρότερη ή μεγαλύτερη διάρκεια βάζοντας έναν μέσο όρο επειδή είναι πιο "πρακτικό". Υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται. Ο κανόνας για το συγκεκριμένο πρότυπο λέει πως πρέπει να φαίνεται η διάρκεια σύμφωνα με ΟΛΑ τα επεισόδια (ασχέτως πόσα έχουν τη μικρότερη και πόσα τη μεγαλύτερη διάρκεια). Ενδεικτικά κάποιες σειρές:

...και πολλά πολλά άλλα λήμματα... Όπως καταλαβαίνεις οι σειρές είναι άπειρες! Και δίνω παραδείγματα από την αγγλική, εξαιτίας ακριβώς του λάθους που αναφέρεσαι κι εσύ ως κανόνα στην ελληνική. Θα μπορούσα να παραθέσω ελληνικές σειρές όπως Το Νησί, Κάτω Παρτάλι, Εθνική Ελλάδος ή ξένες σειρές στην ελληνική ΒΠ όπως The Vampire Diaries και Σέρλοκ, αλλά επειδή είναι σειρές με τις οποίες ασχολήθηκα, θα έλεγες πως είναι δική μου οπτική και όχι κανόνας. Στο Game of Thrones με το οποίο δεν ασχολήθηκα καθόλου, και πάλι αναγράφεται σωστά στο πρότυπο η διάρκεια. Και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες που είναι γραμμένες σωστά, απλά δεν έχω την ώρα να τις ψάξω.

Μάλιστα, στην αγγλική ΒΠ, στο GoT δίνεται ο χρόνος 50-82 λεπτά...διαφορά μισής ώρας! Κάτι το οποίο στην ελληνική διευκρινίζεται με σημείωση. Επίσης, στην αγγλική ΒΠ, στο Friends δίνονται δύο τιμές επειδή στις διεθνείς αγορές κάποια επεισόδια "ενώθηκαν" και προβλήθηκαν ως ένα, οπότε ως εκ τούτου μεγάλωσε η διάρκειά τους και αυτό διευκρινίζεται με παρενθέσεις.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μην ξαναλάξεις τον χρόνο διάρκειας επεισοδίων. Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις και ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με τη ΒΠ, ξεκίνα να διορθώνεις τις άλλες σειρές που φέρουν το λάθος και όχι να προσθέτεις το λάθος στις σωστές. Και αυτό δεν το λέω καθόλου κακοπροαίρετα. Η ελληνική ΒΠ χρειάζεται νέους χρήστες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της.

Καλή συνέχεια! TeamGale (συζήτηση) 17:44, 15 Ιουνίου 2019 (UTC)

--- ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ---