Συζήτηση:Συνταγματικό Δίκαιο (Ελλάδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δεν είμαι σίγουρος για το κατα πόσο συναφή είναι τα interwikis που έβαλα... --Antzervos 02:11, 23 Μαΐου 2007 (UTC)

Σωστά είναι τα ιντερβίκια, το άρθρο θέλει σίγουρα επιμέλεια (αν δεν είναι copy από κάπου).--Κωστής 06:40, 23 Μαΐου 2007 (UTC)

Το άρθρο δεν είναι αντιγραφή, αποτελεί κωδικοποίηση του Συνταγματικού Δικαίου που διδασκόμαστε εδώ στην Νομική Θεσσαλονίκης και συγγράφτηκε απο ομάδα φοιτητών που αποφασίσαμε να είναι στο public domain και να αποποιηθούμε δικαιωμάτων. --Kostis.gr 09:56, 23 Μαΐου 2007 (UTC)

Η συμβολή σας είναι καθόλα αξιέπαινη και, εκ μέρους μου, θα σας συγχαρώ. Έβαλα την ετικέτα {{επιμέλεια}} γιατί το λήμμα με αυτή την μορφή είναι πολύ μεγάλο και κάπως ακατάστατο. Θα πρότεινα να σπάσει σε περισσότερα ή να αφαιρέσετε κάποια κομμάτια από αυτό και να τα προσθέσετε στα οικεία λήμματα (πχ Βουλή ή κυβέρνηση κλπ). Δεν έχω πολλές γνώσεις Συνταγματικού Δικαίου οπότε απευθύνομαι σε εσάς για τις αλλαγές/μετακινήσεις/κλπ σαν ειδικότεροι. Έτσι το κεντρικό για το Συνταγματικό Δίκαιο θα γίνει πιο σφιχτό και περιεκτικό. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε τις συντομογραφίες. --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 10:09, 23 Μαΐου 2007 (UTC)
Φυσικά και είναι αξιέπαινη η συμβολή σας, δεν τίθεται θέμα! Το ζήτημα είναι ότι κάποιος που μπαίνει σε ένα τέτοιο άρθρο, θέλει να δει ότι το Συνταγματικό Δίκαιο είναι κλάδος δικαίου, ότι ανήκει στο Δημόσιο Δίκαιο, ότι ασχολείται με την ανάλυση του Συντάγματος, ότι σε πολλές χώρες εφαρμόζεται από Συνταγματικό Δικαστήριο, κλπ. Αντ' αυτού, έχουμε ένα άρθρο που συμπυκνώνει σε επιστημονική γλώσσα και αντίστοιχη ορολογία τις βασικές αρχές του ελληνικού Συνταγματικού Δικαίου. Μπαίνει δηλαδή στην ουσία της διδασκαλίας του εν λόγω κλάδου, χωρίς να μας λέει αυτά που θα ανέφερε μια εγκυκλοπαίδεια. (Δείτε το άρθρο Ποινικό Δίκαιο: αναφέρει τι είναι, πως διακρίνεται, κλπ. Δεν μπαίνει στην ουσία, τι είναι έγκλημα, καταλογισμός πράξης, κολασμός, κλπ.) Ως εκ τούτου, και ακόμη και αν παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος για πρωτότυπη έρευνα, το άρθρο είναι πολύ επιστημονικό, και επομένως χρήζει μεγάλης απλούστευσης ως προς το ύφος και το περιεχόμενό του, αλλά και ελληνοκεντρικό (το Ισπανικό Συνταγματικό Δίκαιο δε θα μιλούσε για αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας!).--Κωστής 10:37, 23 Μαΐου 2007 (UTC)
Κωστή, εφόσον κωδικοποιεί γνώσεις που υπάρχουν ήδη δεν αποτελεί πρωτότυπη έρευνα. Είναι aggregation και όχι research. --(cubic[*]star(Συζήτηση(Email))) 10:53, 23 Μαΐου 2007 (UTC)
Τώρα που το άρθρο μετακινήθηκε σε [[Συνταγματικό Δίκαιο (Ελλάδα)]] δεν πρέπει να φύγουν όλα τα interwikis και να πάνε στο νέο άρθρο που θα γίνει για το [[Συνταγματικό Δίκαιο]]. Απορία εκφράζω; Επί πλέον είναι γραμμένο νομικίστικα και δεν βοηθά κάποιον μη εξοικειωμένο για μια πρώτη προσέγγιση του θέματος. Προτείνω να μετακινηθεί και πάλι στο [[Συνταγματικό Δίκαιο]] και να ξαναγραφτεί με πηγές και πιο απλά. --Γλαύκος ρίχτο 16:04, 25 Απριλίου 2012 (UTC)
Να βγουν τα ιντερβίκι. Δεν είναι συνταγματικό δίκαιο γενικά το λήμμα. Αφορά αποκλειστικά το σχήμα που αυτό έχει στην Ελλάδα.   ManosHacker 16:31, 25 Απριλίου 2012 (UTC)
Κάντε όπως νομίζετε. --Γλαύκος ρίχτο 16:38, 25 Απριλίου 2012 (UTC)


Έγινε κάτι από τότε που τέθηκε το θέμα ότι χρειάζεται ένα λήμμα για το Συνταγματικό δίκαιο γενικού εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου; Λες και το ελληνικό σύνταγμα είναι κάτι ξεκομμένο απ'αυτά της Ευρώπης. Λες και ο νομικός μας πολιτισμός δεν πατάει σε αυτόν των άλλων χωρών και ιδίως της Γαλλίας. Λες και η παράδοση της Γαλλικής Επανάστασης δεν πέρασε στο ελληνικό σύνταγμα. Λες και φύτρωσε ένα σύνταγμα στην Ελλάδα από μόνο του. Τουλάχιστον ας διαγραφεί η ανακατεύθυνση μπας και βρεθεί κάποιος να το γράψει (και φυσικά τα ιντερβίκις να ακολουθήσουν το νέο λήμμα). --Γλαύκος shoot it 17:55, 27 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)