Συζήτηση:Τάκης Βουγιουκλάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ήθελα να ρωτήσω κάτι όλοι αυτοί οι τίτλοι θεατρικών έργων, επιθεωρήσεων, ταινιών, musicals και serials πρόκειται να γίνουν κάποια στιγμή ξεχωριστά άρθρα; Ρωτάω επειδή τα βλέπω "κοκκινισμένα". Εάν δεν πρόκειται να γίνουν δε νομίζω ότι χρειάζεται να φαίνονται ως άρθρα που δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί.--Sp!ros 22:06, 1 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Συμφωνώ, και το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά ακόμη άρθρα. Αφαιρώ τους συνδέσμους. Επίσης, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρονται οι ταινίες όπου ήταν Βοηθός Σκηνοθέτη, Διευθυντής Παραγωγής, και Καλλιτεχνικός Διευθυντής. — Geraki ΣΜ 10:46, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Επίσης θα παρακαλέσω τον κ. Βουγιουκλάκη να μην ξαναεπεξεργαστεί αυτό το άρθρο. Το ότι οι αρχικές συνεισφορές του ήταν ανεκτές παρά την σύγκρουση ενδιαφέροντος, δεν σημαίνει ότι όλες θα είναι αποδεκτές. — Geraki ΣΜ 10:58, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Παρακαλώ, αν υπάρχουν συνεισφορές οι οποίες αντιβαίνουν στό κανονισμό, κατ'αρχήν ζητώ συγνώμη που απο άγνοια τις προσέθεσα και θα είθελα να τις αφαιρέσετε. Ειλικρινά σε καμμία περίπτωση δεν θα είθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στόν κανονισμό. Το ότι με παρακαλείτε να μην ξαναεπεξεργαστώ το άρθρο είναι δικάιωμα το οποίο απορέει από τούς κανόνες ? Πάντως με την παράκληση αυτή, το feedback που πέρνω είναι ότι ενοχλώ και με βάζετε στην "ακρη". --Jvoug 12:33, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική στη Βικιπαίδεια για το συγκεκριμένο θέμα (Βικιπαίδεια:Σύγκρουση ενδιαφέροντος). Παρ'ολα αυτά κανείς δεν μπορεί να σας απαγορεύσει να προσθέτετε στοιχεία στο άρθρο. Είναι δικαίωμά σας αλλά μην περιμένετε απαραίτητα οτι όλες οι συνεισφορές σας θα είναι αποδεκτές, όταν θεωρηθούν βέβαια οτι δεν συμβαδίζουν με τους σκοπούς της εγκυκλοπαίδειας.--Diu 12:39, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)Μεταφορά από την Συζήτηση χρήστη:Geraki:

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Με αρκετή προσπάθεια κατόρθωσα να καταγράψω στό ανωτέρω λήμα, τό σύνολο της φιλμογραφίας του κ.Τάκη Βουγιουκλάκη ο οποίος είναι πατέρας μου. Με έκπληξη διεπίστωσα ότι πολλές ταινίες στις οποίες έλαβε μέρος ( με διάφορες ιδιότητες ) έχουν διαγραφεί. Επειδή η σκηνοθετική καριέρα ενός σκηνοθέτη ( η "σχολή" του ) προδιαγράφεται από τίς ταινίες που έχει πχ. διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη και δίπλα σε ποιούς δασκάλους σκηνοθέτες έχει εργαστεί, θθα παρακαλούσα θερμά να με ενημερώσετε ποιό ήταν το λάθος που διέπραξα και σπέυσατε να διαγράψετε πολλές ταινίες στίς οποίες ήταν βοηθός σκηνοθέτη ή διευθυντής παραγωγής. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση η πληροφορία όπως διαμορφώθηκε ΔΕΝ είναι πλήρης. Επίσης, κάποιες ταινίες και κάποια θετρικά ( νομίζω 5-6 ταινίες και 1 θεατρικό ) είχαν "συνδέσεις" εντός της ελληνικής έκδοσης της βικιπαίδειας τίς οποίες διαγράψατε.Υπήρχε συγκεκριμένος λόγος ή δημιουργούσαν πρόβλημα ? Αν ναι, γιατί αφήσατε άλλες "συνδέσεις" πχ."ΗΛΙΑΣ ΒΕΝΕΖΗΣ". Τέλος με πολύ κόπο είχα σχεδιάσει εικαστικά την σελίδα με τρόπους ( πίνακες, χρώμα, κλπ ) που βρήκα σε άλλα λήματα ΠΑΝΤΑ της ελληνικής έκδοσης της βικιπαίδειας. Παρατήρησα ότι αλλάξατε ΡΙΖΙΚΑ το τρόπο εμφάνισης. Να υποθέσω ότι δεν σας άρεσε. Αν ναι τότε αν εμένα δεν αρέσει η δική σας άποψη, μπορώ να επαναφέρω τήν προηγούμενη εμφάνιση ?

Και πάλι θερμές ευχές --- Γιαννης Βουγιουκλάκης


Αγαπητέ κ. Βουγιουκλάκη,

  1. Σε όλα τα άρθρα της Βικιπαίδειας που αφορούν δημιουργούς, στις αντίστοιχες ενότητες της εργογραφίας τους περιλαμβάνουμε τα έργα στα οποία αναφέρονται ως δημιουργοί, και δημιουργός ενός κινηματογραφικού έργου είναι ο σκηνοθέτης του. Θα διαπιστώσετε ότι και σε άλλους σκηνοθέτες περιλαμβάνονται μόνο οι ταινίες που σκηνοθέτησαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναφέρονται οι ταινίες στις οποίες ήταν βοηθός σκηνοθέτης ή οτιδήποτε άλλο εντός του κειμένου. Ίσως κάποιος να τις βάλει σε ένα αναλυτικότερο κείμενο της ενότητας Βιογραφία.
  2. Αφαίρεσα όλες τις συνδέσεις από την εργογραφία, μετά την αφαίρεση των ταινιών όπου ήταν βοηθός σκηνοθέτης, αφού δεν είναι τόσο πιθανό κάθε μία ταινία ή θεατρικό να αποκτήσει ένα δικό του άρθρο. Από αυτές τις συνδέσεις μόνο μία οδηγούσε σε άρθρο, αλλά σε λάθος άρθρο (στην Καμπίρια του Παστρόνε). Άφησα ή δημιούργησα συνδέσεις προς υπαρκτά ή πιθανά εγκυκλοπαιδικά άρθρα.
  3. Δεν ξέρω σε ποιά παραδείγματα βασιστήκατε, αλλά η αισθητική (και λειτουργική) αλλαγή στους πίνακες έγινε προς τον πάγιο τρόπο απόδοσης πινάκων στην Βικιπαίδεια. Μπορείτε να δείτε ότι όλη η μορφοποίηση βασίζεται πλέον σε μια γενική κλάση (wikitable) αντί περίπλοκο κώδικα. Προφανώς δεν είναι δική μου εικαστική άποψη.

Geraki ΣΜ 13:13, 2 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


Σχόλιο 18-9-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Στον κατάλογο ταινιών που σκηνοθέτησε δεν περιλαμβάνεται το έργο 'Εκείνος το Βιολί του (Αν ήταν το βιολί πουλί) με τον Σωτήρη Μουστάκα. Η πηγή είναι τα credits στην αρχή της ταινίας. Αναφορά: Τάκης Φελλάς 89.210.21.59 18:11, 18 Σεπτεμβρίου 2018 (UTC)