Συζήτηση:Οπτική διαταραχή

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ιατρική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

@Dianeira: Η αλλαγή του τίτλου από τύφλωση στο γενικότερο «οπτική διαταραχή» επειδή είναι επίσημη ονομασία; Το icd 10 στα ελληνικά αναφέρει τις σχετικές νόσους ως τύφλωση, απώλεια όρασης και έκπτωση όρασης [1]. Επίσης γιατί να μη φτιαχτεί ένα λήμμα γενικότερο για τις οπτικές διαταραχές, από τις οποίες η σοβαρότερη μορφή είναι η τύφλωση, η οποία να μείνει ως ξεχωριστό λήμμα. Στα αγγλικά δεν βρίσκω την απόφαση με την οποία έγινε η συγχώνευση των δύο εννοιών. --C Messier 20:12, 14 Ιουλίου 2021 (UTC)[απάντηση]

C messier Δε με πειράζει. Ταλαιπωρήθηκα πολύ να βρω τη σωστή ορολογία. Κοίταξα όμως ότι ο ΠΟΥ θεωρεί την τύφλωση ως τη βαρύτερη μορφή οπτικής διαταραχής. Προφανώς και μπορούμε να φτιάξουμε ξεχωριστό λήμμα, γιατί σίγουρα η τύφλωση είναι μια ξεχωριστή κατάσταση. Κοίταξα ποια είναι η ορολογία του λήμματος αυτού στη ΒΠ άλλων γλωσσών π.χ. στους Γερμανούς, Ρώσους κτλ. και την έχουν ως τύφλωση... Απλά, θα πρέπει να δημιουργηθεί λήμμα αποκλειστικά και μόνο για την τύφλωση. Θα μπορούσα να πάρω κάποια κομμάτια τα οποία είναι αποκλειστικά για τους τυφλούς και να τα βάλω στο νέο λήμμα. Επίσης, αν πιστεύεις ότι η ορολογία θα πρέπει να είναι διαφορετική, π.χ. απώλεια όρασης, θα μπορούσαμε ν' αλλάξουμε τον τίτλο. ΥΓ: Ξανακοίταξα το ICD-10 και ο όρος είναι "οπτικές διαταραχές και τύφλωση" (σελ. 314) Dianeira (συζήτηση) 22:34, 14 Ιουλίου 2021 (UTC)[απάντηση]