Game of Thrones

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Game of Thrones

Game of Thrones 2011 logo.svg

To λογότυπο της σειράς
Είδος Δράμα, Επική Φαντασία
Δημιουργοί Ντέιβιντ Μπένιοφ
Ντάνιελ Μπ. Γουέις
Πρωταγωνιστές
Αριθμός κύκλων 8
Αριθμός επεισοδίων 73 επεισόδια (67 έχουν προβληθεί)
Μουσική τίτλων "Main Title" - Ραμίν Τζαβάντι
Χώρα Η.Π.Α. Country flag
Παραγωγή
Διάρκεια 50-65 λεπτά (60-80 λεπτά ο 8ος κύκλος)
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμός
Προβολή 17 Απριλίου 2011– 19 Μαΐου 2019
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδα www.hbo.com/game-of-thrones

Το Game of Thrones (Παιχνίδι του Στέμματος) είναι μία αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Η προβολή της άρχισε στις 17 Απριλίου 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η σειρά έχει προσελκύσει ρεκόρ τηλεθεατών στο HBO και έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ευρεία και ενεργή διεθνή βάση οπαδών. Έχει λάβει καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς, ιδιαίτερα για τις ερμηνείες των ηθοποιών, τους πολύπλοκους χαρακτήρες, την ιστορία και την έκταση της παραγωγής της, αν και κάποιοι έχουν επικρίνει την συχνή χρήση του γυμνού, της σωματικής και σεξουαλικής βίας.

Το περιοδικό Time χαρακτήρισε το Game of Thrones ως την δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου,[1] ενώ το BBC News έγραψε ότι το πάθος και η αφοσίωση των οπαδών της δημιούργησε ένα φαινόμενο που δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν.[2] Συνολικά έχει κερδίσει 212 βραβεία από τις 611 υποψηφιότητες που έχει λάβει, ανάμεσα τους και 38 Βραβεία Έμμυ, τα περισσότερα από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά.[3] Από την 7η σεζόν και έπειτα οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς αποτελούν τους ποιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.[4]

Ο 7ος κύκλος προβλήθηκε στις 16 Ιουλίου του 2017 και περιελάμβανε 7 επεισόδια. Η σειρά θα ολοκληρωθεί με τον 8ο κύκλο που αναμένεται να προβληθεί στις 14 Απριλίου του 2019.[5]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία αρχίζει 298 χρόνια μετά την κατάκτηση της ηπείρου του Γουέστερος από τον Αίγκον τον Κατακτητή σε έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό μας. Όταν ο βαρύς χειμώνας έρχεται, μία σειρά από γεγονότα ανατρέπει την πολιτική κατάσταση και πυροδοτεί τον Πόλεμο των Επτά Βασιλέων. Το κυνήγι της εξουσίας, οι προδοσίες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη, οι έρωτες, η μαγεία και η εκδίκηση παρασύρουν τους ήρωες στο πιο θανατηφόρο παιχνίδι από όλα: το Παιχνίδι του Στέμματος.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με το μύθο, το Night's Watch ιδρύθηκε πριν από 8.000 χρόνια. Τώρα προστατεύουν τα επτά βασίλεια από απειλές πέρα από τα βόρεια σύνορά τους, όπως οι White Walkers, τα άγρια ζώα και οι γίγαντες . Έχουν μια τεράστια δομή, γνωστή ως Τείχος , ύψος και μήκος , που χωρίζει τα επτά βασίλεια από τα εδάφη στα βόρεια. Αποτελείται κυρίως από πάγο με μικρούς τάφους και ξύλινες οχυρώσεις που καλύπτουν την κορυφή. Το ρολόι έχει κατασκευάσει δεκαεννέα κάστρα κατά μήκος του νότιου άκρου του Τείχους για να στεγάσει τους άντρες τους, ωστόσο, με την πάροδο των ετών πολλοί εγκαταλείφθηκαν. Ελέγχουν επίσης μια περιοχή νότια του Τείχους γνωστή ως δώρο , από την οποία αποκτούν προμήθειες και προμήθειες. Η περιοχή τους δωρήθηκε από το House Stark, τους βασιλιάδες στο βορρά, τότε.

Μέλη της Νυχτερινής Φρουράς (Night's Watch) ορκίζονται έναν όρκο του καθήκοντος που απαγορεύει το γάμο, την οικογένεια και την ιδιοκτησία της γης. Οι νεοσύλλεκτοι αποκηρύσσουν όλες τις παλιές υποταγές και τα δικαιώματά τους. Η ένταξη στην Night-Watch παρέχει απαλλαγή για εγκλήματα του παρελθόντος και απαλλαγή από περαιτέρω τιμωρία. Οι αδελφοί αρχίζουν με καθαρό σχιστόλιθο και μπορούν να ανέλθουν μέσα στις τάξεις ανεξάρτητα από την προέλευσή τους. Παρόλα αυτά, παρόλο που οι όρκοι της Νύχτας έχουν σκοπό να είναι για όλη την υπόλοιπη ζωή, είναι δυνατόν κάποιος να εγκαταλείψει την οργάνωση χωρίς εκτέλεση, εφόσον είναι με την έγκριση του κυβερνώντος μονάρχη. Για παράδειγμα, ο Στάννις Μπαράθαιον, ένας διεκδικητής στο Σιδηρό Θρόνο και ο Βασιλιάς στη στενή θάλασσα, προσφέρει στον Jon Snow την ευκαιρία να φύγει από τη Night's Watch και να τον υπηρετήσει ως αντάλλαγμα για νομιμοποίηση, αν και αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η Night's Watch δεν λαμβάνεται τόσο σοβαρά από τους περισσότερους όπως ήταν κάποτε, και ο Στάνις ήταν αρκετά απελπισμένος με αποτέλεσμα να γυρίσει στον Jon Snow για βοήθεια.

Περιγράφουν ο ένας τον άλλο ως "ορκισμένοι αδελφοί" λόγω του όρκου. Άνδρες από το φορούν εντελώς μαύρη ενδυμασία που δημιουργούν το ψευδώνυμο "κοράκια" - που είναι συνήθως αυτά που ονομάζουν το Free Folk ή "μαύρα αδέλφια". Τα μέλη της Night's Watch δεν απαγορεύεται ρητά να βλέπουν τις οικογένειές τους, αλλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το Τείχος χωρίς άδεια. Η εγκατάλειψη τιμωρείται με θάνατο. Ο πρώτος βετεράνος Μπέντζεν Σταρκ επισκέπτεται συχνά την οικογένειά του στο Winterfell ενώ εκπροσωπεί την φρουρά της νύχτας.

Η φρουρά θεωρήθηκε κάποτε πολύ καλή ευκαιρία και οι τάξεις τους γεμίζαν με εθελοντές από ευγενή σπίτια, καθώς η εξυπηρέτηση ήταν ένα σημάδι ανιδιοτελούς αφοσίωσης στην προστασία του βασιλείου. Ωστόσο, οι περισσότεροι νεοσύλλεκτοι είναι τώρα εγκληματίες αποφεύγοντας την τιμωρία, ευγενείς αποφεύγοντας σκάνδαλο, ορφανά και άλλες κοινωνικές ανισότητες. Άνθρωποι γνωστοί ως περιπλανώμενα κοράκια, όπως ο Yoren, ταξιδεύουν γύρω από τα επτά βασίλεια που συγκεντρώνουν στρατολόγους για την φρουρά, προσφέροντάς τους διαφυγή στο τείχος. Το τείχος είναι ένα βολικό μέρος για να εξόρισαν τα ενοχλητικά μέλη ή τα μέλη της οικογένειάς τους. Ο Samwell Tarly αποκηρύχθηκε από τον πατέρα του και διέταξε να συμμετάσχει στο Watch για την απειλή θανάτου, ενώ ο Τάιγουιν Λάνιστερ είχε σχέδια να εξόψει τον γιο του Τύριον στον τοίχο, ώστε να μην τον εκτελέσει για φερόμενη δολοφονία του βασιλιά Τζόφρι Μπαράθιον. 

Με τη βασιλεία του βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον, το θεσμικό όργανο έχει υποτιμηθεί και αγνοείται σε μεγάλο βαθμό από το θρόνο . Είναι σοβαρά ανήμπορος. μειωμένοι αριθμοί οδήγησαν σε όλα τα τρία από τα δεκαεννέα κάστρα του Τείχους που εγκαταλείφθηκαν. Η φρουρά της νύχτας οδηγείται τώρα από το φρούριο του στο Μαύρο Κάστρο (Castle Black ) .Ο Σκιώδης Πύργος και το Eastwatch-by-the-Sea είναι τα μόνα άλλα κάστρα που εξακολουθούν να είναι επανδρωμένα. Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα υπάρχει πέρα από το τείχος . Ένας μεγάλος στρατός αγρίων κάτω από ένα νέο βασιλιά πέρα ​​από το τοίχος, Μανς Ρέιντερ, προχωράει νότια, και υπάρχουν φήμες ότι οι Λευκοί περιπατητές, που από καιρό θεωρούνταν εξαφανισμένοι, επέστρεψαν. Ο ηγέτης της Φρουράς της Νύχτας (Night's Watch), όταν ο Jon Snow φτάνει στο τείχος, είναι ο Lord Commander Jeor Mormont της ευγενικής καταγωγής οικογένειας των Mormont .

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"Σύλληψη της ιδέας" και ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 2006, ο David Benioff με τον ατζέντη του George R.R. Martin, σχετικά με τα βιβλία που εκπροσωπούσε και ενδιαφέρθηκε για τη σειρά βιβλίων "Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου", καθώς ήταν από μικρός λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού, αλλά δεν έτυχε ποτέ να διαβάσει τα βιβλία. Ο ατζέντης τότε έστειλε τα πρώτα τέσσερα βιβλία της σειράς "Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου" στον Benioff. Ο Benioff διάβασε μερικές εκατοντάδες σελίδες από το πρώτο μυθιστόρημα, "Παιχνίδι του στέμματος", μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του με τον D. B. Weiss και πρότεινε να μετατρέψουν τα μυθιστορήματα του Martin σε τηλεοπτική σειρά. Ο Weiss τελείωσε το πρώτο βιβλίο σε "περίπου 36 ώρες". Η σειρά ανατέθηκε στο HBO μετά από μια συνάντηση τεσσάρων ωρών σε ένα εστιατόριο στην Santa Monica Boulevard με τον Martin (που είναι βετεράνος σκηνοθέτης). Σύμφωνα με τον Benioff, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Martin απαντώντας στο ερώτημα "Ποια είναι η μητέρα του Jon Snow;".

Πριν τον προσεγγίσουν οι Benioff και Weiss, ο Martin είχε κι άλλες συναντήσεις με σεναριογράφους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήθελαν να μετατρέψουν τα βιβλία σε ταινία μεγάλου μήκους. Ο Martin ωστόσο το θεώρησε απίθανο να γίνει ταινία μεγάλου μήκους, δηλώνοντας ότι ένα μόνο βιβλίο είναι τόσο μεγάλο σε διάρκεια, όσο "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", που είχε γίνει σε τρεις ταινίες. Ομοίως, ο Benioff είπε ότι θα ήταν αδύνατο να μετατρέψουν τα μυθιστορήματα σε ταινία μεγάλου μήκους, καθώς η κλίμακα των βιβλίων είναι πολύ μεγάλη και πολλοί χαρακτήρες θα πρέπει να κοπούν. Ο Benioff πρόσθεσε "μια φανταστική ταινία τέτοιου επιπέδου, που χρηματοδοτείται από ένα τεράστιο στούντιο, χρειάζεται και την ειδική σήμανση, που σημαίνει, όχι σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου, όχι αίμα και όχι βλασφημίες". Ο Martin χάρηκε με την πρόταση να το προσαρμόσουν σαν σειρά του HBO, λέγοντας "δεν μπορούσα να το φανταστώ αλλού". "Ήξερα ότι δεν μπορούσε να γίνει σαν τηλεοπτική σειρά δικτύου. Είναι για ενήλικες. Το σεξουαλικό περιεχόμενο και η βία δεν θα είχαν εγκριθεί". Η σειρά ξεκίνησε να αναπτύσσεται τον Ιανουάριο του 2007. Το HBO απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των βιβλίων, με τον Benioff και τον Weiss ως εκτελεστικούς παραγωγούς και τον Martin σαν συν-εκτελεστικό παραγωγό. Η πρόθεση ήταν για κάθε μυθιστόρημα να αποδώσει μία σεζόν επεισοδίων. Στην αρχή, ο Martin θα έγραφε ένα επεισόδιο για κάθε σεζόν, ενώ οι Benioff και Weiss θα έγραφαν τα υπόλοιπα επεισόδια. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι Jane Espenson και Bryan Cogman για να γράψουν ένα επεισόδιο κατά την πρώτη σεζόν. Το πρώτο και το δεύτερο σχέδιο του σεναρίου από τους Benioff και Weiss υποβλήθηκαν τον Αύγουστο του 2007 και τον Ιούνιο του 2008 αντίστοιχα. Παρόλο που στο HBO άρεσαν και τα δύο σενάρια, δεν παραγγέλθηκε κανένα μέχρι τον Νοέμβριο του 2008, η απεργία της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων ίσως καθυστέρησε τη διαδικασία. Το πρώτο επεισόδιο "Winter Is Coming" γυρίστηκε για πρώτη φορά το 2009 και το HBO απαίτησε να γυριστεί ξανά με διαφορετικό καστ και διευθυντικές αλλαγές. Το πρώτο επεισόδιο φέρεται να κόστισε στο HBO 5-10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο προϋπολογισμός της πρώτης σεζόν ήταν 50-60 εκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη σεζόν, η σειρά έλαβε μια αύξηση του προϋπολογισμού κατά 15% για την κλιμακούμενη μάχη στο "Blackwater[6]" (που είχε προϋπολογισμό 8 εκατομμυρίων δολαρίων). Μεταξύ 2012 και 2015, ο μέσος προϋπολογισμός ανά επεισόδιο αυξήθηκε από 6 εκατομμύρια δολάρια σε "τουλάχιστον" 8 εκατομμύρια δολάρια. Ο προϋπολογισμός της έκτης περιόδου ήταν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, για μια συνολική περίοδο άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα ρεκόρ σειράς.

Game of Thrones


Καστ και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίτερ Ντίνκλατζ
(Τύριον Λάννιστερ)
Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου
(Τζέιμι Λάννιστερ)
Λίνα Χίντι
(Σέρσει Λάννιστερ)
Κιτ Χάρινγκτον
(Τζον Σνόου)
Εμίλια Κλαρκ
(Νταινέρυς Ταργκάρυεν)
Σόφι Τέρνερ
(Σάνσα Σταρκ)
Μέισι Γουίλιαμς
(Άρυα Σταρκ)
Καρίς φαν Χάουτεν
(Μελισάντρα)
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Οίκος Σταρκ
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Ένταρντ Σταρκ Σον Μπιν 1,(6-7)
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Ρομπ Σταρκ Ρίτσαρντ Μάντεν 1-3
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg A Song of Ice and Fire arms of House Targaryen black scroll.png Τζον Σνόου / Αίγκον Ταργκάρυεν Κιτ Χάρινγκτον 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png A Song of Ice and Fire arms of House Bolton.png Σάνσα Σταρκ Σόφι Τέρνερ 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Άρυα Σταρκ Μέισι Γουίλιαμς 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Μπραν Σταρκ Άιζακ Χέμπστεντ-Ράιτ 1-4,6-8
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Ρίκον Σταρκ Αρτ Πάρκινσον 1-3,6
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Μπέντζεν Σταρκ Τζόζεφ Μολ 1,6-7
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Λυάννα Σταρκ Έιλινγκ Φραντσιόζι (6-7)
A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Ταλίσα Σταρκ Ούνα Τσάπλιν 2-3
A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png Οίκος Λάννιστερ
A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png Τάιγουιν Λάννιστερ Τσαρλς Ντανς 1-4
A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png A Song of Ice and Fire arms of House Baratheon yellow scroll English.png Σέρσει Λάννιστερ Λίνα Χίντι 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png Τζέιμι Λάννιστερ Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png Τύριον Λάννιστερ Πίτερ Ντίνκλατζ 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png Λάνσελ Λάννιστερ Γιουτζίν Σάιμον 1-2,5-6
A Song of Ice and Fire arms of House Lannister red scroll.png Κήβαν Λάννιστερ Ίαν Γκέλντερ 1-2,5-6
A Song of Ice and Fire arms of House Targaryen black scroll.png Οίκος Ταργκάρυεν
A Song of Ice and Fire arms of House Targaryen black scroll.png Βισέρυς Ταργκάρυεν Χάρι Λόιντ 1
A Song of Ice and Fire arms of House Targaryen black scroll.png Νταινέρυς Ταργκάρυεν Εμίλια Κλαρκ 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Targaryen black scroll.pngA Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Αίμον Ταργκάρυεν (Μέιστερ Αίμον) Πίτερ Βόγκαν 1,3-5
A Song of Ice and Fire arms of House Baratheon yellow scroll English.png Οίκος Μπαράθηον
A Song of Ice and Fire arms of House Baratheon yellow scroll English.png Ρόμπερτ Μπαράθηον Μαρκ Άντι 1
A Song of Ice and Fire arms of Joffrey Baratheon scroll.png Τζόφρυ Μπαράθηον Τζακ Γκλίσον 1-4
A Song of Ice and Fire arms of Joffrey Baratheon scroll.png Μυρσέλα Μπαράθηον Έιμι Ρίτσαρντσον/Νελ Τάιγκερ Φρι 1-2/5-6
A Song of Ice and Fire arms of Joffrey Baratheon scroll.png Τόμμεν Μπαράθηον Κάλουμ Γουάρι/Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν 1-2/4-6
A Song of Ice and Fire arms of House Stannis Baratheon scroll.png Στάννις Μπαράθηον Στίβεν Ντιλέιν 2-5
A Song of Ice and Fire arms of House Baratheon yellow scroll English.png Ρένλυ Μπαράθηον Γκέθιν Άντονι 1-2
A Song of Ice and Fire arms of House Stannis Baratheon scroll.png Σιρήν Μπαράθηον Κέρι Ίνγκραμ 3-5
A Song of Ice and Fire arms of House Stannis Baratheon scroll.png Σελύζ Φλόρεντ (Μπαράθηον) Τάρα Φιτζέραλντ 2-5
A Song of Ice and Fire arms of House Baratheon yellow scroll English.png Γκέντρυ Τζο Ντέμπσι 1-3,7-8
A Song of Ice and Fire arms of House Tully red scroll.png Οίκος Τάλλυ
A Song of Ice and Fire arms of House Tully red scroll.png A Song of Ice and Fire arms of House Stark running direwolf white scroll.png Κάτλυν Τάλλυ (Σταρκ) Μισέλ Φέρλι 1-3
A Song of Ice and Fire arms of House Tully red scroll.png Έντμιουρ Τάλλυ Τομπάιας Μένζις 3,6
A Song of Ice and Fire arms of House Tully red scroll.png Μπρύντεν Τάλλυ Κλάιβ Ράσελ 3,6
A Song of Ice and Fire arms of House Tully red scroll.png A Song of Ice and Fire arms of House Arryn blue scroll.png Λάισα Τάλλυ (Άρρυν) Κέιτ Ντίκι 1,4
A Song of Ice and Fire arms of House Tyrell green scroll.png Οίκος Ταϊρέλ
A Song of Ice and Fire arms of House Tyrell green scroll.png Ολένα Ταϊρέλ Νταϊάνα Ριγκ 3-7
A Song of Ice and Fire arms of House Tyrell green scroll.png Μεϊς Ταϊρέλ Ρότζερ Άστον-Γκρίφιθς 4-6
A Song of Ice and Fire arms of House Tyrell green scroll.png Λόρας Ταϊρέλ Φιν Τζόουνς 1-6
A Song of Ice and Fire arms of House Tyrell green scroll.png A Song of Ice and Fire arms of Joffrey Baratheon scroll.png Μάρτζερυ Ταϊρέλ Νάταλι Ντόρμερ 2-6
A Song of Ice and Fire arms of House Martell scroll.png Οίκος Μαρτέλ
A Song of Ice and Fire arms of House Martell scroll.png Ντόραν Μαρτέλ Αλεξάντερ Σίντιγκ 5-6
A Song of Ice and Fire arms of House Martell scroll.png Τρυσταν Μαρτέλ Τόμπι Σεμπάστιαν 5-6
A Song of Ice and Fire arms of House Martell scroll.png Όμπερυν Μαρτέλ Πέδρο Πασκάλ 4
Ελλάρια Σαντ Ιντίρα Βάρμα 4-7
Ομπάρα Σαντ Κίσα Κασλ-Χιουζ 5-7
Νυμέρια Σαντ Τζέσικα Χένγουικ 5-7
Τυέν Σαντ Ροζαμπέλ Λαουρέντι Σέλερς 5-7
A Song of Ice and Fire arms of House Greyjoy black scroll.png Οίκος Γκρέυτζοϋ
A Song of Ice and Fire arms of House Greyjoy black scroll.png Μπέιλον Γκρέυτζοϋ Πάτρικ Μάλαχαϊντ 2-3,6
A Song of Ice and Fire arms of House Greyjoy black scroll.png Αίρον Γκρέυτζοϋ Μάικλ Φιστ 2,6
A Song of Ice and Fire arms of House Greyjoy black scroll.png Γιούρον Γκρέιτζοϋ Πίλου Άσμπεκ 6-8
A Song of Ice and Fire arms of House Greyjoy black scroll.png Γιάρα Γκρέυτζοϋ Τζέμα Γουίλαν 2-4,6-8
A Song of Ice and Fire arms of House Greyjoy black scroll.png Θήον Γκρέυτζοϋ Άλφι Άλεν 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Bolton.png Οίκος Μπόλτον
A Song of Ice and Fire arms of House Bolton.png Ρους Μπόλτον Μάικλ ΜακΕλχάτον 2-6
Γουάλντα Μπόλτον Ελίζαμπεθ Γουέμπστερ 4-6
A Song of Ice and Fire arms of House Bolton.png Ράμσεϊ Μπόλτον (Σνόου) Γιούαν Ρίον 3-6
Διάφοροι Σημαντικοί Χαρακτήρες
A Song of Ice and Fire arms of House Mormont.jpg Τζόρα Μόρμοντ Ίαν Γκλεν 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Mormont.jpg A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Τζήορ Μόρμοντ Τζέιμς Κόσμο 1-3
A Song of Ice and Fire arms of House Mormont.jpg Λυάννα Μόρμοντ Μπέλα Ράμσεϊ 6-7
Θόρος του Μυρ Πολ Κέι 3,6-7
Μπέρικ Ντοντάριον Ντέιβιντ Μάικλ Σκοτ (Σεζόν 1)

Ρίτσαρντ Ντόρμερ (Σεζόν 3,6-8)

1,3,6-8
Μέγας Μέιστερ Παϊσέλ Τζούλιαν Γκλόβερ 1-6
A Song of Ice and Fire arms of House Seaworth.gif Ντάβος Σήγουορθ Λίαμ Κάνιγχαμ 2-8
Πήταιρ Μπαίλις Έινταν Γκίλεν 1-7
Arash the archer.svg A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Σάμγουελ Τάρλυ Τζον Μπράντλι Γουέστ 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Clegane supporters.png Σάντορ Κλεγκέιν (Το κυνηγόσκυλο) Ρόρι ΜακΚαν 1-4,6-8
Μελισάντρα Καρίς φαν Χάουτεν 2-8
Σέι Σιμπέλ Κεκιλί 1-4
Μπρον Τζερόμ Φλιν 1-8
A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Γκρεν Μαρκ Στάνλι 1-4
Βάρυς Κόνλεθ Χιλ 1-8
A Song of Ice and Fire arms of House Frey supporters.gif Γουόλντερ Φρέι Ντέιβιντ Μπράντλι 1,3,6-7
Mammoth-silhouette.png Ύγκριτ Ρόουζ Λέσλι 2-4
Μπριέν του Ταρθ Γκουέντολιν Κρίστι 2-8
Mammoth-silhouette.png Τόρμουντ Κρίστοφερ Χίβτζου 3-8
Mammoth-silhouette.png Μάνς Ρέιντερ Κίρον Χάιντζ 3-5
Γκίλλυ Χάνα Μάρεϊ 2-8
Καλ Ντρόγκο Τζέισον Μομόα 1
Μισσάντεϊ Νάταλι Εμάνουελ 3-8
Νταάριο Ναχάρις Εντ Σκρέιν / Μίχιλ Χάισμαν 3/4-6
Τζάκεν Χ'γκαρ Τομ Βλασία 1-2,5-6
Υψηλός Σπουργίτης Τζόναθαν Πράις 5-6
Χόντορ Κρίστιαν Νέιρν 1-4, 6
A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Άλισερ Θορν Όουεν Τιλ 1,4-6
A Song of Ice and Fire arms of House Clegane supporters.png Σερ Γκρέγκορ Κλεγκέιν (Το βουνό) Κόναν Στίβενς/Ίαν Γουάιτ/Χάφθορ Γιούλιους Μπιόρνσον 1/2/4-8
A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Έντισον Τόλλετ (Εντ) Μπεν Κρόμπτον 2-7
A Song of Ice and Fire arms of Night Watch.svg Πυπ Τζόζεφ Άλτιν 1,3-4
Όσα Νατάλια Τένα 1-3,6
Ο Βασιλιάς της Νύχτας Ρίτσαρντ Μπρέικ (Σεζόν 4-5)

Βλαντιμιρ Φούρντικ (Σεζόν 6-8)

4-8

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πρώτος κύκλος αρχίζει με τον Άρχοντα Ένταρντ Σταρκ να αφήνει την έδρα του Οίκου του για να γίνει το Χέρι του Βασιλιά. Αυτή όμως η επιλογή του θα έχει τραγικά αποτελέσματα στις ζωές όλων, καθώς μια αλυσιδωτή αντίδραση θα διχάσει το Γουέστερος που θα δοκιμαστεί σε καιρό πολέμου. Ταυτόχρονα, οι Λευκοί Οδοιπόροι, θρυλικά πλάσματα του Βορρά, αφυπνίζονται από τον λήθαργό τους ενώ στην Ανατολή η ανάσα του Δράκου αναζωπυρώνεται. Ο πρώτος κύκλος αναφέρεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου Παιχνίδι των Θρόνων (Game of Thrones).

2ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πόλεμος συνεχίζεται στον δεύτερο κύκλο της σειράς. Το Γουέστερος έχει χωριστεί σε στρατόπεδα και πέντε βασιλιάδες διεκδικούν τον θρυλικό Σιδερένιο Θρόνο. Ο θάνατος και η καταστροφή παραμονεύουν σε κάθε βήμα και η μαγεία επανέρχεται απειλητικά. Ο γιος του Ένταρντ Σταρκ, Ρομπ, πρέπει να αντιμετωπίσει τον νεαρό βασιλιά Τζόφρυ ενώ τα δύο αδέλφια, Στάννις και Ρένλυ Μπαράθηον έχουν τον ίδιο σκοπό. Παράλληλα, η νεαρή πριγκίπισσα Νταινέρυς Ταργκάρυεν, πιο δυνατή από ποτέ, επιθυμεί να πάρει πίσω τον Θρόνο των προγόνων της με οποιοδήποτε κόστος. Ο δεύτερος κύκλος αναφέρεται στο δεύτερο βιβλίο της σειράς βιβλίων  Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου Σύγκρουση Βασιλέων  (A Clash of Kings).

3ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον τρίτο κύκλο της σειράς, ο πόλεμος έχει αφήσει τα σημάδια του στα Επτά Βασίλεια του Γουέστερος. Καθώς η Νταινέρυς Ταργκάρυεν κατακτά την Ανατολή, ο Βορράς μαστίζεται από τις επιδρομές των Αγρίων ενώ ο Νότος υφίσταται τον τρομερό νεαρό βασιλιά Τζόφρυ. Μια προδοσία θα αλλάξει την ροή του πολέμου και τις ζωές τον ηρώων για πάντα. Ο θάνατος απλώνει τα δίχτυα του και η δυστυχία δεσπόζει στην ήπειρο του Γουέστερος. Ό,τι πεθαίνει, όμως, δεν μένει για πάντα νεκρό... Ο τρίτος κύκλος αναφέρεται στο πρώτο μισό του τρίτο βιβλίο της σειράς βιβλίων  Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου Θύελλα από ατσάλι (A Storm of Swords).

4ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η δράση συνεχίζεται και στον τέταρτο κύκλο. Ο Τζον Σνόου πληρώνει το τίμημα των επιλογών του και παλεύει με τους δαίμονές του. Και ενώ το Τείχος κινδυνεύει, η ένταση στην πρωτεύουσα κλιμακώνεται. Οι ζωές των ηρώων αλλάζουν για πάντα μετά από μια δολοφονία ενώ, την ίδια ώρα στο Έσσος, η νεαρή Ταργκάρυεν συνεχίζει την πορεία της με εμπόδια. Ο πόλεμος τελειώνει αλλά κανείς δεν βγαίνει νικητής. Αγωνία, πλεκτάνες, ανατροπές και αποκαλύψεις συνθέτουν την σαιζόν της σειράς. Προάγγελος του πολυαναμενόμενου τέταρτου κύκλου, τα τέσσερα εντυπωσιακά τρέϊλερ[7] Ο τέταρτος κύκλος αναφέρεται στο δεύτερο μισό του τρίτου βιβλίου της σειράς βιβλίων  Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου Θύελλα από ατσάλι (A Storm of Swords) καθώς περιέχει και αποσπάσματα από το τέταρτο Βορά Ορνίων (A Feast for Crows) και το πέμπτο βιβλίο Ο Χορός των Δράκων(A Dance with Dragons).

5ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον πέμπτο κύκλο της σειράς η δράση συνεχίζεται. Με την Άρυα να αναχωρεί προς το Μπραάβος. Ο Στάννις Μπαράθηον να θριαμβεύει στο Βορρά και τον Τύριον να δραπετεύει από το Κινγκς Λάντινγκ αφού πρώτα πήρε την πολυπόθητη εκδίκησή του από τον πατέρα του και την Σέι που τον πρόδωσαν. Στην άλλη άκρη του Εσσος, η Νταινέρυς έχει απομείνει πλέον πιο μόνη από ποτέ, καθώς αναγκάστηκε να αλυσοδέσει τους δράκους της, να διώξει τον Τζόρα Μόρμοντ, ενώ ο Νταάριο πολεμάει μακριά σε μια άλλη πόλη. Ο πέμπτο κύκλος αναφέρεται στο τέταρτο βιβλίο Βορά Ορνίων (A Feast for Crows) και το πέμπτο βιβλίο Ο Χορός των Δράκων (A Dance with Dragons) από τη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου καθώς και σε κάποια κεφάλαια από το Θύελλα από ατσάλι (A Storm of Swords).

6ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον έκτο κύκλο της σειράς δράσης συνεχίζεται. Ο Στάννις έχει ηττηθεί στο Βορρά και οι Μπόλτον έχουν μια μεγάλη νίκη και συνεχίζουν την κυριαρχία τους. Η Ντενέρις βρίσκεται σε κίνδυνο όταν ο μεγαλύτερος δράκος της την φέρνει σε νέο κίνδυνο και το Μήρην βρίσκεται στα χέρια του Τύριον. Οι Λάννιστερ παραμένουν δυνατοί αλλά με την Σέρσεϊ να εκρεμεί μια δίκη και τον Τόμμεν να κυρριαρχεί τα πράγματα δεν δείχνουν έτσι. Ωστόσο έχοντας χάσει και την πριγκίπισσα Μυρσέλλα θα έχουν μια νέα αφορμή για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των Λάννιστερ και του Ντορν καθώς και οι συμμαχία με τους Ταϊρελ βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο έκτος κύκλος αναφέρεται σε αποσπάσματά στο τέταρτο βιβλίο Βορά Ορνίων (A Feast for Crows) στο πέμπτο βιβλίο Ο Χορός των Δράκων (A Dance with Dragons) και στο ακυκλοφόρητο βιβλίο Οι άνεμοι του χειμώνα (The Winds of Winter) από τη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου.

7ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον έβδομο κύκλο της σειράς η δράση και ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι Σταρκ δικαιώνονται μετά από πολύ καιρό. Η Ντενέρις έχοντας αρκετούς συμμάχους πηγαίνει προς το Γουέστερος. Η Άρια έχει επιστρέφει στο Γούεστερος πιο εκδικητική από ποτέ. Η Σέρσει Λάννιστερ βασιλεύει πλέον στα επτά βασίλεια. Τα πράγματα όμως δεν δείχνουν έτσι καθώς οι Ταϊρελ και το Ντορν έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια στον σιδερένιο θρόνο. Ο έβδομος κύκλος αναφέρεται στα δύο τελευταία ακυκλοφόρητα βιβλία, στο βιβλίο Οι άνεμοι του χειμώνα (The Winds of Winter) και στο Όνειρο της άνοιξης (A Dream of Spring) από τη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου.

8ου κύκλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον όγδοο και τελευταίο κύκλο της σειράς ο μεγάλος πόλεμος έφτασε. Η Ντενέρις και ο Τζον συμμαχούν ενάντια στους λευκούς οδοιπόρους. Οι οποίοι έχουν περάσει το τείχος. Στο βορρά οι εναπομείναντες Σταρκ προσπαθούν να μείνουν ενωμένοι και η Σέρσει Λάννιστερ προσπαθεί να βρει καινούριους συμμάχους. Ο όγδοος κύκλος αναφέρεται στα δύο τελευταία ακυκλοφόρητα βιβλία, στο βιβλίο Οι άνεμοι του χειμώνα (The Winds of Winter) και στο Όνειρο της άνοιξης (A Dream of Spring) από τη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου.

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάθε κύκλος αποτελείται από δέκα επεισόδια. Ο πρώτος και δεύτερος κύκλος αντιστοιχούν στο πρώτο και δεύτερο βιβλίο αντίστοιχα. Ο τρίτος κύκλος αντιστοιχεί στο πρώτο μισό του τρίτου βιβλίου ενώ ο τέταρτος στο δεύτερο μισό. Αυτό συμβαίνει επειδή το τρίτο βιβλίο είναι πολύ μεγάλο σε έκταση και δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν μόνο κύκλο. Ο Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν έγραψε το όγδοο επεισόδιο του πρώτου κύκλου ("The Pointy End"), το ένατο του δεύτερου κύκλου ("Blackwater"), το έβδομο του τρίτου ("The Bear and the Maiden Fair") και το δεύτερο του τέταρτου ("The Lion and the Rose"). Ο συγγραφέας ανακοινώσε πως δεν θα γράψει κανένα επεισόδιο του πέμπτου και του έκτου κύκλου με σκοπό να ολοκληρώσει το 6ο βιβλίο της σειράς.

1ος Κύκλος (2011)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
01x01 "Winter Is Coming" 17 Απριλίου 2011
01x02 "The Kingsroad." 24 Απριλίου 2011
01x03 "Lord Snow" 1 Μαΐου 2011
01x04 "Cripples, Bastards and Broken Things" 8 Μαΐου 2011
01x05 "The Wolf and the Lion" 15 Μαΐου 2011
01x06 "A Golden Crown" 22 Μαΐου 2011
01x07 "You Win or You Die" 29 Μαΐου 2011
01x08 "The Pointy End" 5 Ιουνίου 2011
01x09 "Baelor" 12 Ιουνίου 2011
01x10 "Fire and Blood" 19 Ιουνίου 2011

2ος Κύκλος (2012)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
02x01 "The North Remembers" 1 Απριλίου 2012
02x02 "The Night Lands" 8 Απριλίου 2012
02x03 "What Is Dead May Never Die" 15 Απριλίου 2012
02x04 "Garden of Bones" 22 Απριλίου 2012
02x05 "The Ghost of Harrenhal" 29 Απριλίου 2012
02x06 "The Old Gods and the New" 6 Μαΐου 2012
02x07 "A Man Without Honor" 13 Μαΐου 2012
02x08 "The Prince of Winterfell" 20 Μαΐου 2012
02x09 "Blackwater" 27 Μαΐου 2012
02x10 "Valar Morghulis" 3 Ιουνίου 2012

3ος Κύκλος (2013)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
03x01 "Valar Dohaeris" 31 Μαρτίου 2013
03x02 "Dark Wings, Dark Words" 7 Απριλίου 2013
03x03 "Walk of Punishment" 14 Απριλίου 2013
03x04 "And Now His Watch is Ended" 21 Απριλίου 2013
03x05 "Kissed by Fire" 28 Απριλίου 2013
03x06 "The Climb" 5 Μαΐου 2013
03x07 "The Bear and the Maiden Fair" 12 Μαΐου 2013
03x08 "Second Sons" 19 Μαΐου 2013
03x09 "The Rains of Castamere" 2 Ιουνίου 2013
03x10 "Mhysa" 9 Ιουνίου 2013

4ος Κύκλος (2014)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
04x01 "Two Swords" 6 Απριλίου 2014
04x02 "The Lion and the Rose" 13 Απριλίου 2014
04x03 "Breaker of Chains" 20 Απριλίου 2014
04x04 "Oathkeeper" 27 Απριλίου 2014
04x05 "First of His Name" 4 Μαΐου 2014
04x06 "The Laws of Gods and Men" 11 Μαΐου 2014
04x07 "Mockingbird" 18 Μαΐου 2014
04x08 "The Mountain and the Viper" 1 Ιουνίου 2014
04x09 "The Watchers on the Wall" 8 Ιουνίου 2014
04x10 "The Children" 15 Ιουνίου 2014

5ος Κύκλος (2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
05x01 ''The Wars to Come'' 12 Απριλίου 2015
05x02 ''The House of Black and White'' 19 Απριλίου 2015
05x03 ''High Sparrow'' 26 Απριλίου 2015
05x04 ''The Sons of the Harpy'' 3 Μαΐου 2015
05x05 ''Kill the Boy'' 10 Μαΐου 2015
05x06 ''Unbowed, Unbent, Unbroken'' 17 Μαΐου 2015
05x07 "The Gift" 24 Μαΐου 2015
05x08 ''Hardhome'' 31 Μαΐου 2015
05x09 "The Dance of Dragons" 7 Ιουνίου 2015
05x10 "Mother's Mercy" 14 Ιουνίου 2015

6ος Κύκλος (2016)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
06x01 "The Red Woman" 24 Απριλίου 2016
06x02 "Home" 1 Μαΐου 2016
06x03 "Oathbreaker" 8 Μαΐου 2016
06x04 "Book of the Stranger" 15 Μαΐου 2016
06x05 "The Door" 22 Μαΐου 2016
06x06 "Blood of My Blood" 29 Μαΐου 2016
06x07 "The Broken Man" 5 Ιουνίου 2016
06x08 "No One" 12 Ιουνίου 2016
06x09 "Battle of Bastards" 19 Ιουνίου 2016
06x10 "The Winds of Winter" 26 Ιουνίου 2016

7ος Κύκλος (2017)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
07x01 "Dragonstone" 16 Ιουλίου 2017
07x02 "Stormborn" 23 Ιουλίου 2017
07x03 "The Queen’s Justice" 30 Ιουλίου 2017
07x04 "The Spoils of War" 6 Αυγούστου 2017
07x05 "Eastwatch" 13 Αυγούστου 2017
07x06 "Beyond the Wall" 20 Αυγούστου 2017
07x07 "The Dragon and the Wolf" 27 Αυγούστου 2017

8ος Κύκλος (2019)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Τίτλος Επεισοδίου Ημερομηνία
08x01 "TBA" 14 Απριλίου 2019
08x02 "TBA" 21 Απριλίου 2019
08x03 "TBA" 28 Απριλίου 2019
08x04 "TBA" 5 Μαΐου 2019
08x05 "TBA" 12 Μαΐου 2019
08x06 "TBA" 19 Μαΐου 2019

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2011: 2 Βραβεία Emmy (Outstanding Main Title Design, Outstanding Supporting Actor in a Drama Series για τον ηθοποιό Peter Dinklage ), AFI TV Program of the Year, Satellite Award, TCA Award!

2012: 6 Τεχνικά Βραβεία Emmy (Outstanding Makeup for a Single Camera Series-non-prosthetic, Outstanding Costumes for a series, Art Direction Single Camera Series, Special Visual Effects, Sound Mixing in a Comedy or Drama Series, Sound Editing in a Series), Peabody Award, Golden Globe Award, Gracie Allen Award, Golden Nymph Award, Golden Reel Award, SFX Award, Screen Actors Guild Award, TCA Award, VES Award, Hugo Award, AFI TV Program of the Year, Astra Award, Gracie Award!

2013: 2 Τεχνικά Βραβεία Emmy (Outstanding Makeup for a Single-Camera Series (Non-Prosthetic), Outstanding Special Visual Effects), AFI Award TV Program of the Year, Excellence in Production Design Award, Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Television Series, ASC Award, Golden Reel Award (Best Sound Editing - Long Form Dialogue and ADR in Television, Best Sound Editing - Long Form Sound Effects and Foley in Television), Actor (Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Television Series), VES Award (Outstanding Animated Character in a Broadcast Program or Commercial, Outstanding Compositing in a Broadcast Program, Outstanding Created Environment in a Broadcast Program or Commercial, Outstanding Visual Effects in a Broadcast Series), ASCAP Award, Astra Award, Hugo Award, SFX Award, TCA Award, Audience Award (TV), Critics' Choice TV Award, HPA Awards, Key Art Award, Golden Reel Award, OFTA Television Award, Satellite Award, VES Award!

2014: 4 Τεχνικά Βραβεία Emmy (Outstanding Art Direction for a Contemporary or Fantasy Series (Single-Camera), Outstanding Costumes for a Series, Outstanding Prosthetic Makeup for a Series, Miniseries, Movie or a Special, Outstanding Special and Visual Effects), AFI Award, ASC Award, Excellence in Production Design Award, C.A.S. Award, Hugo Award, IFTA Award, Jupiter Award, Outstanding Achievement Award, Golden Reel Award, RTS Television Award, VES Award

2015: 8 Τεχνικά Βραβεία Emmy (Dragons Outstanding Special Visual Effects – “The Dance of Dragons”, Outstanding Makeup For A Single-Camera Series (Non-Prosthetic) – “Mother’s Mercy”, Outstanding Production Design For A Narrative Contemporary Or Fantasy Program (One Hour Or More) – “High Sparrow” – Deborah Riley, Production Designer, Outstanding Single-Camera Picture Editing For A Drama Series – “The Dance of Dragons”, HardhomeOutstanding Casting For A Drama Series – Casting Directors Nina Gold, Robert Sterne and Carla Stronge, Outstanding Sound Editing For A Series – “Hardhome”, Outstanding Sound Mixing For A Comedy Or Drama Series (One Hour) – “Hardhome”, Outstanding Stunt Coordination For A Drama Series, Limited Series Or Movie – Rowley Irlam, Stunt Coordinator)

2016: 9 Τεχνικά Βραβεία Emmy (Outstanding Casting for a Drama Series, Outstanding Costumes for a Period/Fantasy Series, Limited Series, or Movie - “The Winds of Winter” , Outstanding Make-up for a Single-Camera Series (Non-Prosthetic) - “Battle of the Bastards” , Outstanding Prosthetic Make-up for a Series, Limited Series, Movie, or Special - “The Door” , Outstanding Single-Camera Picture Editing for a Drama Series - Tim Porter “Battle of the Bastards”, Outstanding Production Design for a Narrative Contemporary or Fantasy Program (One Hour or More) - “Blood of My Blood”, “The Broken Man”, “No One”, Outstanding Sound Mixing for a Comedy or Drama Series (One Hour) - “Battle of the Bastards”, Outstanding Special Visual Effects - “Battle of the Bastards”, Outstanding Stunt Coordination for a Drama Series, Limited Series, or Movie)

2015: 4 Κύρια Βραβεία Emmy (Outstanding Drama Series, Outstanding Supporting Actor in a Drama Series για τον ηθοποιό Peter Dinklage, Outstanding Writing for a Drama Series - "Mother's Mercy" David Benioff and D.B. Weiss, Outstanding Directing for a Drama Series - "Mother's Mercy" David Nutter)

2016: 3 Κύρια Βραβεία Emmy (Outstanding Drama Series, Outstanding Directing for a Drama Series - "Battle of the Bastards" Miguel Sapochnik, Outstanding Writing for a Drama Series - "Battle of the Bastards" David Benioff and D. B. Weiss)

AFI Award - TV Program of the Year, Saturn Award - Best Performance by a Younger Actor Maisie Williams, Excellence in Production Design Award - One Hour Period or Fantasy Single-Camera Television Series Deborah Riley, C.A.S. Award - Outstanding Achievement in Sound Mixing for Television Series - One Hour, CDG Award - Outstanding Period/Fantasy Television Series Michele Clapton, Hero Award, VES Award

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]