Συζήτηση:Πινακίδα κατακόρυφης σήμανσης/Καλό λήμμα

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πινακίδα κατακόρυφης σήμανσης (επεξεργασία | συζήτηση | ιστορικό | σύνδεσμοι | παρακολούθηση | μητρώο | εμφανίσεις)

Το λήμμα αυτό έχει απορριφθεί ως καλό λήμμα στις 19 Οκτωβρίου 2020, με βάση τα Κριτήρια καλών λημμάτων


Σύμβολα αξιολόγησης σύμφωνα με τα κριτήρια
Ναι {{v+}} Ναι, Ναι υπό προϋποθέσεις {{v+!}} Ναι υπό προϋποθέσεις, Όχι {{v-}} Όχι, Σχόλιο, άποψη {{v!}} Σχόλιο, Ουδέτερο {{v=}} Ουδέτερη θέση, Αλλαγή θέσης {{v/}} Αλλαγή γνωμάτευσης, Μεταβολή {{v~}} Μεταβάλλεται


Αξιολόγηση
1. Καλογραμμένο; Ουδέτερο Το αρχικό κείμενο πάνω κάτω δεν έχει σοβαρά ζητήματα (ένα μικρό π.χ. είναι η εισαγωγή «Ως πινακίδες οδικής σήμανσης [...] εννοούνται οι πινακίδες...». Οι πινακίδες είναι. Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο λήμμα είναι λίστες και εικόνες χωρίς γενική ιδέα και σχέδιο. Θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση όπως εξηγώ παρακάτω.
2. Επαληθεύσιμο; Ναι υπό προϋποθέσεις Χρειάζεται παραπομπές στην ενότητα Ιστορία η οποία θα πρέπει να παραμείνει, οι υπόλοιπες πηγές είναι από ενότητες με περιττό περιεχόμενο.
3. Ευρεία κάλυψη; Όχι Μετά από την ενότητα Ιστορία, το υπόλοιπο περιεχόμενο είναι περιπτωσιολογικό για διάφορες χώρες του κόσμου (~30). Ως εκ τούτου, η ευρεία κάλυψη και εις βάθος ανάλυση περιορίζονται. Είναι προτιμότερο να επεκταθεί το λήμμα έτσι ώστε να αναλύεται η διεθνής πρακτική συνολικά και όχι περιπτωσιολογικά (διεθνείς συνθήκες, λόγοι για τους οποίους κάποια σήματα σε κάποιες χώρες διαφοροποιούνται κλπ. Όχι ποια σήματα σε κάθε μία από τις ~290 χώρες.
4. Ουδέτερη οπτική γωνία; Όχι Δίνεται βαρύτητα σε ένα μικρό αριθμό από χώρες αντί στην παγκόσμια πρακτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν στοιχεία για όλες τις χώρες αλλά το αντίθετο (να αφαιρεθούν)
5. Σταθερό; Ναι
6. Εικονογραφημένο; Σχόλιο, άποψη Σαφώς έχει αρκετές εικόνες αλλά πολλές εικόνες είναι περιττές, ενώ δεν υπάρχουν κάποιες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες. Οι περισσότερες εικόνες είναι τοποθετημένες σε λάθος σημείο, π.χ. στην ενότητα Χονγκ Κονγκ υπάρχει μια Ιαπωνική πινακίδα, στην ενότητα Ιράν μια πινακίδα από τις Φιλιππίνες, στο Ισραήλ από τη Σαουδική Αραβία, στη Σρι Λάνκα από την Τσεχοσλοβακία.
Αξιολογητής
-- Geraki (συζήτηση) 09:09, 19 Οκτωβρίου 2020 (UTC)[απάντηση]